Svar på frågestunden!

Äntligen har jag hunnit sätta mig ner och svara på era frågor! En del frågor var snarlika så då vävde jag ihop frågorna. Om ni undrar något annat är det som vanligt bara att fråga på <3

Vad jobbar du med? 
 
Jag jobbar på en himla massa olika skolor eftersom jag timvickar. Det innebär att jag blir inringd samma morgon och kan få åka ut till lite alla möjliga skolor här i Göteborg. Det kan va lite drygt att inte veta dagen innan om, med vad, vart och hur länge jag ska jobba men oftast är det väldigt kul när jag väl är på plats och får filosofera och leka med alla kidzen. Allt som oftast är de superfina <3 Sen jobbar jag även lite extra på en leksaksbutik här i Göteborg som säljer en massa fina leksaker där det mesta är eco och fair-trade. Det är också ett himla fint jobb! Då får jag nog slå in en trettio paket per jobbpass. Så nu börjar jag faktiskt bli pro på det där med paketinslagning.
 
Untitled

Kan du inte göra ett stort inlägg du berättar om kollektivet? 
 
Jo men visst kan jag göra det! Jag har faktiskt tänkt en längre tid att jag ska göra just det men så har jag inte riktigt hunnit sätta mig ner och få ihop det. 
 April 004
 
Jag undrar lite över om du tidigare har läst på folkis eller någon annan eftergymnasial utbildning med inriktning textil? 
 
Nä det har jag inte men förhoppningsvis ska jag plugga nått sånt till hösten! (Håller tummarna!) Däremot har jag läst teater och musik på folkis under tre år och jag kan verkligen rekommendera att gå på folkhögskola, det är superkul! Här finns länk till en massa folkhögskolor som har nån typ av textil linje.
 

Har du några tips på bra hak i gbg där man kan träffa trevliga personer som har ett intresse för textil eller liknande? 
 
Hm nä egentligen inte. Kanske om du skulle ta nån kurs på typ tillskärarakademin eller nått av detta? Och annars är jag alltid öppen för att hänga och nörda om textil, då är det bara att skicka iväg ett mail till mig på Fredrikapavinden@gmail.com :)
 
Untitled
 
Var hittar du inspiration? 
 
På alla möjliga ställen! Dels på internet genom bloggar, pinterest och raverly och dels irl när jag ser personer som har snygga kläder eller när jag går runt på stan och fönstershoppar och dels i tidningar och skaparböcker. Sedan försöker jag spara så mycket som möjligt av sånt som jag vill komma ihåg och göra nånting själv av vid ett senare tillfälle. Då är ju pinterest supersmidigt att spara ner saker i olika mappar. Jag brukar även skriva ned idéer i mitt anteckningsblock eller i en lista i mobilen eller så tar jag helt enkelt en bild av det jag vill komma ihåg och sparar ner det så.  

Har du några bra tips på tygaffärer på internet för någon som bor en bit bort från de flesta såna affärer?
 
Eftersom jag själv aldrig handlar på internet har jag egentligen inga bra tips. Men två sidor med tyger som jag tycker verkar fina är Tygverket och Tusen Sköna Tyger. Kanske har jag några andra läsare som har nå tips på var en kan köpa tyger på internet?
 Untitled
 
Har du några bra tips på loppisar eller secondhandbutiker i Göteborg?
 
Jag har faktiskt skrivit ett helt inlägg om just second handbutiker i Göteborg som du hittar här. Dock skulle den nog behöva uppdateras med lite nya godbitar. Mina favoriter just nu är Sarons second hand och Mölndals second hand för att båda är stora och har bra priser. 
3 kommentarer
Johanna / Retrolover.se

Hej! Åh det känns som evigheter sen jag var här inne, jag hade ett blogguppehåll (nästan) i höstas och glömde bort en massa favoriter då. Vad fint du har fått det och vad duktig du har blivit på att fota! Kram

Svar: Nä men hej Johanna! <3 Va kul att du kika in här <3 Så roligt och fint att du börjat blogga igen, tycker så mycket om din blogg och du verkar va en så klok och fin person <3 Värmer därför extra mycket att få beröm från just dig <3 Tack snälla, fina Johanna! Kram på dig!
Fredrika

S

Har också funderat på att börja timvikariera (igen) och tänkte bara fråga om du har tips på någon bra vikariepool? Eller ja, är du själv med i någon eller har du direktkontakt med de skolor du vikarierar på? :)

Svar: Jag är med i lärarpoolen! Men vet ärligt inte om jag skulle rekommendera den. Fast det är väl just med sånna bemanningsföretag att de sällan är så superbra liksom. Men det beror ju förståss hur mycket och ofta du vill jobba. Jag skulle kanske istället satsa på vikariepoolen eller ha direktkontakt med skolor som ligger i närheten av där du bor. Lycka till! <3
Fredrika

Linnéa

Visst är det kul att vikariera inom skolvärlden. Jag brukade timvikarie inom förskolan och jag håller med om att det var lite jobbigt att inte veta om man skulle jobba eller vart, så jag sökte vidare till andra jobb med fasta tider och arbetsplatser. Fast nu är jag lite inne på den banan igen då jag börjat plugga till förskollärare :)

Svar: Ja jag älskar själva skolvärlden liksom, så på det viset är jobbet väldigt kul men just att va anställd via en pool är ju inte lika sköj hehe. Men jag kan tänka mig att det är en helt annan sak om en bara vill jobba lite då och då liksom. Kul med din utbildning! Lycka till! Kram på dig!
Fredrika