Sypeppen #54 - Den veckade kjolen och omlott-toppen

Här kommer en sypepp som jag egentligen haft färdig ett bra tag. Men det är bara så jobbigt att stryka och sen ta sig ut att fota... men till slut så! 

02092016-IMG_0825

Jag har i alla fall sytt en veckad kjol och en omlott-topp. 

02092016-IMG_0816

omlott-toppen är sydd i vanlig vit jersey och jag har utgått från mitt egenritade mönster från polotröjan. Bakstycket och ärmarna är precis samma men framstycket ritade jag om. I sidorna på framstycket sitter långa snören som jag liksom snurrar runt kroppen. 
 
02092016-IMG_0832

Kjolen är sydd i ett babyblått polyestertyg som jag köpte på marknaden i Leeds i våras. Jag har sytt kjolen efter Josefines Sew along inlägg, mkt bra inlägg om jag får säga det själv. 

02092016-IMG_0810

I sidan har jag ett dolt blixtlås som inte blev jättedolt och så har jag knapphål med en klädd knapp i samma tyg högst upp. 

02092016-IMG_0833

Jag är både nöjd och missnöjd med kjolen. Jag är nöjd för att jag verkligen var noga nästan in i slutet och för att mycket är välgjort och så tycker jag tyget passar så bra till den här modellen. 

02092016-IMG_0802

Jag är dock lite missnöjd för att jag skulle behövt stryka på den bättre i ett tidigare stadie. Alltså verkligen verkligen pressat exakt efter strecken. För nu ligger vecken lite hejkon bacon och det är ju lite synd. 

På den här kjolen tycker jag det blir väldigt tydligt vad det är jag ångrar. För jag är missnöjd med tvåsaker: Den "dolda" dragkedjan och de slarvigt strukna vecken. Dragkedjan stör mig inte så mycket för jag har inte sytt  så många dolda blixtlås tidigare och är alltså ganska ny på det plus att jag inte har rätt pressarfot för det = Jag lär mig fortfarande = Accepterande mot min inlärningsprocess. Veck som jag borde pressat i ett tidigare stadie = Slarv, slarv, slarv = ångrar mitt slarv = Mynnade ut i detta inlägget. 

02092016-IMG_0821

Ja men sisådär. Det var mitt första bidrag till septemberpeppen. Vad har ni för projekt igång?
 


Häng med på sypeppen
!
Kjol med veck Online syjunta Sypeppen, omlott-topp veckad kjol
7 kommentarer
Helga

Asså hur snyggt!! Särskilt tröjan är ju verkligen superfin :) Den hade dessutom varit en perfekt amningströja haha :) Gillar att du hade lite fotorekvisita också. Tycker dina projektbilder bara blir bättre och bättre!

Svar: Åh men tack! <3 Va gla jag blir att du gillar det! Haha! Jag ska erkänna att jag inte hade en tanke på det när jag sydde den men nu när du säger det är de ju helt sant!
Fredrikapåvinden

Ellen Lindberg

Du är ju så fantastiskt duktig!

Svar: Åh men tack! <3 <3 <3
Fredrikapåvinden

Sophie

Superfint ju! Kan du inte göra en tutorial på toppen? Så himla fin !!

Svar: Tack finis! <3 Jo men absolut! Det ska jag försöka fixa fram! <3
Fredrikapåvinden

Grahnslöjd

Supersnyggt, du är verkligen superduktig på att sy!!!:)

Svar: Åh men tack du! <3 Ha en finfin dag!
Fredrikapåvinden

Sanna

Hej! Läser din blogg ofta, men kommenterar aldrig. Ville bara säga att jag tycker att dragkedjan blev en så himla snygg detalj! Blev lite förvånad när jag läste att den skulle vara dold då jag tolkat den som ett medvetet designval. Men vara sig det var meningen eller inte så funkar det så väldigt bra, vilket jag i mitt eget skapande tycker är den bästa sortens "misslyckanden" för det är som att alstret liksom överrraskar en=) Hoppas att det kan kännas som en intressant vinkel på det hela. Vill också säga att jag verkligen uppskattar din blogg då den uppmuntrar mig till att orka och hinna slöjda och skapa!

Svar: Hej Sanna! Tack, tack för din fina kommentar! Den värmde verkligen! Nu kommer jag absolut se på den "misslyckade" dragkedjan annorlunda. Hade inte en tanke på att det kunde va en detalj!
Tack fina du för att du läser hoppas du har en fin helg framför dig!
Fredrikapåvinden

Linnéa

Jag tycker att det var snyggt att dragkedjan syns trots att det är en dold dragkedja ;)
Just nu håller jag på att sticka två olika par strumpor, Anna av Dödergök och Julia av Tant Ulltuss. Funderar även på att lägga upp Leftie av Martina Behm i slutet av veckan :)

Svar: Hade inte alls tänkt på att det kunde va en snygg detalj. Så tack! Kanske kan gilla kjolen lite mer nu ;)
Åh vilka roliga stickprojekt du verkar ha på G! Ser framemot att se både process och det färdiga resultatet!
Fredrikapåvinden

Josefine

Men hallå vad fint! Tycker verkligen du ska vara nöjd med kjolen, den ser superfin ut! Och tröjan med, blev mycket sugen på att göra nåt liknande... Plus för superfina bilder också 👌🏼 saknar dig!

Svar: Taack gullis! <3 Det borde du verkligen göra när du känner dig bättre. Kan vi gå på möten och va likisar ;) Saknar dig med och längtar tills vi ses! <3
Fredrikapåvinden