Monthly Makers inspiration: Kläder

Den här månaden är temat för Monthly Makers kläder och Elsa är värd! Vilket härligt tema va? Kläder är bland det roligaste och mest intressanta jag vet! Så vad ska vi hitta på att skapa på temat kläder då? Hm... Ja själv är jag nog faktiskt mest sugen på att sy något plagg. Men hur fasen ska en komma på va en vill sy då?
 
IMG_0610
IMG_9880

Jag har några mappar på pinterest där jag spar massor med bilder på vackra plagg att bli inspirerade av. Ni kan kolla in min pintrest här och Monthly makers pinerest här! Jag blir också ofta inspirerad av plagg jag ser i serier. Några favoritserier stilmässigt är, Mad Men, Masters of sex, Pip-Larssons, Call midwife och Mildred Pierce för att nämna några. Har ni fler som borde vara med på listan? 
 
Untitled
 
Men en behöver ju inte sy plagget från scratch utan det går ju precis lika bra att sy om eller sy till! En kjol kan bli en tröja, en jacka kan få ett broderi eller ett par byxor kan sys upp och för all del behöver det ju inte ens sys, en tröja kan få ett tryck eller omgång med textilpennor och en jacka kan bli pimpad med textillim och strassstenar! 
 
23022017-Kort kjol 3
 
Egentligen behöver du ju inte skapa ett plag eller skapa med ett plagg över huvud taget! Jag älskar själva historien som finns bakom plagg! Ibland är det själva plagget i sig som bär en historia som koftan jag stickat med farmors garn och ibland kan det vara ett plagg i stort, som när jag gjorde ett arbete om hur kort en kjol får vara. Så intressant! Ett plagg berättar ju så mycket om hur människor levt genom tiderna. 
 
21082016-IMG_0719 02092016-IMG_0800
 
Ja jisses vilket stort och härligt tema! Om du ändå som mig är sugen på att skapa ett plagg från grunden så kan du ju sy det
 
22072017-IMG_6657
 
eller sticka det
 
05092016-IMG_0954

virka
 
12112016-IMG_2440

eller varför inte testa att väva? 
 
Untitled
 
och att sy eller göra ett mönster behöver inte alls vara svårt. Jag har massor med olika guider på hur du syr, som till exempel fålla en kjol, sy franska sömmar eller hur du syr insnitt
 
Untitled

och hur du ritar ett mönster som till exempel min stora guide om just det. Sök i sökrutan som finns i "om-mig-fliken" här längs upp på min blogg för att hitta det du vill ha hjälp med ! Och hittar du inte vad du söker på min blogg kan du säkert hitta det på Josefines blogg hon har guider som hur du syr en dold dragkedja eller ett enkelt sprund! Och hittar du inte just det du söker så är det bara att fråga om hjälp så ska jag jälpa så gott jag kan! Åh jag hoppas verkligen att ni vill va med på månadens tema! För att få veta mer går ni så klart in på Elsas blogg och läser! Vad tänker ni på när ni hör ordet kläder? 
 
 
Vi som driver Monthly Makers 2017 är AliciaBeatriceElsaEmiliaJessica, Johanna, Julia, MikaelaRuthStinaWilda och jag. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!
monthly makers
1 kommentar
Jennie

Några fler serier att spana in är: Foyle's War, Bletchley Circle, X Company, Land Girls, Endeavour och Heartbeat (den brittiska serien från ITV, gjord tidigt 90-tal). Alla utspelar de sig från 1940-tal till 1960-70-tal som senast. Fantastiskt fina kläder och inredning!

Svar: Ohh så mycket bra tips! Ska absolut spanas in!
Fredrikapåvinden