Sypeppen #46 - Kökshanddukarna, grytundelägget och glasunderläggen

Här kommer ännu ett bidrag till sypeppen från mig. Mitt förra hittar ni här.

Untitled

I detta bidraget hittar vi fyra handdukar, ett grytunderlägg och sex glasunderlägg. Vi tittar lite närmre: 

Untitled

Januari 2016 kommer jag nog alltid minnas som månaden då jag fick dille (okej blev nästintill manisk) på att sy saker till vårat lilla hem. Så när jag för några veckor sedan köpte tyg till den stora mattan som jag hållit på att virka till vår hall passade jag på att spara några tygstycken att sy handdukar av. 

Untitled

Jag tycker det känns som våriga och fina färger och de små rosa banden som jag sytt på kommer från min bandsamling och jag tror minsann att det är min mormor som vävt dem. Den brillianta idén att sy kökshanddukar fick jag från Alicias superpedagogiska guide på hur du syr just kökshanddukar. Kolla in guiden här. 

Untitled

Ett problem vi har här i Holken är att vi inte hade några glasunderlägg men däremot ett gammalt fint bord som superlätt fick fula märken. Jag konstaterade att vi minnsann behövde ett par glasunderlägg och nu när jag ändå var i virkfarten kunde jag ju virka ett par! 

Untitled

Om jag får säga det själv tycker jag de blev riktigt gulliga och så har de små praktiska öglor så vi kan hänga upp dem på vår ikea-hängare. 

Untitled
 
Sist ut har vi det här grytunderlägget. Även ett grytunderlägg saknades i Holken så då var det så klart bara att ta fram virknålen och snabbt som attan sno ihop ett. 
 
Untitled
 
Funkar utmärkt att ha gjutjärnspannan på! Kanske är det lite knasigt att sy och virka allt till sitt hem som en kan komma på. Men mest tycker jag att det känns fint, praktiskt, ekonomiskt och hållbart. Och jo lite knasigt ser det kanske ut ibland men jag gillar ändå extra mycket tanken på att när folk kommer och hälsar på oss så ser de på en gång att här bor det ett gäng virkande knasbollar. 
 
Ni glömmer väl inte att skicka in era bidrag till sypeppen? Det gör ni alltså genom att lämna länk i detta inlägget till erat bidrag. Jag har fått förfrågan om jag inte kan förklara lite mer hur det går till så det dyker upp i veckan! Ha en fin sysöndag nu!

Vad är sypeppen?
Sypeppens facebook-grupp
3 kommentarer
Anonym

Hej,våran duktiga Fredrika!Jo visst kommer bandet på de vårliga handukarna från min bandstol.Roligt att du använder det!!!Kram från mormor!!!!!!

H

Inte knasigt alls! Jag kommer ihåg att jag gjorde en lista till när jag skulle flytta hemifrån och ihop med min pojkvän och en kompis. Det var grytunderlägg, disktrasor, badrumsmatta och lite andra grejjer. Sen blev ju inte allt av men hemgjorda grytlappar är iaf så himla överlägsna köpta. Mer hemgjort åt folket!

Alicia

Fantastiskt underbart, kreativt och konstruktivt att skapa vad en behöver till sitt hem - bästa känslan! Och ooh så fina kökshanddukarna blev! Jag fick ett sug att slöjda några nya i vårfärger.