Sypeppen april 2017: Hängselklänningen

Nu har jag sytt nått igen! Eller egentligen blev den här utstyrseln klar för ett bra tag sedan men sen råka jag ramla omkull och smutsa ner den så då behövde jag tvätta och stryka den och så drogs fotandet ut på tiden. 
 
13042017-IMG_5284

Men vad är det jag har sytt då?

13042017-IMG_5295

Jo men en liten hängselklänning och en ny polotröja. Polotröjan är det gamla vanliga mönstret som jag ritade av från en köpt polotröja för en massa år sedan. Jag tror det här är den åttonde polotröjan jag syr efter samma mönster. Tycker så mycket om det <3 

13042017-IMG_5290

Klänningen har jag i princip lajvat fram. Jag tittade på lite inspirationsbilder på det där internetet och sedan klippte jag, formade, provsydde och testade mig fram i ett lakanstyg. När jag var nöjd sprättade jag isär tyget och använde som mönsterdelar till klänningen. Tyget är ett ljustblått manchestertyg som jag köpte på marknaden i Leeds förra våren. 

13042017-IMG_5287

På framsidan slog jag i tryckknappar och de var fasiken svårplacerade som ni kan se... Så irriterande, men men... 

13042017-IMG_5303

Jag har fodrat överdelen och sytt blåa stickningar på klänningen. 

13042017-IMG_5294

På det stora hela är jag nöjd med klänningen, mönstret och passformen, jag är lite missnöjd med knapparna men framför allt är jag inte kompis med tyget. Jag tycker verkligen att det är fint att se på och passar till klänningen men tyvärr så skrynklar det sig något förskräckligt och är svårstruket och eftersom jag tycker det är extremt tråkigt att stryka så känns det lite surt. 
 13042017-IMG_5318

Summan av kardemumman är jag nöjd med min insats men ger tyget bakläxa. Vad skapar ni på just nu? Ni glömmer väl inte att skicka in ert bidrag innan den 25 till Josefine?  


Sypeppen är ett initiativ som drivs av Sew it yourself - din syjunta på nätet. Här får du möjlighet att visa upp dina alster, ha nördiga konversationer om textilt skapande och rådfråga när du behöver hjälp. Syftet med sypeppen är att inspireras och skapa tillsammans. 

Vad är sypeppen?
Vad är Sewityourself
?
Siy.sewityourself på instagram
Sypeppens facebookgrupp

4 kommentarer
Jessica

Åh men du ser ut som en dröm i den iaf, men förstår att det är störigt med tyget!!!

Svar: Tack finis! <3
Fredrikapåvinden

Helga

Så fiiiiiin! 👌

Svar: Tack Helga! <3 <3 <3
Fredrikapåvinden

Linnéa

Så fin!! Just nu håller jag på att fästa trådarna i ett par sockor till min mamma och sticka oket på min tröja :)

Ellen

Herregud så fin du är! Och duktig, så himla himla duktig.

Svar: Åh tack finaste Ellen! <3
Fredrikapåvinden