Sypeppen #49 - Ljusblå ribbade t-shirten

Hej alla fina sypeppare! Tack för all fin respons jag fått när jag efterfrågade om lite råd i sypeppssammanfattningen. För er som inte läst det går det så klart fortfarande bra att gå in och tycka till och ge förslag på temapeppar till vårt sypeppsjubileum!  

Untitled

Nu tänkte jag att vi skulle kolla på månadens första sypepp som består av en ljusblå t-shirt och en avkortad loppiskjol. 

IMG_8923

T-shirten är sydd av ljusblått ribbat tyg och ett egenritat mönster. Det var inte alls nå svårt och gick i ett huj. Till nästa gång kommer jag tänka på att ribbat tyg är mycket mer elastiskt och töjbart än vanlig jesey så jag kommer nog ta in mönsret lite. Men annars är jag riktigt nöjd. 

Untitled

Det känns så himla skönt att kunna svänga ihop sånna här basic klädesplagg som det annars är så lätt att en köper billigt på HM just för att det är så himla billigt att köpa nytt. 
 
IMG_8920

Därför tycker jag att det är bra att bygga upp ett lager med bastyger hemma  och rita eller köpa bra grundmönster att utgå från för sedan går det ju så snabbt att svänga ihop en sånt här plagg. 
 
Untitled

När jag syr tycker jag det är skönt att inte alltid behöva göra alla "måsten" och att allt ska bli perfekt. Det tycker jag lätt tar död på sömnaden. Nä, jag är mer för learning by doing. När jag hoppat över nått sånt tråksteg många gånger så får jag tillslut ett sug att lägga till det till mina syrutiner. Men de får liksom komma ett i taget så det inte blir för mycket så att sömnaden känns övermäktig och tråkig. Mina senaste sånna "tråkiga-saker-som-du-borde-göra-men-som-jag-struntat-i-för-det-känns-så-fruktansvärt-tråkigt" är att slänga in alla nyinköpa tyger i tvättmaskinen på en gång så de färdigsydda plaggen inte ska krympa konstigt sen när de tvättas första gången och att stryka fållsömmarna på mina jerseyplagg. Till precis innan har jag låtit de vara bubbliga i början och så har de fått släta ut sig själva efter lite användande och tvättmaskinstvättande. Men allstå det blir ju så mycket snyggare och tar inte många minuter att pressa till sömmarna. Om ni t ex kollar på bilden ovan ser ni att jag INTE pressar fållen än om ni däremot kollar på bilden där t-shirten hänger på galgen har jag pressat fållen och det är ju himla mycket finare så. Faktiskt. Båda sakerna är det nog faktisk min gode vän Josefine som inspirerat mig till att börja göra. 

Untitled

Kjolen klippte jag bara av, sicksackade, vek upp två gånger, nålade, sydde med raksöm och pressade. Busenkelt men ack vilken förändring det kan göra på kjolar att få byta lite längd. 

Untitled

Nu undrar jag så klart hur det går för er med era sypeppsbidrag? Här är samlingsinlägget för april. 
 
 
0 kommentarer