Sypeppen #56 - Den hallonröda jumpern

Den senaste veckan har livet gått på i full fart. Mycket roligt men också tråkiga saker. Idag har vi utställning och vernisage i skolans konsthall och sen jag kom tillbaka från Göteborg har nästan all min vakna tid gått åt till att färdigställa allt inför det. Kors i taket så har jag faktiskt blivit klar med allt (förutom en dragkedja som fattas i en klänning, men jag hade ingen i rätt längd så det var inte mycket att göra åt den saken.) Annars brukar jag ju sitta och paniksy in i sista minuten, men igår sydde jag sista stygnet vid elvatiden och fick således en hel natts sömn. Det var välkommet efter den här veckan. 
  12112016-IMG_2424

Så nu pausar vi allt som har med utställningen att göra och så visar jag mitt bidrag till månadens sypepp istället! Jag har ju faktiskt stickat färdigt min jumper!

12112016-IMG_2426

Jag började sticka på jumpern förra hösten och det gick riktigt bra, ända till den stora stickostrofen slog till. I stickpåsen låg nämligen en av ärmarna plus den gamla mönstertidningen från 40-talet som jag fått av farmor. Den halva ärmen som försvann var väl inget större proplem. Däremot att avsluta jumpern utan mönster kändes som ett ganska jobbigt projekt. Men efter att jag efterlyst min stickpåse i online stickcafé på facebook hörde Eva-Lotta på tålamodspåsen av sig och sa att hon hade dublett av just den tidningen som jag blivit av med. Hon ville gärna skicka den till mig och ville absolut inte ha något betalt för den. När den sedan ramlade ner i postlådan hade hon dessutom skickat med en extra sticktidning. Huuur fint va inte det? Vore det inte för Eva-Lotta hade jumpern aldrig blivit klar. 

12112016-IMG_2431

Som tur var låg varken framstycket eller bakstycket i stickpåsen när den försvann så det jag hade kvar att göra var två ärmar, blockning och montering. Men musten gick lite ur mig och den fick pausa tills för nån månad sedan. Då kände jag att det var dags att ta tag i jumpern en gång för alla. 

12112016-IMG_2422

Jumpern är stickad på stickor nummer 2,5 och 3 i ett supertunt ullgarn. Det är i stort sätt bara slätstickning, lite resårstickning och lite mönster på bröstet. 

12112016-IMG_2440

I mitt senaste sypeppsbidrag efterfrågades det att få se min vävda halsduk på så jag passade på att fota det på samma gång. 

12112016-IMG_2433

och kolla vad fint de matchar ihop ↑ Glöm inte att länka era bidrag till månadens sypepp. Hoppas ni får en finfin helg så hörs vi snart igen <3 
Sypeppen, stickat 40tal
12 kommentarer
Pernilla Einarsson

Det är underbart att det finns så fantastiska människor som villkorslöst hjälper än (:
Jumpern blev jätte fin, och halsduken med! Och ja, du med (:

Svar: Ja men eller hur! Så himla snällt och omtänksamt! <3 och tack! <3
Fredrikapåvinden

Ellen Lindberg

Internet är fasen helt fantastiskt! Så himla fint att någon kunde dela med sig av mönstret till dig, jag älskar det. Och jumpern blev ju hur fin som helst <3

Svar: MEN ELLER HUR! Så tacksam och glad! <3
Fredrikapåvinden

Anna

Älskar jumpern, den blev superfin!!
vilken tur att hon hade mönster!!

Svar: Tack! <3 ja sån himla tur verkligen! <3
Fredrikapåvinden

Finurliga fröken

Men så fin! Älskar färgen och formen. Tänk om jag kunde sticka. Hade gärna gjort en om jag hade kunnat. Kram

Svar: Tack! Jag jag gillar också färgkombon. Tycker de passar så fint ihop. Just denna va väldigt enkel, nästan bara räta och aviga maskor. det är ett hett tips om du vill börja sticka. Satsa på mycket slätstickning!
Fredrikapåvinden

Anki

Vad fint! Vilken tur att hon hade två och att du fick en så du kunde göra färdigt, härliga internet ibland! :)

Svar: Ja men verkligen! Så himla fint och bra! <3
Fredrikapåvinden

BySiri

Vad fin den var! Och vad fint av henne att skicka de till dig <3

Svar: Tack! <3 eller hur! Jag blev så himla glad för det!
Fredrikapåvinden

Rebecca

Magiskt fint! Du ser ut som Snövit! :)

Svar: Åh men tack finis! <3
Fredrikapåvinden

Grahnslöjd

Vad kul att den blev klar, blev ju jättesnygg!! Och så snyggt med sjalen till!!:) Hann inte med ngt sypeppsbidrag denna månad då jag mest jobbat med hemliga julklappar men det blir kul att se presentationen sen av alla andras bidrag!:)

Svar: Ja så skönt att den ÄNTLIGEN blev klar! Ja, jag känner att det är hög tid att få lite julklappar gjorda. Jag tror att jag ska hinna med ett par stycken i alla fall!
Fredrikapåvinden

josefine

Alltså, så så så fin!!!

Svar: <3 <3 <3
Fredrikapåvinden

Jenny

Vad kul att katastrofen löste sig och du kunde få klart den! Fantastiska människor finns det gott om, det gäller bara att man blir påmind om det ibland. Himla fin blev den också, och är fortfarande så himla avis på att ha en hemvävd halsduk!

Svar: Ja så HIMLA skönt! Och jag blir så glad också när människor är så där snälla och hjälpsamma. Sånt värmer verkligen. Och tack för din fina kommentar! <3
Fredrikapåvinden

Linnéa

Alltså jag dör vad fin den blev! Färgen och mönstret är ju helt fantastiska <3

Svar: Men alltså du! Tack för din superfina kommentar! <3
Fredrikapåvinden

Alicia

Amen vad fint ändå hur människor hjälper varandra i små och stora katastrofer! Blir så glad av detta! Även PERFEKT jumper så hurra för att du orkade sticka färdigt!! Så fin färg du valt sen, godis!

Svar: Eller hur! SÅÅÅ FIIINT! Snälla människor är ju helt kart det bästa i livet. Och tack! <3 Är såå glad att den till slut blev färdig!
Fredrikapåvinden