Sypeppen #45

Gott nytt år alla fina sypeppare och bloggläsare! Det hade inte kunnat bli ett bättre avslut på blogg och sypeppsåret än detta sammanfattningsinlägg. Det är så mycket fina bidrag, flera som skickat in sitt första bidrag till sypeppen, en massa olika tekniker och kanske rent av rekord på flest inskickade bidrag? Det får vi ta reda på i summeringen av syåret 2015. Nu kollar vi istället in allt detta fina ↓▲ Josefines klänning! ▲▲ Linneas julklapps-tröja ▲

 
▲ Lenas kjol och kofta 
 


▲ Almas Nåldyna ▲▲ Nysytt, Omsytt och Stickat av Alma ▲▲ Fridas Vantar ▲▲ Alexandras Necessärer ▲▲ Ethels Barnkofta ▲▲ Ethels filt ▲

 
▲ Denises Blus ▲
 
 
▲ Jennys fyrtiotals-klänning ▲
 
Untitled

▲ Fredrikas Kimono ▲

Untitled
 
▲ Fredrikas Poloklänning ▲
 
Untitled 
▲ Fredrikas Partystass ▲
 
Tusen tack för alla megafina bidrag ni skickar in, för all pepp ni sprider på min blogg och till varandra, för de kloka förslagen ni kommer med och framför allt för att NI gör sypeppen till en kreativ, ödmjuk, tillåtande och sprudlande plats. Gott nytt syår!

 
5 kommentarer

Sypeppen #45 - kimonon

God jul i efterskott! Hoppas ni haft en fin jul med era favorit-människor omkring er! Snart är det nyår och det betyder att sy-året ska sammanfattas. Innan dess vill jag så klart hinna visa det sista av sy-skörden så här kommer mitt sista sypepps-bidrag för i år, lite försent. Men eftersom det är jul så tänker jag att de bidrag som ramlar in lite sent och som jag ändå hinner få med i sammanfatts-inlägget får va med ändå. Så klart! 

Untitled

Mitt sista bidrag i år blir den här kimonon. Jag utgick från Saras guide på hur en kan sy en egen kimono. Tyget hade jag fått av Matilda och hon köpte det på marknaden i Leeds. Tyget är sååå himla fint men inte jättekul att arbeta med. Svårast tyckte jag det var att få tyget att ligga rakt när jag skulle klippa. Det var liksom inte så enkelt att se när det låg jämnt och när det inte gjorde det. 

Untitled

Inuti den valde jag att sy dolda sömmar. Det betyder att sicksacken liksom blir insydd så den blir osynlig. Bilden här uppe är alltså på hur sömmen ser ut från avigsidan. Jag tycker att det på något sätt kändes lite "finare" så och kommer absolut använda den tekniken på flera plagg.Ett tag trodde jag att kimonon skulle bli ett katastof-projekt. Det kändes som den skulle bli både för kort och smal så då blev jag lite matt och sydde inte på flera veckor.

Untitled

Men när jag väl la till fållen runt själva öppningen eller hur en ska säga så blev den lagom bred och att den är lite kort gör egentligen inte så mycket eftersom jag mest kommer ha den att svassa runt i hemma.

UntitledUntitled

Oftast när jag syr så syr jag plagg som jag vill ha för att kompletera min garderob med som ska vara praktiska och som jag har ett behov av och därför vill få dem klara snabbt. Därför tycker jag att det är lite extra roligt att sånna här projekt med plagg som jag egentligen liksom inte behöver utan mer syr för att det bara är kul.

Untitled

Det var allt om kimonon! Hoppas ni får en fin kväll!


5 kommentarer

Crasy christmasbanas- Party i Holken

 Två dagar kvar till julafton! Då tycker jag det passar utmärkt med att visa bilder från när vi firade in första advent med partaj i Holken. Vi hade valt temat crasy christmasbanans bara för vi tyckte det lät så himla spexigt. Och spexigt blev det minsann!
 
Untitled

Här är då vi som bor i Holken. Vi passade på att ta familjefoto när vi ändå var så festliga. Det här fotot har vi nu dessutom framkallat och satt in i ramen vi håller i på fotot. 

UntitledUntitled
 
Jag slog till på stort och hade min paljettklänning på mig kvällen till ära.

Untitled

Sedan började folk att ramla in. Dennis gav den rätta "julvärds"-känslan i vår nyinflyttade fotölj.

Untitled

Och det var crasy christams-bananas stämning vart en än spejade.

Untitled

Jag och Dennis dansade så att min frisyr raserades och strumporna som jag haft som stoppning i håret uppenbarade sig lite genant...

UntitledUntitled

Det skålades och skrattades
 
UntitledUntitled
Untitled

Det var fina människor i varje liten vrå i Holken

Untitled
 
 
och prick klockan tolv tände vi det fjärde ljuset och så var det första advent!
4 kommentarer