Sypeppen #57 - Fruntimmerssockorna

Här kommer mitt första bidrag till decemberpeppen.  

12112016-IMG_2468

Jag försöker samla ihop och dokumentera så mycket som möjligt nu innan året är slut. Jag gillar liksom tanken på att allt finns dokumenterat och att ha fått upp allt på bloggen innan året är slut. Det kämpigaste blir ju julklapparna... Men jag ska försöka få upp allt i allafall. Här kommer mina första egenstickade sockor! 

12112016-IMG_2465

De är stickade efter järbo garns mysteriestickning som de hade i somras. Ett väldigt roligt mönster men kanske i svåraste laget för den som aldrig stickat ett par sockor innan. Nåja... Det var en utmaning i alla fall! 
  12112016-IMG_2471

Det var roligt att sticka så mycket mönster och jag gillade även tå-upp-metoden. Men själva resultatet tycker jag nog blev lite rörigt, lite väl mycket mönster liksom. 
  12112016-IMG_2448

och efter ett tag blev det lite drygt att behöva räkna och hålla så mycket koll. 
  12112016-IMG_2462 
Men på det stora hela är jag nöjd! 
fruntimmersockan järbogarn
3 kommentarer
Ethel

Superfna tycker jag! Mycket olika nyanser och mönster, men fint ändå tycker jag :) Men jag gillar ju extra allt ;)

Jag måste berätta om vad jag drömde inatt. Jag skulle ut och resa i Sverige och hälsade på dig! Hur sjukt låter inte det? Känner mig lite som en stalker när jag skriver det. Hm. Sen visade det sig att du bodde på mitt kontor? Åh jag vet inte. Komiskt ändå haha. Jag tror till och med att jag tänkte i drömmen att det inte alls såg ut som bilderna du lagt upp på bloggen. Hoppas du inte tycker det här är en jätteläskig kommentar xD

Svar: Tack! <3 Extra allt är ju oftast bäst faktiskt ;)
Haha åh <3 Älskar drömmar! och om du nån gång åker på turné genom Sverige, snälla kom och hälsa på! Skulle va så fint om du stod och knackade utanför dörren!
Fredrikapåvinden

Grahnslöjd

Åh, jag skulle också vilja prova sticka ett par sockar, definitivt ett mål för 2017!! Sockarna blev verkligen jättefina, vad duktig du är!!:)

Svar: Tack! Riktigt kul att sticka sockor faktiskt! Och dessutom går det fort, så det låter som ett superbra mål tycker jag!
Fredrikapåvinden

Linnéa

Vad fina de blev! För att vara första gången du stickar strumpor tycker jag det var riktigt bra gjort. Tror knappast att jag hade gjort det lika bra själv första gången ;) Snygga skor förresten, vad är det för märke på dem om man får fråga ;P

Svar: Tack fina Linnéa! <3 Ja jag får nog öva ett tag till innan jag känner mig helt hundra. Men jag ska erkänna att det blivit några sockor nu under december, så snaaart kanske jag ändå börjar känna mig lite trygg med det. Märket på skorna är vagabond och jag kan verkligen rekommendera dem!
Fredrikapåvinden