Sypeppen #46

Januari har haft en hejdundrande start på året om en ser till sypeppen. Ni har skickat in så mycket fantastiska bidrag och då är vi ännu bara inne i januari. Tänk vilket himla syåt det kommer att bli! Ni som ännu inte kommit ur vintermörkets dvala. Håll ut! För nu går vi mot ljusare tider! Innan vi kollar in alla fantastiska alster vill jag bara påminna om några saker: Ett tips för er som är nya eller bara ni som känner att ni kanske inte är helt hundra på hur allt i sypeppen fungerar. Läs detta inlägget! Där hittar ni allt ni kan tänkas undra över och dessutom finns det supersnygga badgets där som ni kan klistra in på era bloggar. Om ni tycker att det är lite klurigt att veta hur ni ska skicka in bidrag till sypeppen har jag nu gjort ett inlägg om det. Kolla in det här! Nu kikar vi på allt det här fina tycker jag! ↓
 
 
▲ Sandras datorfodral ▲
 
 
▲ Ethels skjorta ▲ 

 
▲ Ethels klänning ▲ 
 
 
▲ Hannas körsbärsklänning ▲
 

▲ Julias humlor ▲

  
▲ Julias tavla ▲
 
  
▲ Julias armband ▲
 
 
▲ Julias virkade korgar ▲
 
 
▲ Sofias trosor ▲ 
 
 
▲ Sofias lapptäckte ▲
 
 
▲ Linneas väska ▲
 


▲ Ellas kjol ▲

 
▲ Alexandras klänning ▲
 
  
▲ Sofies klänning ▲
 
 
▲ Sofias body ▲ 
 
Untitled
 
Fredrikas kjol och raglantröja ▲ 
 
Untitled

Fredrikas handdukar, grytunderlägg och glasunderlägg ▲ 

Untitled
 
Fredrikas virkade matta ▲ 
 
3 kommentarer

Hur du skickar in bidrag till sypeppen!

I höstas när den nya sypeppen kom ändrade jag lite hur ni går till väga för att skicka in era bidrag. Principen är att ni helt enkelt länkar erat bidrag i månadens samlingsinlägg i kommentarsfältet. På detta sätt får jag alla bidrag samlade på ett och samma ställe och risken blir betydligt mindre att något bidrag försvinner och det underlättar för mig när jag ska sammanställa månadens bidrag. Eftersom jag fått en del frågor om hur ni gör för att skicka in era bidrag, tänkte jag nu försöka visa det tydligt i det här inlägget!
 
Mail:
Om ni varken har blogg, facebook, eller instagram går det så klart bra att maila in ert bidrag till: Fredrikapavinden@gmail.com
 
Blogg:Om du har en blogg och vill skicka in ditt bidrag via den börjar du med att helt enkelt blogga om ditt bidrag.

Sedan kopierar du länkadressen till blogginlägget.
 

Öppna samlingsinläggetOch klista in länkadressen till ditt bidrag i kommentarsfältet till månadens samlingsinlägg. Klart!

Facebook:

 
Om ni vill skicka in erat bidrag via facebook (Här ser ni ett bidrag av smortensen) lägger ni upp en bild på erat bidrag i sypeppens facebook-grupp.Sedan klickar ni på eran bild.

Kopiera länkadressen till bilden.
 
 
Och klistra in eran länkadress i kommentarsfältet till månadens samlingsinlägg.

Instagram: 
 


Om ni vill instagramma erat bidrag lägger ni upp bilden på instagram och hashtagar bilden med #sypeppen.Sedan tar ni upp er instagram i er dator. Det gör ni genom att skriva instagram.com/fredrikapavinden (alltså instagram.com sedan / och sedan namnet på ert instagramkonto.)

Kopiera länkadressen till eran bild.
 
 
och klista in i kommentarsfältet till månadens samlingsinlägg.
 

 
Jag hoppas att det blev tydligt nu! Jag blir superglad när ni hjälper mig att förbättra sypeppen genom att säga till när saker känns krångliga eller om ni kommer på saker som ni tror skulle göra sypeppen bättre. Sypeppen är ju vårt syhäng tillsammans och det ska vara lätt och kul för alla att vara med! Så tusen tack för er feed-back!
 

 
1 kommentar

DIY: Riva tygnystan.

Årets nya skapar-craving för mig har varit att virka av tygremsor. Jag har hunnit göra sex glasunderlägg, ett grytunderlägg och en stor hallmatta. Och fler saker lär det nog hinna bli!
 
Att virka av tygremsor är enkelt, billigt och går himla snabbt. Så nu tänkte jag som ett första steg visa hur busenkelt det är att fixa lite tygnystan. Beroende av hur stort projektet är du ska virka behöver du såklart olika mängder tyg. Till mattan jag virkade gick det åt ganska stora mängder. Då var det utmärkt att fynda gamla lakan på loppis. Däremot till glasunderläggen så använde jag pytterester som jag hade sparat från när jag till exepel sytt kläder och fått över lite tygrester.

De bästa tygen att göra nystan av var de som var av bommul och något tunnare, då kunde jag riva upp hela tygen. Om de däremot var lite tjockare, blev de dels trådigare och sedan tog det betydligt längre tid att riva och i vissa sorgliga fall var jag tvungen att klippa upp hela tyget och det tog sin lilla tid.
 
Untitled
 
Du Behöver:
✂ Tyger
✂ Sax
 
Gör så här:
 
Untitled

Lite beroende av vad du ska virka så ska du riva tyget i olika bredder. Men du kan tänka att om du ska virka något med virknål 8 eller mindre kan du riva remsorna 1 centimeter breda och om du ska använda virknål 9 eller större river du remsorna 2 centimeter breda.

✂ Börja med att klippa ett hack i tyget i den bredden du vill ha.
 
Untitled
 
✂ Riv tyget nästan hela vägen upp till övre tygkanten men spara ungefär 2 centimeter.
 
✂ Nu klipper du ett jack från den övre tygkanten i den bredd du vill ha på tygremsan som på bilden ovan. 
 
✂ Sedan fortsätter du att riva upp hela tyget på det här viset och vart eftersom du river tyget gör du ett nystan av det.
 
En del tyg är lättare att riva från ena hållet av tyget och det beror på trådrakan i tyget. Så om du märker att ett tyg går väldigt trögt att riva upp kan du testa att vända tyget ett kvarts varv och riva från det hållet istället.  
 
Untitled
 
✂ Sedan är det bara att sätta igång att virka!
 
0 kommentarer