Ge mig era jerseytips!

Den eminenta Alicia kom med den brillianta idén att vi borde ha ett Jerseytips-inlägg vilket ju är en så himla bra idé! Att sy i jersey är busenkelt när en väl kommer igång men kan vara klurigt till en början.
 
 
Att kunna sy jerseyplagg är ju så himla praktiskt och bra. Då kan du lära dig sy dina egna basplagg och träningskläder och kan få dem precis som du vill ha dem. Slut på slit och släng!


Jag syr ju nästan alla mina jerseyplagg på min overlock så mina jerseytips på vanliga symaskiner är begränsade (inte för att mina sykunskaper på något sätt är obegränsade på overlocken haha nåja) och jag vill gärna att detta inlägg ska vända sig till så många som möjligt. 

 
Så nu mina kära läsare vänder jag mig till er! Hit me med era bästa jerseytips här i kommentarsfältet, i facebook-gruppen eller på min mail Fredrikapavinden@gmail.com. Så sammanställer jag alla supertips i ett inlägg här på bloggen. Snart kommer vi vara jerseyexperter allihopa!
 
 
 
1 kommentar
Sabina

Hm, jag tänker att tvillingnål fungerar bra om en inte har overlocker för att få fina fållar. Om du har en overlocker så är det ju bara att köra, kanske klippa sönder en gammal t-shirt och sy ihop igen för att förstå vilka sömmar som sys ihop först då det till exempel är annorlunda att sy i ärmar. Sedan så tipsar jag att kolla pinterest eller google för stretch sömmar på vanliga symaskiner och så finns det ju jerseynålar att sy med då, även om jag inte märkt någon skillnad... :)