Sypeppen #45 - Poloklänningen

Glad fredag på er! Jag fortsätter att leverera lite sypeppar till er, här i form av en poloklänning! Ni som följt mig ett tag vet ju att jag de senaste året producerat en x antal polotröjor i olika formationer och nu är den alltså här, poloklänningen!
 
Untitled

Jag tänker mig att om Lilla My skulle regissera skulle hon se ut typ så här. 

Untitled

Jag har länge tänkt sy en poloklänning men egentligen hade jag tänkt sy en tight. Men så såg jag en A-linjeformad polo-klänning på Lindex och kände ett starkt ha-begär. Jag gick bums och köpte svart jersey och sydde klänningen på en kväll.Jag utgick från mitt mönster på A-linjeklänning och la sedan till en polokrage. Hela klänningen sydde jag på min overlock och det gick i ett nafs.
 
Untitled

Jag tycker så mycket om den och tror minsann att 2016 kommer bli poloklänningens år.

Untitled

Ni glömmer väl inte att skicka in era sypeppsbidrag till samlingsinlägget senast den 25 december? 

Untitled


 
 
8 kommentarer
Josefine

MEN GU VAD FIN!!! Kommer kanske bli tvungen att sy en likadan. Superfina bilder också 👏🏼

Daniella 🌙

du är så fin <3

Svar: Åh men tack fina du <3
Fredrika

Anna

Vilken fin klänning!!
Du skulle inte kunna göra ett lite längre inlägg där du beskriver mer ingående hur du gjort?

jasmine

gud vilken fin! har blivit så inspirerad till att sy sen jag híttade hit, och jag tänker att det ska bli mitt nyårslöfte. att sy mer alltså!
en fråga, var hittar en bäst/billigast fina tyger?

Svar: Åh vad glad jag blir att läsa det Jasmine! <3 Låter ju som ett utmärkt nyårslöfte tycker jag! Hm du bor i stockholm va? Jag har typ ingen koll på vilka tygbutiker som finns där men jag har för mig att det ska ligga ett ohlssons där och det brukar ha bra priser och utbud. Inte en så mysig butik men fina tyger ändå. Här i Göteborg har vi ju t ex "stoff och stil" och "Myrins tyger" som båda har bra utbud och priser. Kan hända att även de kanske finns i stockholm! Jag handlar aldrig tyg på nätet så där har jag tyvärr ingen koll... Annars så kan du hitta jättemycket fina tyger på loppisar och second hand. Hoppas du hittar en massa fina tyger! Kram!
Fredrika

Erica

Gud vad fin! Vill också sy :D!!!

Svar: Taack! Åh ja men gör det! Den gick superfort att sno ihop!
Fredrika

Hanna

men oj så fin!!!!!!

Svar: Tack finis! <3
Fredrika

Lotta

sjukt snyggt!!

Svar: Åh tack! <3
Fredrika

henri

Har du några tips hur en syr polokragen? vill jättegärna lära mig med lite tips! så fint, du är så duktig!

Svar: Absolut! Det är inte alls svårt att sy en polokrage! Jag brukar göra min 40 cm bred och 12 cm hög. Sedan viker jag den på mitt på bredden först och sedan på höjden så den liksom blir dubbel om du förstår? Sedan syr jag ihop den mitt bak och sätter sedan ut fyra knappnålar som liksom är mittemot varandra. Sedan sätter jag ut fyra knappnålar i tröjhålet som på samma sätt är mittemot varandra som på kragen. När jag gjort det nålar jag ihop kragen och tröjan där nålarna sitter och sedan syr jag ihop allt. Hm blev kanske lite rörigt nu... hoppas du förstod! Och annars är det såklart bara att fortsätta fråga! Kram och lycka till!
Fredrika