Långfrukost

En av de absolut bästa sakerna med helg måste väl ändå vara att göra långfrukost? Att ta sig tiden att göra något extra gott och sedan äta lääänge.  

08102016-IMG_1555

Scones är en av mina bästa frukostar! En måste liksom anstränga sig lite extra men inte särskilt mycket. Kommer ni ihåg att jag förra året skrev att jag ville ha ett skafferi med enbart gamla burkar och utan butiksförpackningarna? Nu är jag på god väg! 

08102016-IMG_1559

I de burkar där det inte är nån självklarhet vad det är i burken har jag klippt ut en bit av förpackningen och tejpat i locket. För att undvika sorgligheter så att säga. 

08102016-IMG_1562

Ett annat tips är att om du har fil som gått ut så är det perfa att använda den i sconesen, eller om mjölken blivit dålig kan du göra pannkakor på den. Så dumt att slänga mat som det fortfarande går att tillaga ju! 

08102016-IMG_1563

Sedan är det bara att duka upp frukostbrickan!

08102016-IMG_1556
 
Eller i Gretas fall, fylla på skålarna. 
  08102016-IMG_1567

Hoppas ni får en finfin lördag! 
6 kommentarer
Ellen Lindberg

Tycker fortfarande porslinet är så himla fint! Verkligen en härlig färg.

Svar: Ja jag älskar verkligen den servisen <3 Så fin <3
Fredrikapåvinden

Mathilde

Scones är verkligen min bästa långfrukost. Jag brukar platta ut degen och göra runda med hjälp av ett dricksglas. Tar liiiite längre tid, men de blir så sjukt söta då! (plus att de då liknar bisquits från amerikanska södern, och min kära fru får lite mer hemkänsla då <3)
Ha en fin lördag!

Svar: Åh men jag kan verkligen tycka att det är värt att göra det där lilla extra för att det ska bli liiite finare/mysigare/snyggare haha! Särskilt på helgen tycker jag en får göra sånt!
Fredrikapåvinden

Finurliga fröken

Åh scones! Var länge sen jag gjorde nu men så gott. De är ju väldigt enkelt och går fort men känns så lyxigt. Kram och trevlig helg.

Svar: Ja men visst är det gott! Hoppas du hade en finfin helg! <3
Fredrikapåvinden

morfar

En sådan långfrukost har vi på söndagarna, då vi äter ett ägg, vilket vi annars aldrig gör. Bra Fredrika, man skall inte rusa genom livet!

Svar: Det låter bra det morfar! Skynda långsamt tycker jag är ett bra motto! Hälsa mormor!
Fredrikapåvinden

Jenny

Åh vad gott med scones, har inte ätit det på många år! Man ser det lite överallt och tänker att det ska jag göra i helgen. Men sen kommer helgen och tanken är som bortblåst. Får sätta en påminnelse eller något, haha! Och alltså porslinet<333

Svar: Haha det är så mycket som en tänker att en ska göra och sen liksom glömmer av! Du får sätta en lapp på kylskåpet :D
Fredrikapåvinden

freja

så mysigt! älskar scones :)

Svar: Eller hur! Bland den bästa frukosten tycker jag!
Fredrikapåvinden