DIY: Mormorsruta

Ni har väl inte missat att månadens tema i Monthly Makers är garn? Jag är så peppad och hoppas att hinna färdigt med ett projekt som jag haft på stickorna länge, länge som jag bara längtar efter att färdigställa! Hösten är en så perfekt årstid att mysa ner sig med garnprojekt i fina färger. 
 
Jag har några garnrelaterade inlägg som redan låg och väntade i "inlägg-att-publicera-högen" och då tänkte jag att det passade utmärkt lägga ut några av de inläggen nu! Här kommer ett inlägg om hur du virkar en mormorsruta. De är busenkla att virka och du kan göra alla möjliga roliga projekt utifrån dem. 
 
Untitled

Du behöver:

Virknål
Garn
Nål med större nålsöga
Sax
 
Gör så här:
 
Untitled

Gör en vanlig ögla. I detta inlägget visar jag hur du gör en ögla.

Untitled

Virka fem luftmaskor.

Untitled

Ta ihop dem med en smygmaska i första luftmaskan så att det bildas en liten ring.

Untitled

Virka 2 halvstolpar med nedtag i ringen, virka 2 luftmaskor, virka 2 halvstolpar med nedtag i ringen och sedan 2 luftmaskor igen. Gör detta två gånger till så det ser ut som här ovan ↑ Fäst sedan luftmaskan med en smygmaska. Nu har du fått en liten fyrkant med fyra hörn.

Untitled

Byt till en annan färg. Virka 2 halvstolpar i ena hörnet, virka 2 luftmaskor, virka 2 halvstolpar i samma hörn. Virka 1 luftmaska för att ta dig till nästa hörn. Upprepa samma procedur i alla hörn och ta ihop med en smygmaska.

Untitled

Byt garn igen. Virka 2 halvstolpar i ena hörenet, virka 2 luftmaskor, virka 2 halvstolpar i samma hörn. Virka 1 luftmaska och virka sedan 2 halvstolpar i nästa hål, virka 1 luftmaska. På detta viset kan du sedan fortsätta så många varv du vill
 

 
Hoppas ni nu får en höstig och fin fredag! Jag ska satsa på mycket stickande, dansande och godisätande. vad ska ni hitta på i helgen?
2 kommentarer
Pia

Hej! Tack för ett fint inlägg! Hur gör man smidigast när man ska fästa trådarna? Är det bara att knyta dem? :)

Hanna

åh så bra beskrivning! hade precis faktiskt idag tänkt försöka lära mig

Svar: Nä va kul! <3 Hoppas du fått till några mormorsrutor nu! Är ju verkligen en bra höstsyssla tycker jag.
Fredrika