Monthly Makers "Kläder": Volangtopp och blommiga byxor

Idag är det den tjugoförsta augusti och det betyder inte bara att det är exakt en vecka till jag börjar skolan utan också att alla MM-värdar har släppt sitt bidrag till Monthly Makers Kläder! Ett av mina absoluta favoritteman! Och ni har ända till den 28 augusti på er att göra ett bidrag och skicka in till Elsa!  

18082017-IMG_7409

Så, vad hittade jag på på tema då? Jo jag gjorde de enkelt för tankeknölarna och sydde helt enkelt två plagg. Somrarna springer alltid förbi tycker jag och jag har längtat hela sommaren efter att få planera en stass och sy upp. Så till slut bestämde jag mig för att göra just det! 

18082017-IMG_7420
 
När jag syr kläder tycker jag att de är roligast att sy upp en hel stass. Att få matcha och passa ihop färger och mönster på roliga sätt och fundera vad tygerna kommer göra sig bäst som när de är i samma stass. Den här gången valde jag två loppistyger. En gult med vita, röda och rosa blommor på och så fångade jag upp den rosa färgen i byxorna med ett rosa secondhandtyg. 
 
18082017-IMG_7397
 
Jag hade en dag på mig att göra allt så de blev liiite stressigt. Jag hade en bild i huvudet på hur jag ville att överdelen skulle se ut, en omlott blus med volang. Så jag kombinerade det här blusmönstret med det här omlottmönstret och klippte direkt i tyget... Vilket jag VET är en dålig idé men jag hade varken tålamodet eller tiden att sy upp en toile. 

18082017-IMG_7392
18082017-IMG_7394

och resultatet då? Jo men över förväntan! Jag är nöjd med själva utseendet och detaljerna, däremot sitter den inte som en smäck, så om jag skulle sy en till skulle jag göra vissa ändringar, sy en toile och sedan sätta saxen i det rätta tyget... 

18082017-IMG_7449

Byxorna använde jag samma mönster som till de rutiga byxorna, ett favoritmönster! De sitter fint och är supersköna, bästa kombon! Mitt bak sydde jag i en dold dragkedja. 

18082017-IMG_743418082017-IMG_7445
 
 Så detta poppiga färgtivolit får bli mitt bidrag till Monthly Makers kläder, men också till sypeppen och dessutom får jag kryssa för "Återbruka en textil", "Skapa något av de material du har hemma" och "Skapa ett plagg" i sybingon! Check, check, check! Och nu är jag SÅÅÅ taggad på att få se era bidrag! 
 
Fotona har Matilda hjälpt mig att ta <3 
 
18082017-IMG_7377
 
Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I augusti är temat "Kläder" och Elsa är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 28 augusti för att vara med. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard
 
Vi som driver Monthly Makers 2017 är AliciaBeatriceElsaEmiliaJessica, Johanna, Julia, MikaelaRuthStinaWilda och jag. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!
13 kommentarer
Jessica

Herregud Fredrika - du är en mästare!!!!!!!

Svar: Men tack Jessica! <3 <3 <3v
Fredrikapåvinden

Beatrice

"En dag" - SKÄMTAR DU MED MIG? Kan knappt sy två raksömmar på en dag, hehe. Superfina, och är mäkta imponerad över både tidsåtgång och över att du bara klippt delar till den där toppen!

Svar: Haha! Det är kanske inget jag rekommenderar, men den här gången gick de i land! annars brukar jag oftast va väääldigt seg, en söm här en söm där och tre månader senare kaaanske det är klart ;)
Fredrikapåvinden

Anki

Så himla fräckt ju! Och håller med , vadå en dag!! Hur snabb är du haha :)

Svar: Tack! Jag jobbar nog bäst under lite press... Så snabb brukar jag veerkligen inte va haha!
Fredrikapåvinden

Alexandra

Så fina färger och vilka härliga plagg :) Det är lite sånt man saknar när man kollar runt i butikerna nu, allt är redan i mörka höstfärger. Jag vill ha färg året runt ;) Kanske får ge mig på att sy ett par byxor nu när jag ser dina. Har aldrig testat det innan.. om inte gången i gymnasiet räknades, vi fick sy lite större storlek så vi kunde växa i dem. Jag fick plats med två ben i ett av byxbenen, haha! så det är nästan för väl de där byxorna aldrig kom till användning haha!

Svar: Håller med! Jag älskar färg, året om! Och haha! så typiskt skolan att propsa på att en ska sy kläder att "växa" i som sedan är som stora tält... Du skulle inte ha några som helst problem med att sy ett par byxor, lovar!
Fredrikapåvinden

Ellen

så himla, himla fint!! alltså, du är så duktig!
<3

Svar: Tack Ellen! <3
Fredrikapåvinden

Mikaela

Så jäkla snyggt! Tycker du har en så himla härlig stil, blir glad av det :D

Svar: Åh men tack Mikaela! <3
Fredrikapåvinden

Linnéa

Åh vad snyggt!! Det blommiga tyget är ju bara för fint <3

Svar: Tack Linnéa! Ja men visst är det! Älskar alla färgerna!
Fredrikapåvinden

Emilia

Haha "jag gjorde det enkelt", jag tror inte att jag ens på tre år hade lyckats sy en sådan blus! Super!

Svar: Å jo, det tror jag verkligen att du hade Emilia! Tycker vilket material du än tar i så blir det amazing! För tre år sedan hade det nog inte varit så easypeasy för mig att sy denna outfit men nu har jag ju sytt likande saker så många gånger så nu går det lite på rutin ;)
Fredrikapåvinden

Stina

Så himla cool outfit! Coola modeller på plagg, ballt tyg och snyggt plåtat. Och såklart bra sytt! Smidigt att ha ett byxmönster så som är beprövat sedan innan. Kanske värt att testa på så slipper en ha byxångest.

Svar: Men tack! Vilken fin kommentar! Ja, de kan jag verkligen rekommendera, så sköönt att ha ett byxmönster som en älskar!
Fredrikapåvinden

Johanna

men skojar du vad fint!och på EN DAG?? Så himla impad va.

Svar: Åh men tack Johanna!
Fredrikapåvinden

Alicia

Fredrika jag blir helt pirrig i magen av tanken på att jag får vara med och se dig växa fram som stilekon. Både plaggen och bilderna på senare tid är så EPISKA och jag ser fram emot att föreläsa för den framtida ungdomen om när jag fick äran att samarbeta med dig innan du blev stor och tog över hela modevärlden. Shit vad grym du är! På sömnad, på mönsterkonstruktion, på helhet och på stämningar. Det känns som att nu nått en helt ny nivå i ditt skapande och jag bara baxnar mer för varje grej du visar upp.

QUEEN!!!!

Svar: Men tack finaste, finaste Alicia! Blir sååå glad och rörd över den här kommentaren (och lite röd om kinderna) Tack fina du! Och vilken ynnest för dina elever att ha en pedagog som är så exceptionell på att lyfta människor, ge genuina komplimanger och ta sig tid att se och ge feedback. Jag säger det igen LYLLOS dem!
Fredrikapåvinden

Wilda

Helt otroligt att du lyckades skapa detta på EN dag! Men ja du är ju ett proffs utöver det vanliga! Så himla glädjesprakande och lekfullt skapat! Blir så glad!

Svar: Haha tack Wilda! <3 <3 <3 Jag skulle kanske inte rekommendera att sy det på en dag, det var rätt svettigt och en deeel beslut som jag kanske inte tagit om jag andats lite mellan sömmarna ;)
Fredrikapåvinden

Stina | Stinas tillvaro

S¨¨ånt lyckopiller detta var, magiskt med de rosa färgerna! Så imponerad av ditt dagsverk <3

Svar: Tack Stina! :D <3 <3 <3
Fredrikapåvinden