Monthly makers - Broderiet

Här kommer mitt bidrag till Monthly Makers september som har temat "Bokstäver och ord". Jag bestämde mig ganska snabbt för att jag ville brodera något men frågan var vad?

27092016-IMG_1485

Så fastnade en textrad ur "Så länge skutan kan gå" av Sven - Bertil Taube i mitt huvud och genast bestämde jag mig för att brodera ner just de orden. 

27092016-IMG_1470

Jag har fribroderat på en loppisduk jag hade i gömmorna och bokstäverna blev en brokig liten skara.  

27092016-IMG_1480

Jag tycker att den meningen är så sann och viktig och ändå så lätt att glömma bort. Att det inte alls är någon självklarhet att jag föddes med de förutsättningar jag har, att det inte på något sätt är något jag gjort mig förtjänt eller oförtjänt av det utan det blev så. Många gånger kan det kännas så fruktansvärt orättvist att vi föds med så olika förutsättningar i livet. Nu i dagarna är det ett år sedan den treåriga Aylan Kurdi flöt i land på en strand i Medelhavet och Emma Sundh med ett gäng andra bloggare har återigen dragit igång en insamling. Pengarna går oavkortat till UNHCR – FN:s flyktingorgan. Jag som haft en sådan tur på min färd och faktiskt har möjlighet att skänka en slant har gjort det. Om du också har en liten slant över kan du gå in och läsa mer om hur du gör här. 

27092016-IMG_1482 
Jag hoppas ni alla får en fin onsdag! <3 
7 kommentarer
morfar

Fint, Fredrika! I mormors fotspår!

Grahnslöjd

Vilket fint broderi, gillar verkligen dina broderier på gamla dukar!! Sedan var budskapet så fint också, blev nästan lite tårögd... Det är lätt att glömma bort hur bra man har det och gnälla över småsaker! Hoppas att alla som har möjlighet skänker en slant till insamlingen, tack för tipset!!

Svar: Tack fina du! <3 Det hoppas jag också! Ha en fin måndagkväll! <3
Fredrikapåvinden

Ellen Lindberg

Älskar, älskar morfars lilla kommentar här ovan. Hur sött!?
<3

Svar: Mormor och morfar är nog mina flitigaste läsare! Visst är det fint! <3
Fredrikapåvinden

Linnéa

Vilket vackert broderi och vilket tänkvärt budskap! Tack för tipset :)

Svar: Tack! <3
Fredrikapåvinden

Jenny

Tänkvärda ord! Och en riktigt fin påminnelse att ha på väggen! Var himla sugen på att själv brodera något citat den här månaden men det blev aldrig riktigt av och sen var det för sent att börja, så det får nog bli ett projekt till senare i höst.

Svar: Låter som ett perfekt höstprojekt ju! <3
Fredrikapåvinden

Alicia

Fredriiikaaa, det här är så vackert! Jag minns verkligen första gången jag hörde det där citatet som liten på radion på Gotland. Skrev ner det på en liten lapp med krokig skrivstil och satte upp i sovhytten. Jag tycker det ska vara just så: lite krokigt, direkt ur hjärtat, ingen tid för formgivning. Det är så starkt i sig och gör sig verkligen perfekt som broderi!

Svar: Tack finaste Alicia! <3 <3 <3 Visst är citatet så jäkla fint!
Fredrikapåvinden

Mikaela

Så himla fint broderat men framförallt fint och tänkvärt citat!

Svar: Tack! Va glad jag blir att du gillar det <3 Hoppas du har en finfin söndag!
Fredrikapåvinden