Sypeppen #47

Här kommer en salig blandning av virkade, borderade och sydda mästerverk! Det är nämligen dags för sypeppen #47 ↓
 
 
▲ Susannes innanmäte till brödkorgen och kökshanduk ▲
 


▲ Ellas klänning ▲

 
▲ Judit-Karins virkade halsduk ▲
 
 
▲ Judit-Karins handledsvärmare ▲
 
 
▲ Alexandras tygpåsar med tryck ▲
 
 
▲ Denises stickade tröja av växtfärgat garn ▲
 
 
▲ Mathildas väska ▲
 
 
▲ Mathildes broderi ▲
 
 
▲ Sandras klänning ▲
 
 
▲ Sandras T-shirt  ▲
 
 
▲ Julias virkade korg ▲
 
 
▲ Julias virkade spets till en för kort tröja ▲
 
  
▲ Julias knytarmband ▲
 
 
▲ Julias väggbonad ▲
 
 
▲ Julias väggbonad ▲
 
Untitled
 
 
▲ Fredrikas raglantröja med tryck 
4 kommentarer

Jag vill berätta en sak.

Hej alla fina bloggläsare! Hoppas ni har en fin lördagsmorgon. Själv vaknade jag av mig själv vid halv åtta och har sedan legat i sängen och läst bloggar och sorterat bilder. Jag tycker alltid att det är så skönt att vakna av sig själv tidigt och känna att jag har hela förmiddagen framför mig.  

Untitled
 
Ni kanske har märkt på senaste tiden att det varit lite mindre blogginlägg än vanligt och inte så mycket DIY-inlägg. Detta beror på att jag varit väldigt trött hela februari och inte mått så bra med magont och sånt. I torsdags var jag i allafall och blev undersökt i magen och det visade sig att jag hade en inflammation. En del av er minns kanske att jag för ett par år sedan blev opererad för crohns och det är alltså detta som kommit tillbaks nu. Fördelen är ju att de nu vet vad det är och att jag snabbt får medicin, så förhoppningsvis mår jag snart tiptop igen. 
 
IMG_6023
 
Jag känner ofta när saker i livet känns lite ledsamt att det kan vara svårare att vara inne på bloggen och blogga om syprojekt och teburkar men samtidigt så älskar jag ju att blogga och det är något som ger mig mycket inspiration och energi. Jag tror att dilemmat hamnar i att jag nånstans känner att det är viktigt för mig att känna att jag är genuin i saker jag gör och att det då kan bli en slitning i mig att blogga på som vanligt när saker inte alls känns som vanligt. Men bara av att få skriva det gör att det känns lite lättare att kika in här då och då och lämna avtryck. Så vet ni att jag en period kommer vara lite trött. Lite trött i kroppen, lite trött på magen och säkert lite trött på sjukhuskarusellen. Jag kommer nog inte skriva så mycket om det här här för jag tycker ju i slutändan att det är roligare att skriva om pastellklänningar än om sjukhus men kanske nån rad då och då.
 
Och det var väl det jag ville kika in och säga idag. Nu ska jag nog städa lite i huset och sedan handla lite frukost. Ha en fin lördag nu <3
12 kommentarer

Födelsedagsfrukost!

I början på februari fyllde vår Matilda år. Sånt måste ju så klart firas! Hemma är jag uppvuxen med att mamma alltid bakade scones på morgonen när vi fyllde år. Det kände jag var en lämplig tradition att ta med sig från hemmet. Så jag gick upp i ottan och bakade baguetter (inte scones dårå men nästan...) 

Untitled
 
Lagom till baguetterna kom ut ur ugnen lassade vi födelsedagsbrickan med juice, kakor, paket och andra bra fylla-år-grejor.
 
Untitled
 
det blev så mycket bra så vi var tvugna att packa två brickor. Sedan tog vi hela kalaset, harklade struparna och stämde upp till skönsång ala ja må hon leva.
 
Untitled
 
och titta här bara vilken himla fantastiskt fin födelsedagsmänniska vi hittade då!
 
Untitled
 
Synd att en inte orkar gå upp i ottan och baka nybakt bröd så ofta för det är ju en jäkligt mysig grej att mysa med varma bagutter i sängen.
 
Untitled
 
Det kändes så nostalgiskt och fint att få sitta morgontrött i sängen och kolla på någon som öppnade paket <3
 
Untitled
 
Sedan högg vi in på alla godsakerna
 
Untitled
 
t ex äggmacka och toffifee. Bra grejer.
 
Untitled
 
Synd vi inte fyller år så ofta för det var en himla bra morgon.
5 kommentarer