Mina tekannor

Hej hopp och glad tisdag! Denna tisdagsmorgon tänkte jag att vi skulle kika på mina tekannor. Vad säger ni om det?  

13112016-IMG_2502

Här ser vi samtliga på en ståtlig liten rad. 

13112016-IMG_2511

Först ut har vi mina "vanliga" tekannor. De där som jag bjuder från när jag har besök eller bara vill svepa många koppar själv. Egentligen är det lite överflödigt med tre, men jag tycker alla är så fina så det får va så. Den blåa köpte jag på loppis i somras tillsammans med en hel liten servis, jag tror jag köpte hela servisen för 160 kronor... Ett av mina bästa loppiskap! Tycker sååå mycket om servisen. Den andra köpte jag på tgr. Egentligen ska det va en sil av glas som sitter i men den gick sönder :( Tycker i alla fall att den är väldigt fin och har varit bra sugen på att köpa en ny med en hel sil i. Men jag har hållit mig från det, den funkar ju faktiskt att dricka te ur och är nästan lika fin. Den tredje köpte jag på Majornas megaloppis i maj och jag tycker den har så fin färg och älskar att den känns så klassisk. 

13112016-IMG_2519

Sedan har jag tre små mini-tekannor. Den första fick jag av mormor och morfar när jag fyllde typ elva? Jag hade sett ut den på den lilla loppisen som fanns vid deras sommarställe och sedan fick jag den när jag fyllde år på hösten. Jag hade en period på mellanstadiet när jag samlade på mini-tekannor, så varje dag när jag kom hem från skolan så drack jag te ur dem. Så mysigt! De andra två kannorna köpte jag på en loppis i Leeds i våras. Den ena har jag salt i och den andra har jag bara för att jag inte kunde låta bli. Gissa vilken? 

13112016-IMG_2522

Sist ut är denna som egentligen kanske är en kaffepanna? men jag har den på spisen och kokar vatten i. Jag tycker den är mycket finare än en vanlig vattenkokare. 

13112016-IMG_2504 
Ja det var mina tekannor det! 

13112016-IMG_2513

Har ni några tekannor hemma?
9 kommentarer
Ethel

Katten!!! <3 <3 <3 såå söt! Jag har en tekanna, men jag dricker sällan mer än en kopp i taget så den blir inte använd så mycket. Ett loppisfynd, såklart!

Ellinor

Har för tillfället 4 stycken.. två små och två "stora" :D Önskar mig också en gjutjärns tekanna i julklapp för de är så fina. Önskar att jag använde dem oftare dock, men jag tycker att de är svåra att rengöra.

Alicia

Detta inlägg är så mysigt! Tekannor alltså, vilken magisk symbolik det är i dem. Jag har bara en och den använder jag till kaffe, men desto fler typ saftkannor. Blev lite sugen på att göra en egen sammanställning nu! Och om du nån gång köper en ny glaskanna kan du sätta blommor i den utan sil - det tror jag vore fint!

Linnéa

Alltså katten är ju bara så fin!! Själv äger jag två tekannor (om man inte räknar med de tre som jag har gjort själv). Den ena är en tekanna i brunlera med ett trähandtag som jag fyndade i antikbutik i Majorna i våras. Den andra är födelsedagspresent i form av en tekanna i spräcklig vitlera och blåa färgstänk med några löv (antagligen lönnlöv) på. Av alla tekannor inklusive de jag har gjort själv är det endast den i brunlera som finns i min lägenhet, de övriga fick bo kvar hemma hos mina föräldrar på grund av platsbrist x)

Grahnslöjd

Åh, vad fina!! Gillar den i glas bäst och så kattkannan förstås, den är ju bara för charmig!!:)

Finurliga fröken

Men så fina! Jag har inte en enda hemma. Kanske för att jag inte dricker te. Men när jag är på loppisar och secund hand blir jag alltid sugen på att köpa en. Kram

Mikaela

Den blå är såå fin! Och katten <3 <3 Magisk! Jag har bara en, i form av en elefant(!), men jag dricker sällan te så den kommer nästan aldrig till användning :(

Jessica

DEN BLÅ!!!!!!!!!! Och katten haha! <33 Vi har en i den serie som vi har vårt porslin i. ~tråkigt~

Svar: Haha men ändå. Vad är drömigare än en heeeel servis? Sååå fint ju!
Fredrikapåvinden

Ellen Lindberg

Älskar det här inlägget!!! Alla tre på första bilden, så himla fina alltså.

Svar: Åh men tack! <3
Fredrikapåvinden