Duschdraperiet i spets

När jag bodde i Holken hade vi ju lite  av ett drömbadrum med kakel, fönster och badkar. Det är ju inte av att en blir lite bortskämd. Mitt nya badrum är en riktig liten otäck håla men jag har försökt göra det bästa av situationen.

16092016-IMG_1154

Bland annat har jag sytt ett duschdraperi av ett spetstyg jag hittade på loppis. Idén fick jag för några år sedan på Underbara Claras blogg
 16092016-IMG_1160

Jag fållade överkanten och satte i öljetter och underkanten fick va ofållad. Tyvärr var de ända öljetterna som fanns här i Dals långed lite för små för att jag skulle kunna haka fast dem i duschringarna på en gång så jag gjorde små extraringar av ståltråd som jag fäste i öljetterna. Inget badrum á la Underbara Clara kanske men jag klarar mig gott ändå. 
5 kommentarer

Sypeppen September 2016

Här kommer septembers höjdpunkt! Nämligen sypepps-sammanfattningen! Så mycket snajsigt att lägga ögonen på och inspireras av och vet ni vad? Nu har vi haft igång nya sypepppen ett heeelt år! Jag är så glad att det funkar så bra och att vi är så många som deltar <3 Eftersom oktober är jubileumsmånaden ska vi så klart uppmärksamma det på nått sätt! Jag känner att en temapepp skulle va på sin plats! Så i morgon avslöjar jag månadens tema. Sedan tänkte jag gå igenom vår "sypeppsblogglista" och kolla så den är uppdaterad, ett utmärkt tillfälle alltså att lägga till en badge på din blogg så du också kommer med på vår blogglista (du hittar badgen och listan om du scrollar ner i detta inlägget). Sist tänkte jag återigen slänga ut ordet till er. Hur tycker ni sypeppen fungerar? Har ni funderingar på förändringar, förbättringar eller något annat? Och med det sagt är det nu dags att kolla in månadens skörd! 
 
Sytt 


▲ Heidis kjol ▲ 
 

Denises blus ▲ 
 
 
▲ Elins omsydda jeanskjol 
 
 
▲ Alexandras pyjamas  

02092016-IMG_0802

▲ Fredrikas omlotttopp och veckade kjol  
 
 
▲ Ethels kappa 
 
 
▲ Linnéas förkläde 
 
✿ Virkat ✿
 
05092016-IMG_0954
 
▲ Fredrikas virkade linne
 
✿ Broderat ✿
 
 
▲ Frejas broderier 
 
✿ Stickat ✿
 

▲ Jennys stickade mössa 
 
 
▲ Linnéas sockor  

5 kommentarer

Dags att trappa ner till hösttempot

Nä hörni vet ni vad. Nu har min hösttrötthet slagit till med hull och hår! Jag tycker verkligen hösten är mysig och känner mig inte alls ledsen över att sommaren gått över i höst, att löven skiftar färg och att jag måste sno halsduken två varv runt halsen om morgnarna när jag går till skolan. Men fasen vad tråkigt det är att bli så här trött.  

IMG_6022

Jag har liksom lika mycket idéer och vilja till att göra olika saker men kroppen orkar helt enkelt inte. Den vill bara ligga i soffan och läsa och äta godis. Den här veckan har jag gått och lagt mig senast halv elva varenda kväll och ändå är jag heelt slut när jag kommer hem. Igår upptäckte jag att jag råkade förpublicera två inlägg på samma dag och den ena med fel rubrik... Suck... Kanske berodde det på att jag skrev klart det ena inlägget på kvällen efter att jag varit på yoga och bastat. 

Untitled

Jag trodde att det där med yoga och bastu skulle göra susen för mig men tvärt om tog det knäcken på mig. Jag har hade sån sjuk träningsvärk i går och trodde nästan jag skulle svimma på krokin... Ja så går det när en tror att en är lite vigare än vad en är.... Det botade jag igår eftermiddag med att läsa och äta godis i soffan och ta en liten eftermiddagslur. Det där med yoga kan ju tydligen va livsfarligt, nu får jag kurera mig med stickningen i några dagar. Dags att trappa ner till hösttempot helt enkelt!
4 kommentarer