Sypeppen Juli 2016

Hej hopp och välkomna till julis sypepp! Det är jätteroligt att se att så många är med och hantverkar trots semestertider och havsbad. För er som inte hunnit med nått bidrag denna månad är det så klart bara att ladda om inför augusti och så har ju jag och Josefine sybingo även i år. Den har ni väl inte missat? Oavsett om ni spenderar sommaren inne vid er symaskin, nere vid sjön, i husvagnen eller i hängmattan så hoppas jag innerligt att ni har en fin och härlig sommar. Det önskar jag varenda en av er! Glad sommar!


Sytt ▲ Linnéas klänning 

 
▲ Saras klänning 
 


▲ Almas omsydda tröja ▲ Almas omsydda kjol ▲ Almas omsydda tröja ▲ Almas omsydda tröja ▲ Almas omsydda kjol till shorts ▲ Almas textiltryck ▲ Almas omsydda klänning ▲ Almas omsydda kjol ▲ Alicias byxor ▲ Alexandras morgonrock 

 
▲ Mathildes klänning 
 
 
▲ Frejas sommarkollektion 
 
✿ Virkat ✿

DIY Syjunta Sypeppen,
1 kommentar

Kusindagar

Förra veckan fick jag besök av min lillkusin som nu mer inte är så lite längre. Hon har vuxit om mig och är klok som en bok. Den här sommaren har jag fått hänga med henne ganska mycket eftrsom hon va med på mitt sommarkollo och bodde hemma i lillstugan med mig.   

IMG_9860

Men jag tyckte att vi behövde lite extratid så då tog hon tåget ner till Göteborg. 
 IMG_9863

Vi va på Liseberg, gick på stan, fikade, åt mat, va på bio och letade pokémons. Det är tur att jag har en kusin som kan lära mig allt jag behöver veta om pokéstops och snapchat. Dock tycker hon att jag är ett hopplöst fall... 

IMG_9870

En av kvällarna tog jag med henne ut till Saltholmen med Hanna, Karin och Jacob. 

IMG_9882

Vi åt matsäck, badade och lyssnade på klyschiga dängor. 

IMG_9879 IMG_9892

Min finaste Zelda <3 
1 kommentar

Dags att sätta kryss i sybingon?

Nu när jag äntligen börjar få lite lediga dagar är jag supertaggad att ha tid för att sy, virka, brodera och sticka och framför allt kryssa en massa rutor i sybingon med er. Så nu tänkte jag att det kunde vara på sin plats att tipsa om lite gamla inlägg i arkivet som ni kan ha användning för i årets sybingo. Ett skepp kokmmer lastat med arkivlänkar både från min och Josefines blogg! 
 
Untitled
 
Fålla en kjol: Korta av och fålla din kjol
 
Gör en nåldyna: DIY: Nåldyna
 
Gör ett textiltryck: DIY: Textiltryck
 
Untitled
 
Sy i en dragkedja: Hur du syr en dold dragkedja, Hur du syr ett synligt blixtlås
 
Sy något med insnitt: Sy: Insnitt
 
Sy en ficka: Hur du syr en fick i sidsöm
 Untitled
 
Sy något i trikå: Rita eget mönster: T-shirt
 Untitled
 
Ni är några som undrat om det går bra att kryssa för flera rutor på samma projekt. Det går självklart jättebra! Till exempel om du syr en klänning med både dragkedja, insnitt, fickor och fållning får du kryssa fyra rutor. Det har även kommit upp en fråga om det går bra att delta utan instagram och även det går så klart bra! Det enda du behöver är lite internet så du kan maila in hur många rutor du kryssat för i slutet av augusti. Du behöver alltså inte redovisa dina rutor nånstans. Men så klart är det roligt att OM du har instagram att du lägger upp dina sybingorutor under vår #sybingo16.
 
Nu vill jag så klart veta: Hur går det för er med era rutor? Har ni kryssat för nån, vilka har ni pågående och vilka ska ni ta tag i här näst? Jag är så nyfiken! 
 
1 kommentar