Monthly Makers djur: Kattleksaker

19042017-IMG_5430
 
Den här månaden har Monthly Makers haft DJUR som tema. Jag skapar sällan med just djur som motiv eller tema men efter några varvs funderande visste jag vad jag skulle göra. 

19042017-IMG_5411
 
Leksaker till Greta! Greta är en väldigt lekfull katt som älskar att busas och leka och allra roligast tycker hon det är att busa med andra. Men jag vill undvika att använda mina händer och fötter när jag leker med henne så att hon ska vänja sig bort att leka med andra människors händer och fötter, det är ju inte alla som tycker det är gulligt med en klösande katt. Så jag ville helt enkelt göra leksaker som vi kunde använda tillsammans och där hon kommer bort från min kropp. 

19042017-IMG_5419
 
Det blev en liten lekpinne som hon kan jaga och hoppa efter, en boll som med bjällror i som jag kan kasta åt henne eller leka kurra gömma med och en liten mus som jag kan hålla i svansen och busa med henne. 

19042017-IMG_5438
 
Både musen och bollen kan hon dessutom även leka med själv 
 
19042017-IMG_5450

Alla tre leksakerna gjorde jag av material jag redan hade hemma. Pinnen använde jag småsnuttar av band som var för korta för att använda till nått annat, udda knappar, en blompinne och några bjällror. Musen är gjord av lite vadd och tygrester och bollen är virkad och fylld med vadd och bjällror. 

19042017-IMG_5443
 
Så nu kan jag och Greta öva på att fånga möss

19042017-IMG_5448
 
 
 och sånt blir en trött av förstår ni. Nu ser jag fram emot att få se vad ni skapat på tema djur!
 

 
Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I april är temat djur och Mikaela är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 28 april för att vara med. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard
 
Vi som driver Monthly Makers 2017 är AliciaBeatriceElsaEmiliaJessica, Johanna,Julia, MikaelaRuthStinaWilda och jag. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!
 
cat toys
12 kommentarer
Julia

Vad fina leksakerna blev och Greta ser riktigt nöjd ut! :D

Svar: Tack! <3 Ja de gjorde succé faktiskt :D
Fredrikapåvinden

Ruth | HungryHeart.se

Åh vad söta kattleksaker! Så himla fina, våriga färger också. Kan tänka mig att Greta blev mycket nöjd med sina nya saker. =)

Svar: Taack! <3
Fredrikapåvinden

Wilda

Alltså åh så himla gulligt och sött både i ord och bild! Och fina genomtänkta leksaker <3 Greta ser helnöjd ut!

Svar: Åh men tack Wilda! <3
Fredrikapåvinden

Helga

Vilken tur att Greta har en så kreativ och händig matte! 😊 Lite annat än dumlepapper fäst i ett snöre haha. Fast det älskade vår katt om vi sprang fram och tillbaka i lägenheten. Grannarna älskade kanske inte det lika mycket 😉

Svar: Haha! Eller hur! Å andra sidan tror jag greta hade varit lika glad för lite dumlepapper, snöre och en lekande matte ;)
Fredrikapåvinden

Anki

Va härligt för Greta att få så fina leksaker :)

Svar: Ja det tror jag hon också tycker!
Fredrikapåvinden

Johanna

Så smart grej att göra av restmaterial en har hemma! Hade valt dina kattleksaker över färdigproducerade vilken dag i veckan om jag hade haft katt.

Svar: <3
Fredrikapåvinden

Grahnslöjd

Vilka färgglada och fina leksaker!!:)

Svar: Tack! <3
Fredrikapåvinden

Linnéa

Vilka roliga leksaker! Greta ser ju väldigt nöjd ut :) Och vad smart att använda tygrester till att göra leksakerna i!

Svar: Så skönt att hitta olika små saker att göra av materialrester tycker jag!
Fredrikapåvinden

Alicia

Så fint och kärleksfullt bidrag och så jädra gölliga bilder med Greta (alltså sista!!! <3)! Blev så inspirerad av Wildas klösträd att jag klädde om vårt eget och next up är kattleksaker inspirerade av dig! Så smarta resttygsprojekt och mysiga smågrejer att göra som går fort och är uppskattade!

Lindah

Vilket sött och bra återbruksbidrag av spillbitar! :D

Svar: Tack! <3
Fredrikapåvinden

Jenny

Vilket mysigt bidrag! Kan tänka mig att hon är nöjd :D
Jag brukade vara duktig på att fixa ihop hundleksaker av gamla kläder och udda tygbitar, men inser nu att jag kommit bort från det väldigt mycket. Får se till att skärpa mig på den fronten, tack för påminnelse!

Anni

Nej, klösande katter är det väl ingen som gillar - då blir din kreation minsann både snygg och användbar! Det ser ut som om man kan ägna sig åt lite mer laid back lek med katten sådär. :-)

Svar: Haha precis! Lite lagom ansträngande ;)
Fredrikapåvinden