Sypeppen #53 - Den blåblommiga

Hej alla fina! Nu känns det som evigheter sedan som jag visade upp något färdigt här. Men nu är det äntligen dags och jag kan även kryssa för rutorna sy i en dragkedja, sy en ficka, fålla en kjol och sy något med insnitt. Check √ Ja och tur var väl det att jag fick den färdig nån gång för på onsdag är sista dagen att skicka in era brickor till sybingon. Det glömmer ni väl inte?  

21082016-IMG_0682

Ja, vad är det jag sytt nurå undrar ni? Jo det ska jag tala om för er. Ett stycke klänning inspirerad av Tillys klänning Lilou. Tyget har jag köpt på en marknad i Leeds. 

21082016-IMG_0716

Jag har sytt två plagg ur Tillys bok Love at firts stitch och har kommit fram till följande. Jag älskar designen på plaggen, de tydliga bildera och beskrivningarna. Men själva mönstren funkar inte på min kröpp. Så denna gången utgick jag från mina egna grundmönster och försökte apa efter Tillys mönster. 

21082016-IMG_0699
21082016-IMG_0698

Livet är formsytt med insnitt och en formad urringning. 

21082016-IMG_0691

Kjolen är veckad

21082016-IMG_0697

och i ryggen har jag sytt i ett dolt blixtlås. 

21082016-IMG_0703

I sidorna har jag sytt i ett par fickor pga klänningar med fickor e bäst. 

21082016-IMG_0720

På ett sätt är jag väldigt nöjd med klänningen. Eller ja jag hade kunnat vara det. Tyget är jättefint, jag har ansträngt mig att fodra den och sy i fickor, det är andra gången jag syr klänningen så jag har kunnat rätta till saker som inte kändes bra förra gången. Men denna klänningen är också anledningen till att jag skrev inlägget 7 anledningar att sprätta  och repa upp mer. För den här klänningen hade jag behövt sprättat upp och gjort om en hel del på. Jag skulle varit lite noggrannare och låtit den ta mer tid. På bild ser den ju fin ut men på nära håll syns skavankerna. Jag hoppas jag kommer älska och använda den ändå men den här klänningens största syfte kommer nog vara att jag till slut fick inse att jag kommit till det stadiet i min sömnad där det är dags att repa upp och göra om mer. 
 

 
Loveatfirststitch Tillydress lilou
5 kommentarer
Ethel

Så tråkigt när man går från ett projekt och känner att man kunde varit mer nogrann. Så har det varit för mig med flera projekt nu under försommaren, det blir som inte lika kul då!

Det är även lite komiskt att du skriver att den har skavanker, för när jag såg bilderna tänkte jag bara wow, att hon fått den att sitta så bra och tyget så plant utan veck! Den ser verkligen fantastisk ut, och det hade varit roligt att se den irl. Ofta är det ju bara en själv som ser skavankerna för att man vet att de finns där, så jag skulle vilja se den för att säga att jag inte såg någonting "fel" med den.

Ps, jag stickar en kofta nu och måste hela tiden tänka "man ångrar aldrig en upprepning, man ångrar aldrig en upprepning" för jag sitter mest och repar upp känns det som! Så jag vet hur det känns att måste göra om.

Svar: Nä men verkligen! Jag håller så med. En går verkligen miste om den där fantastiska känslan när en lyckas färdigställa något som en verkligen är nöjd med.
Jo så är det ju verkligen och så ser det ju alltid lite bättre ut på bild hehe... Men själva passformen blev faktiskt bra så det såg du ändå rätt på, det var mer infodringen och vecken som blev lite sisådär...

Haha alltså sån igenkänning på det där med koftstickandet! jag har också det mantrat i mitt huvud! Men det KOMMER va så värt det! Så spännande att få se koftan sen också! Ha en superfin fredag Ethel! <3
Fredrikapåvinden

sandra

Men alltså wow, wow , wow vilken skapelse! Jag är den mest otåliga och slarviga personen i hela världen och har inte ens kunnat läsa ditt länkade inlägg pga vet om att jag skulle behöva göra om typ allt jag någonsin åtagit mig egentligen. Men jaja. Det jag ville säga var att din klänning ser helt fantastisk ut!

Svar: Åh men tack fina Sandra! <3 <3 <3 Haha! Förstår precis din känsla! Men samtidigt så svårt att tro för prick allt du gör ser så jäkla proffsigt ut! Ha en fin fredag Sandra och hälsa Elton!
Fredrikapåvinden

Alicia

Men herreguuuud vad fin klänning! Alltså älskar den, Fredrika, den är helt otrolig! SÅ fin ringning - jag har en liknande fast helsvart från Laura Ashley som jag äääälskar (men knappt törs använda pga 1 för fin och 2 katthår). Jag förstår också att det varit jättemycket jobb med alla detaljer och då är det ju lätt att slarva. Hoppas du kan komma att älska den med tiden ändå för den är glorious!!!

Svar: Tack fellow bloggkamrat! <3 Visst är ringningen fin! Jag är dock inte heeelt nöjd med den så jag känner att jag vill sy en tredje klänning så jag får till den där ringningen. tredje gången gillt brukar det ju sägas...
Wow jag skulle verkligen vilja se klänningen! Den låter så classy! Jag kan tänka mig att du ser ut som en drottning i den med ditt hår och allt! Hoppas du får en fin fredag Alicia! <3
Fredrikapåvinden

Linnéa

Vilken fantastik klänning!! Jag tror inte jag hade haft tålamodet till att sy en klänning med så många detaljer.

Svar: Tack fina Linnéa! <3 Nä det var ganska tålamodsprövande ska jag ju erkänna också hehe...
Fredrikapåvinden

made by mary

Men wow, hittade hit från min vän Ranias blogg. Vilken klänning du sytt, sjukt imponerad!

Svar: Åh men tack Mary och va kul att du hittade hit! Hoppas du har en fin fredag framför dig!
Fredrikapåvinden