Listan om skapande

Jag har knåpat ihop en liten skaparlista med frågor om just skapande. Ni får så klart låna listan om ni vill, isåfall får ni gärna lämna en kommentar med länk så jag får läsa era svar. Vore skoj! <3 
 
Vilka tekniker skapar du mest i? Jag älskar att testa och upptäcka nya tekniker så jag försöker att skapa i så mycket olika tekniker som möjligt men om jag ska räkna upp de tekniker som jag faktiskt skapar i så är det sömnad och stickning främst. Jag har även hållt på med virkning och broderi en del och jag håller precis på att lära mig väva. 
 
Untitled
 
Vilken är din bästa sida som hanverkare? Det är att jag har mycket idéer och är bra på att ta tag i saker och få saker gjorda. 
 
Vilken är din sämsta sida som hantverkare då? Jag kan bli lite väl ivrig vilket gör att jag tar dåliga beslut och blir slarvig. Jag stannar inte upp och tänker alla gånger och då kanske slutresultaet inte alltid blir det bästa...
 
IMG_9249
 
Vilket projket är du mest nöjd med? Hm svårt... Men kanske typ hallonröda koftan, balklänningen och sänghimlen. Inget av dem är något jag gjort i år... Det lär jag kanske ändra på innan året är slut, göra nått jag veeerkligen är nöjd med?
 
Har du något katastrofprojekt? Hm svårt. Det är ju sällan det blir heelt katastrof. Oftast är det väl mer slarvfel. Men en gång slarvade jag så mycket med en kjol att det bara inte gick att färdigställa den. Det var fel på alla tänkbara sätt och gick inte att rädda. Så det var väl lite katastrof då får jag väl erkänna. 
 
Vad inspireras du av? Jag tar mycket inspiration från andra bloggar jag läser, pinterest och saker jag ser runt omkring mig. Men jag kan också bli väldigt inspirerad av olika slags material. Typ om jag ser ett tyg jag verkligen gillar kan jag bli superinspirerad av det.  
 
Untitled
 
Vart tycker du bäst om att skapa? Om det gäller stickning så skulle jag säga på tåget eller i sängen/soffan med min syster. Annars så gillar jag bäst att va hemma där jag vet vart jag har alla saker och vad jag har. 
 
Hur tycker du bäst om att skapa? När jag har mycket tid, mycket idéer och mycket inspiration. Gärna ihop med andra, kanske en kopp te eller ett glas vin till, en skål med choklad och musik i bakgrunden. Eller i en stol ute i solen med solglasögon, solhatt, en podcast och en flaska vatten. 
 
IMG_8990
 
Vilket är ditt bästa skaparminne? Jag tror det va för några år sedan när jag va nyopererad och supertrött så åkte jag och hälsade på Becca. Nästan hela den veckan satt vi i hennes soffa under ett täcke och kollade på sopranos, stickade på hallonröda koftan och åt nutella. Det brukar alltid va vår målbild när vi ska hälsa på varann. 
 
IMG_8923
 
Vilket är ditt sämsta skaparminne? ABSOLUT utan tvekan när min stickpåse försvann. Sånt får ju bara inte hända! Men nu har jag nästan stickat färdigt koftan som försvann igen. Tror ni det känns bra eller? 
 
Har du nått tips att lämna vidare? Jo men det ska jag väl kunna hitta på... Mitt tips får nog bli att bygga upp en så bra arbetsplats hemma som möjligt. Försöka införskaffa material som du använder ofta och om du har möjlighet ha din symaskin framme. Skapa ett litet materialförråd som känns inspirerande och en liten arbetsplats där det är lätt att jobba. Det är mitt tips!  

10 kommentarer
Anna

Ååh vilken rolig lista! :) Bra sätt att reflektera vad man gjort och vad som blivit bra och mindre bra.

Svar: Ja jag tänkte att det fattades en lista om skapande i bloggvärlden! Kul att du gilla den! <3
Fredrikapåvinden

Ellen Lindberg

Så kul!! Känner igen det där med att vara ivrig i sitt skapande.. he he. Ibland får jag "katastrofrädda" saker jag gör eftersom jag vart så ivrig och slarvig :( och jag lär mig aldrig!

Svar: Haha nä precis samma här! Men jag övar verkligen på det där med att va lite noggrann och tänka ett varv extra hehe...
Fredrikapåvinden

Ida

åh, så bra lista du har knåpat ihop! Denna kanske jag lånar framöver!

Svar: Ja det tycker jag du ska göra! <3
Fredrikapåvinden

Amanda

SÅ bra lista. lånar!!! <3

Svar: Åh kul! <3
Fredrikapåvinden

Emma Vrede Svensson

Superbra lista! Jag tog och fyllde i den jag med http://vredeshantverk.blogg.se/2016/october/skaparlista.html

Svar: Ska kolla in den på en gång! <3
Fredrikapåvinden

Grahnslöjd

Kul att läsa om hur andra skapar:) Har lånat den jag med:)
http://grahnslojd.blogspot.se/2016/10/listan-om-skapande.html

Svar: Kul! den ska jag kolla in! <3
Fredrikapåvinden

Grahnslöjd

Kul att läsa om hur andra skapar, jättebra lista!:) Har lånat den till min blogg jag med (men kan som vanligt inte kommentera med en inklistarad länk...)

Jenny

Vilken härlig lista! Vart ju bara tvungen att låna den! Finns att läsa här om du är nyfiken: http://rangifer.blogg.se/2016/october/en-lista-om-skapande.html

Svar: Ska kolla in genast!
Fredrikapåvinden

Linnéa

Åh vilken rolig lista! Det är så kul att läsa om hur andra ser på sitt skapande :) Kommer eventuellt låna listan i framtiden ;)

Svar: Eller hur! Jättekul om du lånar och fyller i den nån gång! <3
Fredrikapåvinden

Sofie

Kul idé!! Den ska jag nog fylla i, måste bara fundera lite! ;)

Svar: Jaaa gör det! <3
Fredrikapåvinden