Sypeppen #43 och Monthly Makers - Mameluckerna!

Här kommer mitt bidrag till sypeppen #43 och även mitt bidrag till Monthly Makers!  Ett par stickade mamelucker i svart bommulsgarn! Det är ett projekt som jag i flera år velat göra men det har aldrig liksom blivit av. Men så när Monthly makers månadstema var garn bestämde jag mig för att nu ska det banne mig bli av! Sagt och gjort! Jag har haft stick-race med mig själv och stickat vid varje tillfälle som jag kommit åt. Det har varit så avslappnande och inspirerande att hela tiden få ha något för händerna som jag sett vuxit fram och hela tiden blivit mer och mer mamelucker för varje maska. Så roligt!
 
Untitled

Mönstret som jag använt är ett sextiotalsmönster på ett par shorts. Jag tror jag fått mönstret av farmor eller så fyndade jag det på nån loppis... Minns inte så noga.

Untitled

Istället för att ha vanlig resår längst ner valde jag att sy dit en spets som jag fått av farmor som antingen är hantverkad av henne eller av hennes mamma.

Untitled

Längden blev precis lagom för att de ska värma en bit ner på benen men ändå gömma sig under kjolen.

Untitled


Här står jag och svänger på höfterna av glädje att mamluckerna äntligen blev klara och nu ska värma min bak hela långa vintern! (Jag ser visserligen inte så road ut men det krävdes så mycket koncentration att få till det rätta svinget på höfterna att ja glömde höja smilgroparna...) 
 
Untitled

På lördag dyker den sista sypeppssamanfattningen upp. I den här sypeppen! För efter mycket planerande och hemlighetsmakeri kommer den nya sypeppen att lanseras i november. Spännande va! Glöm inte att hålla utkik efter Monthly Makers samlingsinlägg. Det ska bli så kul att se vad alla hittat på den här månaden. 
 
 
9 kommentarer
Daniella 🌙

Men va???? De ser ju fabrikstillverkade (OBS menar inte illa utan bara att de är ju perfekta rad för rad???? <3) ut. Och vad är det för rutig kjol/klänning? 😍

Sabina

Vilket fantastiskt hantverk! Dom ser verkligen jätte bekväma ut men också hur stylish som helst! Jag tror mamelucker is the new black!

Alicia

Alltså jag håller med Daniella så mycket!!! HUR kan du sticka så hårt och fint??????? Alltså jag har försökt med ALLA storlekar på stickor och garn och aldrig någonsin lyckats få ens hälften så små maskor som dem du gjort här. Jag är så imponerad att jag inte kan fokusera på hur fantastiskt fina och användbara de blev pga det enda jag kan tänka på är HUR BRA DU STICKAR!!!

Ruth | HungryHeart.se

Men jisses människa, hur i hela friden har du kunnat göra de där för hand och så snabbt? Jag är något så sjukt imponerad! SÅ. HIMLA. FINA!! *applåd-åska*

Emilia

Men alltså wow Fredrika!! Så jädra snyggt stickade! Får man fråga vad du använt för garn och stickor? Är helt genom förälskad i dessa mamelucker, tror du kommer få en fantastisk vinter i dom :D

Anna María

Heja dig! Vilket himla jobb. Och en så bra grej att sticka.
Ska bli spännande att se vad nya sypeppen blir för något.

Linnéa

så super fina! Blir också sugen på ett par! Men jag stickar inte så fort ännu. Kanske blir klar med min mössa innan det blir allt för kallt i södra Sverige :D

josefine

men alltså wow, att du hann klart! så bra jobba, och så fina!

Mikaela

Men wow vad häftigt! Riktigt fina mamelucker! Så härligt att du kom igång med ett projekt du tänkt göra länge också :D