Duschdraperiet i spets

När jag bodde i Holken hade vi ju lite  av ett drömbadrum med kakel, fönster och badkar. Det är ju inte av att en blir lite bortskämd. Mitt nya badrum är en riktig liten otäck håla men jag har försökt göra det bästa av situationen.

16092016-IMG_1154

Bland annat har jag sytt ett duschdraperi av ett spetstyg jag hittade på loppis. Idén fick jag för några år sedan på Underbara Claras blogg
 16092016-IMG_1160

Jag fållade överkanten och satte i öljetter och underkanten fick va ofållad. Tyvärr var de ända öljetterna som fanns här i Dals långed lite för små för att jag skulle kunna haka fast dem i duschringarna på en gång så jag gjorde små extraringar av ståltråd som jag fäste i öljetterna. Inget badrum á la Underbara Clara kanske men jag klarar mig gott ändå. 
5 kommentarer
Helga

Hahaha riktig otäck liten håla :P Lät ju inte alltför mysigt! Men jättefint draperi :)

Svar: Haha nä tyvärr är den inte så mysig... men draperiet är ju fint i allafall ;)
Fredrikapåvinden

Hanna Karlsson

Ja tycker det ser fint ut. Älskar Claras blogg och kan ibland känna mig sotis över vilken idyll hon ser ut att leva i. Samtidigt älskar jag vårt lilla hus och skulle inte vilja byta bort det.

Svar: Tack! <3 Jag har försökt göra det bästa av situationen ;) Ja visst bor hon fint! Ibland blir jag också allt lite sotis!
Fredrikapåvinden

Grahnslöjd

Vilket snyggt draperi. Synd att vi har duschkabin med dörrar i glas så vi behöver inget draperi annars skulle jag också sytt ett:)

Linnéa

Alltså vilket snyggt duschdraperi! Säger som Grahnsjlöjd det är synd att man har en duschkabin, annars hade jag gärna sytt ett liknande :)

Svar: Taack Linnéa! <3
Fredrikapåvinden

Lindah

Hur fungerar det som duschdraperi? Håller det vattnet inne? :)

Svar: Jag tycker att det funkar bra just för att hålla vattnet ute. Jag valde en spetsgardin i polyester och det är nog absolut bättre än bomull i det här fallet!
Fredrikapåvinden