Monthly Makers Jul: Julgranshängen

Eftersom jag kommer åka hem till Dalarna över jul så har en julgran känts lite överflödig. Men samtidigt så luktar det ju så himla gott med granris och jag har ändå velat ha det julmysigt hemma. 

18122016-IMG_2913

Så ett litet granris fick åka upp på köksbordet. Eftersom jag aldrig haft nån gran äger jag heller inga julgransprydnader. Men efter nån vecka med gransriset på bordet kände jag att jag banne mig ville ha det ändå och är det något jag faktiskt har hemma så är det ju garn. 

18122016-IMG_2916

Slutresultatet blev en gäng med små garntomtar och några virkade lussebullar. Inspirationen till lussebullarna fick jag när jag och Alicia var på Hemslöjd i Stockholm. Gulliga va?
  18122016-IMG_2927

De var superenkla att göra och känns så himla julmysiga. Det här får även bli mitt bidrag till Monthly Makers den här månaden! 
6 kommentarer
Anna

Åh vilka fina bilder Fredrika! Och ursöta små lussebullar! kram

Svar: Tack mamma! <3 Puss!
Fredrikapåvinden

Mikaela

Åh vilken nostalgi, sådana garndockor har alltid hängt i vår gran hem-hemma <3

Grahnslöjd

Vilket fint pynt, gillar speciellt lussebullarna. Hade också tänkt virka lussebullar men det hanns inte med iår...

Svar: Ja visst är de söta! Nä svårt att hinna med allt juligt en vill göra. Tur julen kommer tillbaks varje år så en får nya chanser att gotta ner sig i allt <3
Fredrikapåvinden

Ellen Lindberg

Lussebullarna <3

Wilda

Åh alltså att kunna virka lussebullar! Vilken grej! Så imponerad. 2017 är året då jag lär mig virka. Måste bli så nu. Tack för ditt fina bidrag!

Svar: Det var så himla enkelt Wilda! Virkning över lag tycker jag är lätt att förstå och går fort att få fram fina alster. Du borde verkligen testa, jag tror du skulle gilla det! <3
Fredrikapåvinden

Alicia

Vad rooligt att du gjorde egna lussebullar!! Och garntomtarna ger mig pirr i magen för de påminner om barndom och nissarna i Julens Hjältar! Så fint litet julris! MEN har stirrat mig blind på bilderna och är inte vänstra/bakre kvisten tall? Inte för att det är relevant i nåt sammanhang alls haha - jag kan bara inte komma över det!

Svar: Hahaha nu ska jag erkänna att jag faktiskt inte har den blekaste aning... Jag tror jag kallar allt som har barr för gran... Pinsamt men sant... Så den grenen som du stirrat på är med all sannolikhet tall och inte alls gran som jag skrev haha. Älskar att du ser så mycket detaljer <3
Fredrikapåvinden