Sypeppen #38 - Sänghimlen

Här kommer en sypepp kombinerad med maj månads Monthly Makers lastad! Månadens tema i M.M är magi och jag kände på en gång att jag ville skapa något i tyg. Så jag letade fram mina mest magiska tyger och började fundera. Först tänkte jag att jag skulle sy en supermagisk, flådig och svallande klänning. Men så kände jag mig lite mätt på det efter balklänningen så då funderade jag på om det var nått annat jag behövde och då kom jag att tänka på att jag länge tänkt göra en sänghimmel. Så då började jag fundera på hur den skulle se ut. Jag ville att den skulle kännas drömsk och magisk men inte sno för mycket ljus från sängen.  

22 Maj 006

Slutresultatet ser ni här. Till den använde jag två spetsgardiner som jag köpt på röda korset i luleå för trettio pix, två blommpinnar som jag köpte i majorna för fyra pix, 6 skruvöglor som jag köpte på järntorget för tjugofem pix, manschettblommor från diverse loppisar, limpistol, lite ståltråd och så min symaskin. 

22 Maj 010

Jag gjorde helt enkelt så att jag surrade ihop blompinnarna på mitten med lite ståltråd så att den blev lagom lång, så sicksackade ihop gardinkapporna på bredden, sedan skruvade jag upp två skruvar i taket på sängens mitt. Sen så trädde jag på gardinkappan på blompinnen och la den på skruvöglorna. 

22 Maj 02322 Maj 025

Här kände jag att det kändes lite naket och så upptäckte jag att gardinkappan blev lite väl lång så då kapade jag av den och så sydde jag i två rynktrådar på kortsidorna av den lilla biten, rynkade den så att den fick samma bredd som blommpinnen. Sedan skruvade jag upp fyra till krokar och limmade på plastblommor och så hängde jag upp det hela. 

22 Maj 03022 Maj 028

Och då kände jag att det kändes alldeles lagom.  
 22 Maj 035

Jag är så glad att månadens tema blev magi. Tyg och sömnad är verkligen magi för mig. Vackra tyger som ena dagen kan vara en hög med stuvar och nästa dag en balklänning. Att en av tyg kan skapa allt från varma kläder, till kuddar, väskor och överkast. Att det finns så mycket tekniker och material att du kan skapa nästan vad du vill av. Om mitt åttaåriga jag hade sett att jag som tjugoettåring skulle sy en megaglittrig cocktail-klänning, en askungelik balklänning och en sänghimmel med blommor i taket tror jag att jag hade varit stolt över mig själv och längtat efter att få bli stor. Tänk att få vara vuxen och bestämma själv att jag hellre syr magi än less is more. Att jag som vuxen får dansa i disneyklänningar och sova under en blommig sänghimmel. Det är magi för mig. 

22 Maj 048

D
et här var alltså både mitt bidrag till sypeppen och till Monthly Makers. Sista dagen att skicka in bidrag till sypeppen #38 är på söndag, alltså den 24 maj. Om ni inte vet vad Monthly Makers är tycker jag ni omedelbums ska gå in och läsa om det här, för det är superkul! Nu får ni ha en riktigt fin fredag!

Vad är sypeppen?
Sypeppens facebook-grupp
11 kommentarer
Alicia

Men alltså Fredrika!!!! Detta är mitt favoritinlägg ever. Jag går av! Så jääävla vackert och så fint formulerat och jag vill också haaa en sänghimmel och du är helt fenomenal!!!!!!!!!

Svar: Åh men tack finaste Alicia! Åh! Blir sååå glaaa! <3 Tusen tack och kramar på dig! <3
Fredrika

Amanda Koss

Men wow Freddie! Det är verkligen magiskt:D

josefin

fint! men blir så himla nyfiken, att du varit i luleå (på röda korset, hehe!) det är tyvärr inte många söderöver som har vägarna förbi där. får en fråga hur det kommer sig att du åkt dit?

Svar: Klart en får fråga de! Jag var och sökte scenskolan där men gick tyvärr inte vidare men gjorde däremot superfynd på röda korset där så känner mig rätt nöjd med vistelsen ändå.
Fredrika

H

Såå fint! :)

Jag har faktiskt sytt något (och stickat hehe) så den här gången kan jag vara med och sypeppa! :) Ska lägga till en länk till dig i inlägget.

http://rainbowcreativity.blogspot.se/2015/05/day-of-diy-82-knitted-pillow-casing.html

Stina - Tillvaron.se

Men åh så himla fin!

Svar: Men tack söta du! <3
Fredrika

Jessica

DET HÄR ÄR MAGI SÅ ATT DET BARA BRINNER OM DET. Alltså herregud! Och jag älskar din tolkning av tyg och sömnad som magi - det var precis så som jag tänkt också! Skapande är ju ALLTID magiskt. <3333 Så vackert också! AHH.

Svar: Åh men tack, tack, tack fina du! <3 Alltså tack! Och JAAAA allt skapande är ju rena rama magin!!! <3 <3 <3 Älskar att ni dragit igång monthly makers!!!
Fredrika

Mikaela

Men herre..... SÅ sjukt fint! Älskar verkligen blommorna i "taket", det gjorde det hela ännu mera magiskt! Jag vill också ha en lika magisk sänghimmel!

Svar: Åh men tack, tack, tack <3
Fredrika

Anna María

SÅ HIMLA FIN! När jag var yngre drömde jag om att ha en sänghimmel och hade jag haft den här hade jag svimmat av lycka, typ. Så fin tolkning på temat!

Svar: Åhh men tack! <3 Känner också hur jag skulle vilja åka tillbaks i tiden och ge den till mitt yngre jag. Men känns ändå rätt bra att ha den som mitt vuxna jag också... Kram på dig!
Fredrika

Sandra Rosén Dahlgren

Fint med sänghimmel! Måste bara säga att jag diggar mattan skarpt också :)!

Svar: Åh <3 Tack! Visst e den fin! Jag har fått den av min farmor! Jag har en superstor plus den där lilla på bilden.
Fredrika

Vajb

Så otroligt fint det blev! :)

Svar: Åh men tack fina <3
Fredrika

Alicia

Hej Fredrika!
Söndagen den 15/11 kommer jag och Anna María från Monthly Makers att hålla i en föreläsning och varsin workshop på Folkuniversitetet i Stockholm om vad Monthly Makers är och innebär, återbruk, redesign, DIY och kreativt bloggande i allmänhet! Till föreläsningen vill vi ha lite bilder från er som deltagit under året att visa på projektorduk, och jag undrar om vi kan få lov att använda den 2:a bilden uppifrån i detta inlägg till det? En länk till din blogg kommer läggas ovanpå bilden så källan blir tydlig.
Om du vill ge oss lov till detta, snälla skicka en högupplöst version av bilden till alicia(a)sivertsson.se så snart som möjligt.

Vill du läsa mer om föreläsningen - kolla följande länk: http://www.folkuniversitetet.se/Kurser--Utbildningar/Kommunikation-Skrivande-Media/Sociala-medier/Stockholm/sprangbradan---forelasning/

Jag ber om ursäkt för att du eventuellt kommer få exakt den här kommentaren på flera inlägg - det är tyvärr enklare att gå igenom månad för månad än blogg för blogg.
Stort tack på förhand :)
Alicia