Sypeppen #49

Här kommer aprils alla sypeppsbidrag! Det innebär en massa inspirationspepp och att jubileumstemat släpps imorgon då vi går in på våran 50:de sypepp!!! Tjohoo! Grattis till oss! Det innebär också att rubriken till sypeppen kommer ändras lite vilket ni kommer märka. Jag har även fått förslag på att dela upp sypeppsinläggen i kategorier. Jag tycker det är en väldigt bra idé nu när vi börjar bli så många sypeppare. Vad tycker ni om det? Tycker ni då att jag ska dela in dem i hantverkskategorier, typ: Broderi, virkat, sömnad osv. Eller typ efter användningsområden typ: Klänningar, övderdelar, till hemmet, associarer osv. Eller har ni nått annat förslag på hur jag skulle kunna kategorisera det? Och sist vill jag bara påminna om att ni har väl inte missat att sypeppen har superfina badgets som du kan fästa på din blogg och va med i sypeppens blogglista? Kolla in det längst ner i detta inlägget!
 


▲ Ethels klänning ▲

 


▲ Rebeccas klänningar 


▲ Rebeccas kjol 

 

▲ Helgas kjol ▲ Alexandras shorts ▲ Ethels kofta ▲ Denises blus ▲ Susannes paradhandduk 


 ▲ Alicias saksamlarpåse 
 
IMG_9098
 
▲ Fredrikas stolsdynor 

IMG_8923

▲ Fredrikas t-shirt 

5 kommentarer

Svar på frågestunden!

Äntligen har jag hunnit sätta mig ner och svara på era frågor! En del frågor var snarlika så då vävde jag ihop frågorna. Om ni undrar något annat är det som vanligt bara att fråga på <3

Vad jobbar du med? 
 
Jag jobbar på en himla massa olika skolor eftersom jag timvickar. Det innebär att jag blir inringd samma morgon och kan få åka ut till lite alla möjliga skolor här i Göteborg. Det kan va lite drygt att inte veta dagen innan om, med vad, vart och hur länge jag ska jobba men oftast är det väldigt kul när jag väl är på plats och får filosofera och leka med alla kidzen. Allt som oftast är de superfina <3 Sen jobbar jag även lite extra på en leksaksbutik här i Göteborg som säljer en massa fina leksaker där det mesta är eco och fair-trade. Det är också ett himla fint jobb! Då får jag nog slå in en trettio paket per jobbpass. Så nu börjar jag faktiskt bli pro på det där med paketinslagning.
 
Untitled

Kan du inte göra ett stort inlägg du berättar om kollektivet? 
 
Jo men visst kan jag göra det! Jag har faktiskt tänkt en längre tid att jag ska göra just det men så har jag inte riktigt hunnit sätta mig ner och få ihop det. 
 April 004
 
Jag undrar lite över om du tidigare har läst på folkis eller någon annan eftergymnasial utbildning med inriktning textil? 
 
Nä det har jag inte men förhoppningsvis ska jag plugga nått sånt till hösten! (Håller tummarna!) Däremot har jag läst teater och musik på folkis under tre år och jag kan verkligen rekommendera att gå på folkhögskola, det är superkul! Här finns länk till en massa folkhögskolor som har nån typ av textil linje.
 

Har du några tips på bra hak i gbg där man kan träffa trevliga personer som har ett intresse för textil eller liknande? 
 
Hm nä egentligen inte. Kanske om du skulle ta nån kurs på typ tillskärarakademin eller nått av detta? Och annars är jag alltid öppen för att hänga och nörda om textil, då är det bara att skicka iväg ett mail till mig på Fredrikapavinden@gmail.com :)
 
Untitled
 
Var hittar du inspiration? 
 
På alla möjliga ställen! Dels på internet genom bloggar, pinterest och raverly och dels irl när jag ser personer som har snygga kläder eller när jag går runt på stan och fönstershoppar och dels i tidningar och skaparböcker. Sedan försöker jag spara så mycket som möjligt av sånt som jag vill komma ihåg och göra nånting själv av vid ett senare tillfälle. Då är ju pinterest supersmidigt att spara ner saker i olika mappar. Jag brukar även skriva ned idéer i mitt anteckningsblock eller i en lista i mobilen eller så tar jag helt enkelt en bild av det jag vill komma ihåg och sparar ner det så.  

Har du några bra tips på tygaffärer på internet för någon som bor en bit bort från de flesta såna affärer?
 
Eftersom jag själv aldrig handlar på internet har jag egentligen inga bra tips. Men två sidor med tyger som jag tycker verkar fina är Tygverket och Tusen Sköna Tyger. Kanske har jag några andra läsare som har nå tips på var en kan köpa tyger på internet?
 Untitled
 
Har du några bra tips på loppisar eller secondhandbutiker i Göteborg?
 
Jag har faktiskt skrivit ett helt inlägg om just second handbutiker i Göteborg som du hittar här. Dock skulle den nog behöva uppdateras med lite nya godbitar. Mina favoriter just nu är Sarons second hand och Mölndals second hand för att båda är stora och har bra priser. 
3 kommentarer

Leeds market, påskig cup cake och lampor i taket

Jag firade ju faktiskt självaste påskafton i Leeds och det visade sig bli en perfekt sådan!

IMG_8741
 
Efter att jag vaknat knallade jag ner till Leeds market för att kolla på...

IMG_8733

Tyger! Metervis av olika mönster, material och färger till rimliga priser. 

IMG_8639

Jag tycker det är så himla mysigt att gå runt och titta på allt. 

IMG_8734

Det mesta är ju krimskrams-saker men det är själva känslan jag gillar. 

IMG_8735

Det finns liksom ett stånd för varje sak. Om jag vill köpa frukt går jag till ett ställe, vill jag köpa nagellack går jag till ett annat och vill jag köpa korgar går jag till ett tredje. Men den här gången var jag ju faktiskt bara ute efter tyger och broderigarn så när jag väl hittat vad jag ville ha tog jag en buss till kvarteret där Becca jobbar

IMG_8742

Jag satte mig på samma lilla mysiga fik för att fixa med mina ansökningar och läsa lite bloggar. Eftersom det var självaste påskafton slog jag till på en liten påsk-cupcake också. När jag jobbat färdigt gick jag till Beccas garnbutik och gjorde henne sällskap men det besöket är värt sitt alldeles egna inlägg så vi hoppar raskt vidare tiiiill...

IMG_8771

Den här lilla puben! Pappa hade nämligen via cyberspace bjudit oss på middag (han hade alltså fört över lite kosing till Beccas konto) Så vi slog till på stort och tog oss först ett litet glas på det här trevliga stället

IMG_8782

Med en massa lampor i taket! Fint va? 

IMG_8789
IMG_8790

Och sen åt vi på en grekisk restaurang precis bredvid. Kanske inte en så traditionell påskafton men ack så bra ändå!
1 kommentar