Välkommen hem till mig: Köket!

Nu har det blivit dags att vandra vidare i rundvadringen av mitt hem, nämligen till husets hjärta: köket! Så häll upp en kopp te och ta en kaka ur kakburken så tar vi en kik! Om ni missade förra delen kan ni kolla på den här.  

06112016-IMG_2269

Det första ni möter när ni kommer in i mitt kök är en massa blå köksluckor, mitt loppisfyndade matbord, rivjärnslampan och nyuppskruvade vägghyllan.

06112016-IMG_2263

Jag har inte riktigt hunnit bestämma mig för vad jag ska ha på hyllan i köket, men jag tänker att det får växa fram lite. 

06112016-IMG_2272

På väggen ovanför hyllan och bordet har jag satt upp en grytlappsbård

06112016-IMG_2253

och precis ovanför köksbordet har jag satt upp ett broderi, tydligen lite snett också...  

06112016-IMG_2275

Ut mot gården har jag ett stort gammalt fönster med krukväxter, porslinskatter och förkläden som insynsskydd.

06112016-IMG_2261

På andra sidan väggen har jag ännu fler blå luckor, spis, diskho och kryddhylla. 

06112016-IMG_2266

Kryddhyllan pratade jag med er för några veckor sedan om just för att det är en så opraktisk hylla som jag inte vet vad jag ska göra av. Hyllplanen är både väldigt smala och låga så det är få pinaler som går in i den men nu har jag fått upp lite saker i den i allafall!

06112016-IMG_2273

På spisfläkten har jag grönsaksbuljong, salt, flingsalt och te i små olika burkar. Superbra att ha så nära tillhands till spisen. 

06112016-IMG_2265

Och bredvid spisen har jag andra saker som kan va bra att ha nära tillhands som oljor, vispar, grytlappar och kakburkar med kakor i. 

06112016-IMG_2268

Och om vi kollar lite mer till höger så ser vi det prydliga diskstället med nydiskad disk och en liten broderad duk som sitter ännu mer snett än den förra... Jag börjar bli lite hemmablind tror jag minnsann. 

06112016-IMG_2322 
Så här ser köket ut om vi slänger en blick innefrån rummet, som kommer bli nästa anhalt i den här lilla rundvisningen. Men det tar vi nästa gång! 
7 kommentarer
Grahnslöjd

Meeen vilket mysigt kök, där skulle jag kunna bo!:)

Svar: Åh va kul att du gillar det! <3 Blir så glad! <3
Fredrikapåvinden

Ellen Lindberg

Så himla fin färg på dina köksluckor! Älskar de äldre köken som har lite mer färg och själ än nytillverkat.

Svar: Visst är det! Är såå glad att jag fick just denna lägenheten för i alla andra hus är luckorna utbytta. Sån himla tur!
Fredrikapåvinden

morfar

Praktiskt med skedarna och rivjärnet över matbordet! Ett verkligt nytänk som jag inte mött någon annanstans . Dessutom snyggt!

Svar: Haha ja då är det bara att riva osten rakt ner på tallriken!
Fredrikapåvinden

Maria

Urmysigt kök! Om nu den här hemkunskapsläraren får lägga näsan lite i blöt: kryddorna tappar både smak o färg när de står framme o dessutom varmt ovanför spisen. In med dem i skafferiet där det är mörkt o lite svalare. Ett litet tips......

Svar: Aha det visste jag inte! Men det låter ju absolut logiskt. Tack för tipset! <3
Fredrikapåvinden

Felicia Holmgren

Vilket mysigt kök! :)

Svar: Åh tack! <3 Va kul att du tycker det!
Fredrikapåvinden

Jenny

Åh vad mysigt! Liknar köket i lägenheten jag ska flytta till faktiskt! :) samma känsla och stil (och nästan prick samma spis tror jag) fast mina köksluckor går mer i grönt. Tycker de här äldre köken är så härliga, blir en helt annan atmosfär än i ett modernt kök!

Svar: Åh vad roligt! De här lite äldre köken är ju så himla fina tycker jag! Särskilt köksluckorna <3
Fredrikapåvinden

johanna

alltså: sök på "hemtrevligt" i ett uppslagsverk (eller google för all del ;)) och dessa bilder borde komma upp! förkläderna i fönstren är genialt.

Svar: Åh! Finaste kommentaren! <3 Tack <3
Fredrikapåvinden