Vindprojekt: April 2017

April har fullkomligt rusat förbi och snart är vi redan inne i maj. Hur gick det till?  Det är i allafall hög tid att kolla på vad jag skapar på just nu. 

24042017-IMG_5478

Som vanligt är det lite sytt, lite virkat och lite stickat. 

24042017-IMG_5494

På sömnadsfronten håller jag fortfarande på med mitt rutiga set och egentligen har jag inte kommit så mycket längre sedan sist. Men jag har helt enkelt haft beslutsångest om hur toppen skulle se men nu har jag äntligen bestämt mig och är så taggad på att få lite sömnadstid över och komma igång igen. Jag har även två små ynka ufon kvar som jag tänker att jag väl borde kunna fixa till. Den ena behöver en ny dragkedja och den andra ska jag ändra ärmarna lite på. 

24042017-IMG_5496

Under ufo-månaden tog jag även tag i mina mormorsrutor som ska bli till en kudde. Jag har nog en femton rutor kvar att virka så det borde gå ganska snabbt. 

24042017-IMG_5499

Sedan är det bara å fästa alla trådar.... 

24042017-IMG_5487

Just nu har jag tre stickprojekt igång. Min Siri, ett par sockor och en tröja. 

24042017-IMG_5490

Sockorna började jag på när vi va i England och jag stickar dem efter ett mönster som heter Calla och i garnet socks yeah!  Hittills är de superroliga att sticka på

24042017-IMG_5491

Tröjan som jag stickar är en teststickning som jag stickar i Magasin duetts garn supersoft. Mönstret är mer av ett "tänkarmönster" och eftersom jag haft så mycket annat i mitt huvud har jag haft svårt att sätta mig ner och sticka på denna och om jag har gjort det har jag gjort fel och fått repa upp. Men nu äntligen finns det plats i mitt huvud för annat och nu (peppar, peppar) verkar det faktiskt få gå framåt. Siri får ni inte se nån bild på för hon är nääästan färdig så ni får se henne när hon är helt klar istället. Vad skapar ni på just nu?
 
 
 
Följ Fredrikapåvinden på: Bloglovin, facebook, instagram och pinterest
6 kommentarer
Felicia

Åh, jag tror din tröja kommer bli så fin i supersoft!! Och man kommer ganska snabbt in i mönstret :) /Felicia

Svar: Det tror jag också! Längtar tills jag börjar komma in i det! ^^
Fredrikapåvinden

Alexandra

Va fina grejer, har också stickat en sån kofta, lite klurigt i början men väldigt roligt. Va stor Greta börjar bli :)

Svar: Tack! <3 Ja jag hade också lite problem i början men sen blev det bättre!
Fredrikapåvinden

Ellen

Blir alltid så himla glad av att kika in dina nya inlägg, så inspirerande och peppande <3 Kram!

Svar: Men åh! <3<3<3
Fredrikapåvinden

Linnéa

Skall bli spännande att få ser din Siri! Vilken fin färg du stickar din teststickning i! Vad heter färgen? Själv stickade jag precis klart Hulda, nu väntar trådfästning och blockning sen är den helt klar. Så just nu är jag lite mellan att påbörja och avsluta projekt. Jag tror kanske att jag vet vad jag skall påbörja nu, men får nog leta lite i mina lådor innan jag bestämmer mig helt ^^

Svar: Färger heter sugarsnap och finns som sagt på Magasin duett :) Spännande att se vad du påbörjar för nytt projekt!
Fredrikapåvinden

Helga

Jag stickar superfärgglada... Blöjbyxor! Haha. Men det är så roligt och skönt att inte behöva tänka :) jag virkar alltid in ändarna på mina mormorsrutor så blir det inte så mycket att fästa sen :)

Svar: Men alltså så smart! Plockar du liksom upp ändarna genom maskorna eller hur jag ska säga?
Fredrikapåvinden

Helga

Nej jag håller dem på baksidan och så när jag virkar så låser jag änden där. Vud det föregående varvet. Svårt att förklara 😮 det blir liksom inte dubbelt garn utan ändarna ligger på baksidan. Hoppas du fattar min konstiga förklaring 😛 kanske lättare när du har virkningen framför dig iaf. Min mamma brukar sticka in tårar också men det har jag inte orkat lära mig än 😆

Svar: Ah jag tror jag fattar! Så himla bra ju! Taaaack! <3
Fredrikapåvinden