Sypeppen #41 - Rutiga byxorna och singoallatoppen

På söndag är det dags för sammanfattning av sypeppen igen så nu är det dags att ösa en massa fina sypeppsbidrag till mig!  

IMG_3146

Mitt bidrag denna vecka blir ett par rutiga byxor och en vit T-shirt. Eftersom det är tisdag får det även bli ett bidrag till Majas symöte. Kolla in hennes blogg här!

IMG_3148

Toppen sydde jag i början på sommaren för att jag kände att jag saknade bra sommar-överdelar. Så då tog jag cykeln till närmsta tygbutik och införskaffade tre somriga jerseytyger att sy sommartoppar av. Just det här vita tyget är himelskt. Det är tunt och mjukt och känns jätteskönt mot kroppen. Superbra för varma dagar.

IMG_3148
IMG_3167

Mönstret har jag ritat av från en liknande t-shirt. Jag tycker att den här modellen där axalrna är lite nerhasade är bra på sommaren för då blir den lite svalare liksom.
 
IMG_3152

Byxorna är sydda av ett tyg som jag köpt på marknaden i Leeds och mönstret är egenkonstruerat.

IMG_3150

Dragkedjan och knäppningen har jag placerat mitt bak. Just nu tränar jag på att sy dolda dragkedjor. Det går ändå ganska bra med tanke på att jag inte har någon  pressarfot för dolda dragkedjor. Egentligen tycker jag inte att det gör något att dragkedjan syns lite eftersom det ändå ser "prydligt" ut eller hur en ska säga. Men det kan ju va ett kul mål att få den att bli helt dold!

IMG_3156

På framsidan placerade jag fickor. Det är en sån sak som är så praktiskt att ha på plagg men som jag nästan alltid glömmer. Jag känner mig väldigt nöjd med båda och känner mig lite som Betty Draper i byxorna. Och det är ju ändå en bra sak!

IMG_3160

Det var veckans sypepp! Dessutom kan jag kryssa för rutorna i sybingon: Sy i en dragkedja och sy något i trikå. Hurra! Nu är jag så nyfiken och pepp på att få se era sypeppsbidrag och höra hur det går för er med sybingon!


8 kommentarer
Karin Ida

Fint! gillar speciellt byxorna!

Svar: Tack! Va kul att du gillar dem! Det är så härligt när en kan skapa plagg precis som en vill ha dem. Hoppas du har en härlig sommardag! <3
Fredrika

Susanne

Jätte snyggt!

saran

så fint fredrika! jag påbörjade ett litet syprojekt i går men är tveksam om jag hinner klart till på söndag. hoppas annars får det blir till nästa. :))

josefine

åh, superfina byxor ju! jag använder knappt byxor och har därför inte sytt några på vääääldigt länge, men den här modellen är ju fin och ser skön ut! ps har du lust att ses till helgen? :)

Petra

Vilken härlig kombo,supersnyggt!

Emilia

wow super snyggt! Älskar byxorna! Och toppen såklart, men kanske mest tillsammans ;)

Hanna

WOW!!

Embla

åh, totalälskar byxorna.