SYBINGO: Delta eller skapa en syjunta!

Nu är det två veckor kvar av sybingon och det är såå roligt att ni är så många som är med och kryssar rutor med mig och Josefine i sommar! Men än är det inte försent att börja delta och kamma hem vinsten om ett presentkort från Tygverket! Jag har kikat lite på vår bingobricka och hittat en fast-sew-rad som du säkert kan kryssa för redan idag, "Skapa något på en timme", "Gör om ett plagg", "Skapa på en offentlig plats", "Skapa i solen" och "Delta i en syjunta". Du kan ju till exempel sy om ett plagg som tar typ en timme, i solen, på en offentlig plats tillsammans med någon annan. Voilá! En hel rad ikryssad! En av de bästa sakerna jag vet är att ha syjunta! Det är så roligt att sitta och skapa tillsammans och prata om varandras pågående och kommande projekt! En syjunta går ju dessutom att ha på så många olika sätt. Men hur ska en se till att få delta i en syjunta då? Här kommer mina bästa tips! 
 
Untitled

Hur? Först kan du ju fundera hur du helst skulle vilja ha just din syjunta. Det vanligaste är kanske att träffas så att säga irl, men en syjunta går ju faktiskt precis lika bra att ha över skype, telefon, en facebook-grupp, brevväxling eller som jag, min moster och syster, starta en whatsup-konversation som enbart innehåller stickning!

Untitled
 
Med vilka? Drömscenariot är väl kanske att ha en hel drös med skaparintresserade vänner som bor på samma ställe och då är det ju fixat och klart! Men oftast ser det ju inte ut så och då får en kanske ut och jaga lite. Kanske kan du locka dina vänner som inte är sykunniga med en syjunta där du hjälper dem att komma igång med ett projekt, erbjuda dem att hjälpa dem att laga sina plagg, sy om eller sy upp! Du kan kolla om det finns något stickcafé i staden du bor eller skapa en egen syjunta och bjuda in folk från hantverksgrupper på facebook. Du kan ta kontakt med nån bloggare eller instagrammare som du följer  fråga om ni ska ses och prata sömnad och fika. Det var så jag och Josefine träffades! Jag tycker vi kan damma av  inlägget där vi eftersökte skaparkompisar också! In och skriv en kommentar eller maila till nån av dem som kommenterade! 
 
Untitled

Var? Var är nog det enklaste! Du kan bjuda hem ett gäng till dig, ha knytis och ställa upp symaskiner så får alla ta med sina projekt och nått att äta, ni kan ha syjunta på ett fik, på bio,  i en park eller turas om att vara hos varandra! 
 IMG_8692
 
Bubblare: Och om du känner att du har helt slut på socialt engagemang efter sommarens alla ståhej och grillkvällar tycker jag du ska ge dig på boken En sax i hjärtat. Det är en pusseldeckare av Marie Bengts som utspelar sig på 50-talet. Sömmerskan Hannah Lönn drömmer om att bli modeskapare men får hanka sig fram i Stockholm som sömmerska. Mitt i den heta sommaren vrickar hennes gamla faster foten och behöver hjälp, så Hannah får ta bilen från Stockholm till en liten by i Småland för att hjälpa fastern. Hannah bävar inför att behöva spendera två veckor i den lilla inskränka byn där byborna hela tiden frågar om det inte är på tiden att hon skaffar man och familj och hur det egentligen går med det där modeskapandet. Hannah får följa med på fasterns symöten, ta emot tråkiga sömnadsbeställningar från byns damer och handla åt fastern i den lilla lanthandeln som innehåller mer skvaller än matvaror. En dag hittar Hannah och hennes faster en av syjuntans medlemmar på köksgolvet med en broderisax i hjärtat. Kommisarie Rask kopplas in för att lösa mordet men Hannah kan inte låta bli att dras in i byns alla trassliga konflikter och börjar nysta mer och mer i vem den skyldiga egentligen är.... Jag läste boken nu under sommaren och den får 5 av 6 blodiga broderisaxar av mig! 
 IMG_8590

Ja det finns så många olika sätt att ha syjunta på! Kan ni inte berätta om hur ni brukar ha syjunta? 

IMG_9764 06042017-IMG_5053
 

 

Sybingon är ett initiativ som drivs av Sew it yourself - din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Vi hoppas att sybingon ska inspirera och att du vill skapa tillsammans med oss i sommar. Sybingon 2017 är ett samarbete med Tygverket!

Vad är sybingon? 
Vad är Sew it yourself?
Sew it yourself på Instagram

Sybingo sybingo2017
3 kommentarer
Daniella

gud vad kul att du har fått sponsorer till dina sybingos!

Svar: Ja superkul att Tygverket samarbetar med mig och Josefine!
Fredrikapåvinden

Linnéa

Jag brukar gå på stickcafé en gång i månaden. Vi brukar träffas på lite olika caféer runt om i staden och så pratar vi om stickning och lite annat. Tycker det är jätte bra för att få inspiration för nya projekt och tekniker. Men även för att kunna diskutera problem med stickningen och oftast även få en bra lösning på problemet :)
Jag brukar också sticka med en av mina bästa vänner. Dels brukar vi ses i verkligheten, men även prata stickning via en chatt och skicka bilder via snapchat :)

Svar: Åh det låter ju så himla fantastisk att gå på stickcafé! Jag har faktiskt aldrig gjort det, men nästa gång jag bor i en stad ska jag verkligen göra det!
Fredrikapåvinden

Sofie

Haha! Åh!! Jag ska definitivt läsa En sax i hjärtat! Låter som en perfekt bok!! ^^ Men du är ju min stick-kompis Fredrika! Kanske får åka och hälsa på dig i höst så vi kan prata och sticka lite tillsammans! :D

Svar: Jaaaa tror du kommer älska den Sofie! Och JAAAA kom och hälsa på så vi kan ha en riktig stickhelg! Klämma på garn, lyssna på radioprogram, äta god mat, sticka, prata ikapp och dricka baljor med te!
Fredrikapåvinden