Sypeppen #55 - Den vävda halsduken

Idag är det sista dagen att skicka in bidragen till oktobers sypepp! Tänk vad mycket svårare det är att hinna fota nu när de blir mörkt redan vid femtiden, eller ja det är ju typ mörkt hela dagen. Om en sedan vill fota ute gäller det att pricka in mellan regnskurarna. Så det var verkligen på håret att jag fick upp mitt bidrag idag! 
 
25102016-IMG_1817
 
Den här månaden hade vi ju temapepp och jag valde temat höstpresent till mig själv vilket blev min vävda halsduk. Vi har ju haft vävning i skolan som vi precis avslutat och det första vi fick göra var en halsduk.
 
25102016-IMG_1803
 
Jag vävde min halsduk i ett ljusrosa och hallonrött ullgarn. Jag älskar verkligen den här färgkombinationen och märker att jag ofta återkommer till den. 
 
25102016-IMG_1815
 
Det har verkligen varit superroligt och spännande att väva men också svårt och stundtals frustrerande. På lovet tänkte jag försöka fota av mitt andra projekt så ni får se även det och så kan jag skriva lite mer om projektet då.
 
25102016-IMG_1817
 
Just nu känner jag mig ganska slut i huvudet efter en heldag i skola med broderi, hem och fota tills det blev mörkt, redigera ett hundratal bilder, ladda upp i flickr och sortera. Så nu finns det inte mycket kapacitet kvar i min hjärna kan jag lova. Så nu ska jag slå ihop datorn bums och istället traska iväg på stickkväll! Ska bli så kul att sammanställa alla era bidrag! <3 Hoppas ni får en finfin kväll! 
10 kommentarer
Ellen Lindberg

Men åh, så fin!!

Svar: Tack finaste Ellen! <3
Fredrikapåvinden

Lisa

Stickkväll! Guud vad mysigt. Hur funkar det, är ni ett gäng kompisar som samlar och stickar? Vill också göra liknande men har dock inga stickande kompisar haha. Blir oftast att jag stickar ensam eller med mormor.

Svar: Det är lite olika från gång till gång. Ibland är vi några som bestämt att vi ska träffas och handarbeta och ibland bara blir det så för att några haft med sig sina handarbeten. Jag förstår veeerkligen din känsla! Jag har egentligen inte heller haft så mycket kompisar som stickar och så. Min storasyster och jag brukar ha syjunta över skype, funkar prima! ;) Annars så har jag träffat fler stickkompisar genom internett. Kolla om det finns nått stick-café i din stad eller om du kan starta upp nått! Hoppas du hittar nån rolig stickkompis <3
Fredrikapåvinden

Ethel

Haha jag var så excited över den här att jag började fylla i att jag hette "Åh wow!!!". Men alltså ÅH WOW! Heeelt underbar! Och så coolt att ha vävt sin egen halsduk! Jag vill se den pååå :D

Svar: Hahaha åh finaste kommentaren! <3 Tack, tack, tack finaste du! Så klart ska du då få se den på! Kommer i ett inlägg nära dig ;)
Fredrikapåvinden

Anonym

Så fin halsduken blev!!Och så fina stadkanter på din första väv!!!!Jag Är så nyfiken på det andra du vävt.Jag hoppas du kan få möjlighet att väva mer och att dutyckt det varit roligt att väva!!!Kram från mormor!!!!!

Jenny

Så himla fin!!! Ser sjukt proffsig ut också, svårt att tro att det är första vävprojektet! Är så himla sugen på att lära mig väva, fast är himla sugen på att lära mig en massa saker just nu. Jobbigt att man inte kan bara lära sig allt på en gång.

Svar: Tack fina Jenny! <3 Haha jag förstår såå din känsla! Fins ju så mycket roliga tekniker och saker en kan lära sig plus utveckla sig inom allt det en redan kan! Jag tycker ofta att dygnet har lite för få timmar...
Fredrikapåvinden

Linnéa

Vad skönt att jag inte är ensam om att ha svårt att hitta stunder då det går att fota mina färdiga projekt X) Halsduken är bara sååååå fin <3 Vad häftigt att väva sin egen halsduk!!

Svar: Haha nä jag tror de flesta som försöker fota sina alster under det här halvåret har problem... Eller jag intalar mig att vi inte är ensamma om det i alla fall! ^^ Och tack finaste Linnéa! <3
Fredrikapåvinden

Anna

Ååååh, den blev suuuuperfin!!! Har du kvar den där vita kappan som närapå brann upp framför kakelugnen? Skulle vara fin till den!

Svar: Vita kappan är kvar! Tur jag inte har nån eldstad i det här huset ändå kanske... Puss!
Fredrikapåvinden

Grahnslöjd

När jag gick på Edelvik fick vi väva antingen en matta, rosengång eller en halsduk. Valde rosengång men ångrar nästan nu att jag inte vävde en halsduk...den blev ju jättefin och vilka fina färgkombinationer!!

Svar: Var tvungen att googla va en rosengång va för nått. Såg ju hur fint som helst ut ju! Förstår att du valde det. Det skulle va jättekul att få se den! Men det var roligt att väva halsduken också, fast lite segt att bara göra samma mönster hela tiden... Men sen när den var klar kändes det ju värt!
Fredrikapåvinden

Alma

Ååh vilken fin!! Häftigt att kunna väva!

Svar: Tack fina du! <3 Ja men visst är det coolt ändå hur mycket en verkligen kan göra själv!
Fredrikapåvinden

Tove

Åh damn it, hade tänkt skicka med min allra första stickade grej som är en halsduk som ÄNTLIGEN är klar (efter lite mer än ett år..), men den får jag skicka med nästa gång. Gör du ett allmänt inlägg inför nästa sypepp eller hur funkar det? Har inte skickat in någonting förut så vet inte riktigt hur det funkar :)

Svar: Äsch va typiskt! Så drygt när en till och med hunnit göra klart men sen inte hinner fota... Men nu är jag sååå taggad att få se ditt bidrag! I morgon kommer insamlingsinlägget upp för november och då lämnar du bara länk i kommentarsfältet. I det här inlägget finns all info om hur det går till! http://fredrikapavinden.com/2015/october/hang-med-pa-sypeppen.html
Fredrikapåvinden