Sypeppen #39 - Kameraremmen och datorfodralet

Här kommer mitt sypeppsbidrag i form av en kamerarem och ett datorfodral till min nya mac. 

IMG_2504

Allt som oftast brukar jag ju bara sy kläder men på den senaste tiden har jag börjat sy lite andra saker också. Kameraremmen har jag verkligen länge tänkt att jag skulle pimpa men det hade liksom inte riktigt blivit av men så när jag fick min mac sydde jag ett fodral på en gång så att jag ska kunna bära med mig den och då passade jag på att även sy remmen av bara farten.

IMG_2477

Båda är sydda av resttyger från andra kläder som jag sytt vilket blir lite extra skoj eftersom de kommer matcha mina kläder.

IMG_2491
IMG_2501

Datorfodralet blev lite, lite för stort och äpplet blev lite för litet... Men jag känner mig ändå nöjd med tanke på att det är första gången jag syr något sånt här. Men framför allt blev det ju billigt och det slapp fraktas över halva jorden. Bra grej ju. 

IMG_2487

Jag har faktiskt förberett två DIY-inlägg på hur en gör kameraremmen och datorfodralet som ni kanske vill se?

IMG_2495
 
Hur som var det mitt bidrag till sypeppen #39 som sammanfattas den 14 juni. Nu är jag jättenyfiken och taggad på att få se era bidrag!
 
14 kommentarer
denise

I Sypeppen, är det okej med plagg som man bara "sytt in" och sånt eller ska det vara nya kreationer?

Svar: Oh ja! Det går alldeles utmärkt! Bara kul om det blir variation. Kram!
Fredrika

Malin

Har precis hittat hit! Grymt cool blogg.

Svar: Åh men tack söta du! Åh vad glad jag blir att du gillar den <3 Kram på dig!
Fredrika

josefin

ska försöka hinna snöra ihop en klänning/dress jag har på g tills den 14e. bra motivation med någon sorts "deadline" :) fiffigt med kameraremmen förresten!

Svar: Åhh vad kul Josefin! Peppen på det! Ja jag är själv en sån person som gärna lägger saker på hög... så deadlines funkar väldans på mig för att få tummen ur... Spännande att få se ditt bidrag! Kraaaam!
Fredrika

Daniella 🌙

Åh, kameraremmen <3

Svar: Åh men tack fina! <3 Va kul att du gillade den!
Fredrika

EvaP

Hejsan! Ja, jag vill gärna se hur du har sytt datorfodralet, jag tänkte göra ett själv. Mitt bidrag kommer (om jag inte glömmer bort det). Äntligen har jag drabbats av samma feber som du - syfeber. Jag köpte ju en ny symaskin när jag blev inspirerad av dig, men jag var nästan rädd för att sätta mig framför den och jämt trilskades det.

Nu har jag kommit in i flödet och syr varje dag. Nästan i alla fall.

Varje större projekt (stort för mig) ger en ny utmaning. Jag håller på med en klänning i bommulstyg (vävt), jag som bara sytt i trikå hittills. För första gången har jag sytt insnitt och jag har (efter lite tårar) lyckats med att själv klippa och sy skråband och sy på dem utan problem.

Nu brinner jag för att sy mer. Kan liksom inte sluta att sätta upp plagg och annat på min "att sy-lista".

Det bästa är att mina föräldrar bor inte långt från Gittes tygkälla (?) och var gång jag städar till mina föräldrar lånar jag mammas bil och åker dit. Nästa gång blir på måndag. Mer tyg, mer syprylar och detaljer.

Förutom klänningen har jag ett linne på gång, det har jag klippt till av en gammal skjorta där ärmarna syddes till axelband. Jag ska dekorera med lite spets.

Och allt detta för att du inspirerade.

Fint och tack!

Svar: Åh finaste Eva! Vilken fantastisk fin och peppig kommentar! <3 Jag tänkte bara här om dagen på dig och undrade hur det går för dig och din symaskin. Jag blir så glad att höra att ni börjar komma överens och att du blivit snörd! Välkommen in i klubben! Jag ser så mycket framemot att få ta del av dina projekt och redan nu har du ju gjort en enorm utveckling. Tänk vad mycket fantastiska syprojekt du har har för dig. Tack snälla du för uppdateringen och den deppiga kommentaren! Är så glad att få läsa om dina framsteg! Kram på dig! <3
Fredrika

Freja

https://frejareddevil.wordpress.com/2015/06/06/svinkoppor-och-krokoleggings/

Här är en första skörd av avslutade projekt, kanske hinner jag nått mer innan den 14:de, tack för att du inspirerar mig!

linnea

Åh va kul, och fint! Vill gärna se hur man gör kameraremmen! Ska verkligen försöka sy i sommar. Eller inte försöka, jag ska sy :)

linnea

Va kul :) riktigt fin kamerarem. Vill gärna veta hur du gjorde :) skulle gärna vilja höra mer om din coverlock(??) maskin med!
Så taggad på sommar! Ska verkligen försöka göra något som kan få vara med i sypeppen

Svar: Åh men tack Linnea! Har ju föresten lagt ut länk till kameraremmen idag som du kan kika på om du vill <3 Vad härligt och fint att höra att du ska försöka va med på sypeppen i sommar! Är så nyfiken att se vad du syr!
Vad kul att höra! Jag ska verkligen försöka göra coverlock-guiden snart! Kram på dig finis!
Fredrika

josefine

vad fint det blev! är också sugen på att pimpa min kamerarem, ska ta tag i det snart!

Alexandra

Mitt bidrag till #39 blir en hemsydd hoodie, alltid bra för sommaren :) http://igottsallskap.com/2015/06/07/sypeppen-det-blev-en-hoodie/

josefine

denna gången har jag också bidragit! här är min sömnad: http://withheartshapedbruises.blogg.se/2015/june/sypeppen-39-och-fodelsedag.html

Alicia

Fabulöst Fredrika!!! Du är en sån himla peppig härlig DRÖM i alla dina verk av samma tyg. Blir bara helt glad av att se. Och datorfodralet är så fint! Om det är till någon tröst försökte jag göra ett själv i julas och det blev TOTALT misslyckat och klipptes sönder igen. Så jag vet att det är svårt - och är dubbelt impad av ditt!

EvaP

Hejsan Fredrika!
Här kommer mitt inlägg till sypeppen 39. Jag är liksom kvar på de A-linjekläningar du tipsade om i höstas. Jag har provat två av de tre mönster du rekommenderade och de är båda enkla och bra. Heja dig!
http://eva.monkeytoys.com/?p=22128 <- bidraget finns här.

Alicia

Här är även mitt bidrag till sypeppen! :D:D:D

http://aliciasivert.blogspot.se/2015/06/diy-kla-om-lampskarm-med-strumpbyxa.html