♥♥♥

Finaste ni! ♥ De senaste dagarna är det många nya läsare som trillat in här från olika ställen och ni är många båda gamla och nya läsare som tagit er tiden att lämna fina och peppande kommentarer till mig. Jag blir så himla glad att ni vill kika in här och läsa. För att inte tala om allt fint och peppande ni skriver till mig! Underbara ni! ♥ 
 
Jag tycker så himla mycket om er som läser och älskar att ni delar med er om era tankar, idéer och åsikter. Eftersom det var ett tag sedan som jag bad er att berätta vilka NI är så tyckte jag att det var dags igen. Jag skulle bli jätteglad om ni ville berätta lite om er. Kanske nått spännande som händer i erat liv just nu, nånting ni funderar på eller helt enkelt bara några ord om vem ni är! Jag tycker det är så fint när jag får veta lite om vilka ni är som läser! 

Om ni som är nya vill veta lite om vem jag är kan ni läsa här nedan: 
 
 
Jag heter Fredrika och är 21 höstar. Jag älskar att busa och leka och får göra det dagarna i ända på folkhögskolan som jag just nu går andra året på. Jag går en musikdramatisk linje och vi har precis börjat med vår slutproduktion. Jag ska va med i Othello och är så pepp att få veta vilken roll jag ska spela.

 
När jag inte är i skolan och apar mig sitter jag gärna och syr i hop med mina bundsförvanter Bernard, Ove och Ester. Det är alltså mina symaskiner och min provdocka. 

 
Annars så gillar jag att sätta igång nya projekt, ha näsan i en bok eller knappra ner en massa bokstäver på min dator. 

 
Här på Fredrikapåvinden samlar jag allt som jag tycker om i en salig blandning och så delar jag detta med er. Jag började blogga 2011 när jag tröttnade att sitta hemma själv på kammaren och sy i min ensamhet. Så då bestämde jag mig för att starta den här lilla bloggen. Namnet kom till av den enkla anledningen att jag då hade mitt lilla (alltså på riktigt litet, kunde inte ens stå upprätt, och då är jag en kortis) syrum på vinden. Jag startade även upp sypeppen här på bloggen som är lite som en syjunta i cyberrymden. Här kan ni läsa mer om den! 

 
Om ni har några frågor till mig är det så klart också bara att fråga på! Här kan ni följa mig på bloglovin.

Puss på er!
4 kommentarer

Ett urval ur min garderob del 2

Den eminenta Amanda gjorde en så fin serie med inlägg där hon visade upp alla hennes klänningar. Eftersom det var en sån ypperlig idé har jag lånat den lite och visar även jag upp lite favoriter ur garderoben. Den här drömmiga röda köpte jag på en pop-up second hand här i Göteborg. Jag tycker det känns som den ska va med i nån sagobok från typ 40-talet eller så. Här har vi en riktigt oldie. Den har hängt med sen gymnasietiden och är från början inhandlad på Monki. Allt med hängslen är ju alltid bra. Dessutom har den den bästa blå färgen tycker jag. 
 


Här är min menskopps-klänning. Jag hade på mig den när jag tog bilderna till menskoppsinlägget. (Läs det här) Och allt sedan dess kopplar jag ihop den med min menskopp. De har dessutom typ samma färg vilket ju är festligt. Alla borde ha en mensfestklänning tycker jag. Här har ni min i alla fall!Här är en av mina egensydda favoriter. Tyget köpte jag på ohlssons för några somrar sedan och resultatet blev bland annat denna. Jag tycker att färgerna och mönstret är så himla fint och passar extra bra till den här 60-taliga modellen. 
 


Här har vi mitt första bidrag till sypeppen! Pastellrosa, prickig och med handknypplad spets. Vad mer kan en begära? Den perfekta vårpeppsklänningen tycker jag.

 
Även här har vi en egensydd sak. Tyget köpte jag på en marknad i Leeds för en mycket billig peng. Än så länge har jag hunnit sy denna klänning plus ett par byxor och jag har fortfarande en hel del tyg kvar... 
 
Ja det var allt jag hade att bjuda på denna gång. Här har ni mitt förra inlägg. Skulle ni vilja se fler favoriter ur garderoben?
7 kommentarer

DIY - Hårband❥  Tygrester
❥  Måttband
❥  Tygsax
❥  Knappnålar
❥  Tråd
❥  Ståltråd
❥  Tång
❥  Synål
❥  Symaskin❥  Mät och klipp ut en lagom stor rektangulär bit. Jag gjorde min bit 12*80 cm. 


❥  Sicksacka alla kanter. Vik tygbiten på mitten och sy ihop med vanliga stygn på längden. (De båda korta ändarna ska va öppna)


❥ Klipp av ena hörnet och sy igen på symaskinen. 
 


❥  Vik ut röret så att du får rätsidan utåt. ❥  Forma till ståltråden. Gör den lite kortare än vad själva "röret" är. Tvinna ståltråden ordentligt. ❥  Gör "runda" ändar så att den inte tränger sig genom tyget. ❥  Klipp till och sy igen den andra ändan på "röret" för hand. 

DIY Sewing headband headtie
3 kommentarer