Om att vara hemma

Just nu jobbar jag för fullt med teaterkollot som jag är ledare för. Från tidig morgon till sen kväll bygger jag scenografi, leker lekar, regisserar, sjunger och letar kostym. Det är så himla kul att få gräva ner sig i ett projekt på det här viset men även väldigt tidskrävande. Jag är på bergslagsteatern från att jag vaknar till att jag går och lägger mig så det blir inte direkt nån tid över för något annat. 
IMG_2790
 
Från i torsdags till igår hade vi övernattning och när barnen hade gått hem hängde vi ljus och fixade med scenografin. Eftersom vi jobbat så intensivt de senaste två veckorna hoppas vi kunna ta det ganska lugnt idag och i morgon. 

IMG_2796
IMG_2811

Igår kväll när vi åkte hem lyste himlen så himla fint att jag var tvungen att plocka fram kameran och gå ut så fort jag kom hem. Tvärr låg den rosaskimrande himlen bakom träden så jag kunde inte fånga den men det gjorde inte så mycket för det var så himla härligt och fint ute ändå. 

IMG_2816

Idag sov jag jättelänge och steg sedan upp och tog en dusch. Idag känns det nästan som det är en värmebölja på väg och det vore inte helt fel eller hur?

IMG_2827
IMG_2830

Det känns faktiskt himla fint att vara hemma i Avesta just nu. Att bo i små röda stugor, ta kvällsdopp på kvällen, gå barfota mellan husen och ha myskvällar. Och så klart fint att få jobba hela dagarna med det bästa jag vet.

IMG_2848

Hoppas ni har det fint så ses vi snart igen! Förmodligen när vår föreställning haft premiär och kollot är slut!
2 kommentarer

Midsommarafton

Säkert missade ingen att det var midsommarafton igår. Jag tänkte att vi skulle kika lite på vad jag hade för mig.
 
IMG_2623

Eftersom jag och Josse jobbat långa, långa dagar med sommarkollot hela veckan bestämde vi oss för att ta en lugn midsommarafton med massor av god mat.

IMG_2631

Vi tog en lång sovmorgon och sedan åkte vi och handlade och gjorde oss midsommarfina. Sen var det bara att börja laga maten.

IMG_2642

När det var klart tyckte jag och Josse att det var dags att göra midsommarkransar.

IMG_2653IMG_2696

Det tyckte även mina kusiner som vi träffade halvvägs på vår blomrunda.

IMG_2682IMG_2720

När vi kom hem hade vi kransbindning och gjorde riktigt ståtliga blomkransar.

IMG_2759
IMG_2757

Sedan var vi vrålhungriga så då dukade vi upp knytisbordet.

IMG_2745

Och det var allt jag gjorde igår! En lugn och mysig midsommarafton. Hur firade ni er midsommarafton igår?
3 kommentarer

Sypeppen #39

Kolla, kolla, kolla på allt detta! Så mycket fina alster i ett och samma inlägg. Jag blir så himla glad att vi börjar bli så många sypeppare med olika stilar och tekniker. Jag blir alldeles varm så fort det trillar in ett nytt bidrag! Innan vi gottar ner oss i alla bidrag tänkte jag påminna om några saker som kan vara bra att veta:

▲ För att hitta länk till bilderna är det bara att klicka på bilden. En del av bilderna leder till makarens blogg och en del leder till vår facebook-grupp. För att se bilderna i facebook-gruppen måste ni vara medlem.

▲ Som ni förstår ovan har sypeppen en facebook-grupp. I den läggs det upp bilder på makade alster, delas det fiffiga länkar och det ställs frågor och funderingar. Vare sig du syr själv eller bara vill ta del av en inspirerande facebook-flöde är du jättevälkommen att gå med. Här hittar du länk till den.

▲ I detta inlägg finns all information om sypeppen samlat. Om du är ny eller det var länge sen du läste det kan det vara bra att läsa igenom det. 

▲ Glöm inte att länka tillbaks till sypeppen på era bloggar. Vi vill ju att det ska hitta hit ännu fler makande sypeppare!

▲ Om det är något bidrag som saknas eller en länk som inte fungerar är det alltid bara att hojta till så fixar jag det på momangen!

Nu kör vi tycker jag!


Josefines klänning
 

Emilias skjorta

 
Evas Klänning
 

Alicias lampa



Agnes "Alice i underlandet"-klänning



Almas byxor 


Almas omsydda kjol och blus

 
Pernillas klänning



Denise insydda folkdräkt
 

Alexandras hoodie

 
Frejas leggins
 
IMG_2495
 
Fredrikas kamerarem och datorfodral


Visst är det helt fabulöst med så mycket fina bidrag? Nu är det bara att sätta igång med nästa sypepp, som ska vara inne senast söndagen den 28 juni. Jag är så pepp att få se era bidrag!

Pst! Om ni fick en massa kli i fingrarna av att se allt detta fantastiska tycker jag att ni ska kika in min och Josefines "Sybingo"


4 kommentarer