Sew along med Fredrika och Josefine: SkjortblusÄntligen måndag hör ni! Glädjen över just denna höstiga oktobermåndag kommer sig av att jag och Josefine äntligen kan avslöja våran överraskning till er, idag startar nämligen höstens sew along! Tjohoo! Några av er kanske kommer ihåg förra hösten när vi sydde varsin veckad kjol? Eftersom vi tyckte det var så kul vill vi så klart göra det igen och hoppas att ni är lika peppade som vi är! Med oss på detta kommer även våra inspirationsbloggare vara, nämligen,   Sara, Ellen och Sandra som kommer sy varsin blus!
 
 
Den här gången har vi lagt upp sew alongen på ett lite annat sätt än förra gången. Vi har båda utgått från samma grundmönster, men gjort förändringar så att de blusar vi syr blir två helt olika. Detta gör vi för att visa hur mycket du kan påverka och förändra ett grundmönster, men också för att visa er många olika sömnadsmoment. Utifrån de instruktioner vi publicerar kan ni som deltagare i sew alongen sy helt unika blusar. Vi har alltså inga krav på att ni ska sy likadana blusar som oss och ni behöver såklart inte följa våra guider om ni vill göra på något annat sätt. Vi vill försöka sprida skaparglädjen och väcka liv i sömnadsinspirationen under de här lite extra gråa och tunga höstveckorna!
 
Nytt för i år är även att vi gör sew alongen i samarbete med Tygverket! Det tycker vi känns extra roligt eftersom de i sin web-butik har supermycket fina tyger som verkligen är härliga att sy i. Vi har dessutom ordnat så att ni får 10 % rabatt på deras hemsida om ni anger koden: fredrikaochjosefine under tiden som sew alongen pågår, bra va?
 
Såhär kommer det gå till: Varje måndag kommer jag och Josefine lägga ut varsitt inlägg om hur vi går till väga, från mönsterkonstruktion till sista stygnet. Det hela kommer avslutas med ett samlingsinlägg, där vi såklart hoppas att era blusar kommer vara med. Vi kommer lägga ut instruktioner på två helt olika blusar med olika detaljer, oavsett vilken typ av blus man vill sy får man såklart vara med. Du måste alltså inte följa våra instruktioner om du inte vill. Under tiden får ni gärna blogga om era blusar, lägga ut bilder under hashtaggen #sewalongblus, eller visa era framsteg i Sypeppsgruppen på facebook. Dessutom får ni gärna följa oss på instagram, där vårt gemensamma konto heter FredrikaochJosefine. Bilder och länkar till era färdiga blusar mejlar ni till någon av oss: withheartshapedbruises.blogg@gmail.com eller fredrikapavinden@gmail.com

Inläggen kommer publiceras i följande ordning:
1. Planering och material
2. Mönsterförändringar
3. Knäppkant, insnitt, ihopsättning av framstycke, bakstycke.
4. Krage
5. Ärmar och manschetter
6. Insamling
 
 
Josefine kommer sy en klassisk skjorta med knäppkant fram, 70-talskrage med kragstånd, ok, manschetter och ärmsprund.
 
28102016-IMG_1902 28102016-IMG_1840 28102016-IMG_1874
 
Jag kommer sy en romantisk blus med liggande krage, rosett i halsen, knäppkant bak, och ärmsprund.
 
Sew alongen kommer pågå fram till den 19:e december, då jag och Josefine kommer visa upp våra färdiga blusar. Därefter kan ni skicka in bilder på era blusar fram till den sista januari. På måndag om en vecka publicerar vi första instruktionerna och om du vill vara med kan det vara en bra idé att redan nu börja tänka på vilken typ av blus du vill sy, och såklart spana in tyger. Vi tycker det ska bli jättekul, hoppas ni är med oss!
 
sew along sy blus sy skjorta
6 kommentarer
Linnéa

Åh vad kul!! Jag har faktiskt funderat på att sy en blus, så nu måste jag ju verkligen göra det :)
Jag har en fråga, vilket material tycker du att man borde använda?

Svar: Ja vad roligt! <3 Så kul att få se din blus sen <3
Fredrikapåvinden

Linnéa

Såg att jag missade att ni skulle publicera "Planering och material", så du behöver inte svar på min fråga nu X)

Ethel

Så himla kul! Det här ska jag vara med på :D Och så himla kul att ni fått med Tygverket!

Svar: Eller hur! Det ska verkligen bli jättekul! Så spänd att få se allas bidrag sen!
Fredrikapåvinden

Ellen Lindberg

Är så himla glad över att ni ville involvera mig i detta, är så pepp på att äntligen plocka fram symaskinen igen!

<3<3

FrökenTV, bloggen om tv och film

alltså så snyggt

Svar: Tack! <3
Fredrikapåvinden

Grahnslöjd

Vilket kul initiativ!!:) Skulle gärna vilja vara med men det känns som att tiden alltid är för knapp + att vi typ är sjuka varannan vecka nu (de ljuva småbarnsåren...;)) men det ska bli kul att inspireras av alla andras blusar iaf!!!

Svar: Ja men så är ju livet ibland, att det är svårt att hinna allt som en skulle vilja. Då är det nog väldigt klokt att inte ta på sig för mycket och istället passa på att inspireras av andra! Ha en toppenfin vecka!
Fredrikapåvinden