Pastellkjolarna

Fin lördagsmorgon på er alla fina bloggläsare. I natt har jag sovit första natten i vår nya lägenhet och det känns SÅ. HIMLA. BRA!!!  Ni ska snart få se hur fint det är men vi väntar lite tills jag kommer i ordning. Nu när jag har en lägenhet igen hoppas jag att jag hinner fota mina sista alster till sybingon. Ni kommer väl ihåg att skicka in erat resultat innan den 1 september? Maila antingen mig på Fredrikapavinden.com eller Josefine på 
josefinefolkesson@gmail.com.
IMG_3115

Från en lägenhet till en annan. Denna lördagsmorgon tänkte jag att vi skulle ägna oss lite åt pastelliga kjolar. För alltså i våras fyndade jag så jäkla mycket fina kjolar på loppis så jag tycker att de förtjänar ett eget inlägg. Den uppmärksamme läsaren ser att vi i detta inlägget fortfarande befinner oss i den gamla lägenheten. Men bara här på bloggen förstås.

IMG_3116
 
Först ut kommer denna kortkorta rosa 90-talskjolen som jag fyndade för en liten slant på röda korsett här i Göteborg. Känner mig alltid som en kickass spicegirl i den. 

IMG_3120
IMG_3123
 
Min fantastiska braiga mintgröna manschesterkjol som i somras fick jättemycket rödvin på sig :( :(  Tur jag hann fånga den på bild i alla fall! Köpte den på second hand när jag var i Luleå i våras och så sydde jag in den lite. Gör lite ont i mig att se den så vi går kvickt vidare till nästa kjol!

IMG_3125
IMG_3128

Denna käcka 60-talsinspirerade, lila veckade kjolen inhandlade jag på samma second hand i luleå och den kortade jag av och fållade upp. Ett så enkelt knep för att få kjolen att kännas perfekt. Här har jag visat i ett inlägg hur jag gör när jag kortar och fållar upp kjolar. 

IMG_3129
IMG_3131
 
Den här är väl inte så pastellig men helt jäkla fantastisk ändå så då fick den va med trots allt. Den här köpte jag på Nordhemsskolan megaloppis (heter det så? Minns inte) För en väldigt liten peng. Även den är avkortad som de flesta av mina kjolar. Jag gillar att ha svängrum för mina lurviga, sprattliga ben. Jag tror den här kommer va så fin i höst tillsammans med min sextiotals-kappa, basker och knästrumpor.

IMG_3144
IMG_3145

Sist ut har vi denna mintgröna jeanskjol som jag fyndade på majornas jätteloppis i maj. Så bra sommarkjol, så bra färg och så klart avkortad den här med. 
 
Det var allt på kjolfronten för den här gången. Hoppas ni får en finfin helg. Det tänker jag ha!
5 kommentarer
Jessica

Åhhhhhh så fina allihopa!!! Himla bra fynd.

Svar: Åh tack Jessica! <3 <3 <3
Fredrika

Daniella 🌙

Vad menas med "skriptet kunde inte visas" som står på varje bild?

Svar: Åh jag vet inte. Måste höra av mig till blogg.se och höra vad det är för fel... morr... Det är i alla fall inget som saknas i inläggen utan de bara ligger där och irriterar ändå...
Fredrika

Therese

Den lila kjolen är PERFEKT. Vill ha den om du tröttnar på den.

Svar: Åh men visst är den fin! Ska verkligen försöka komma ihåg att du är intresserad om jag tröttnar på den, eller om jag hittar nån liknande! Ha en fin helg! <3
Fredrika

Emma Svensson

Va kul att den nya lägenheten är bra! Jag är nyfiken på att se den :)

Svar: Åh men tack! <3 Snart kommer ni få se små glimtar av den! Hoppas du får en fin och solig helg. Kram!
Fredrika

Sandra

1. Superduperfina kjolar och du passar så bra i dem! Och 2. Roligt med flytten, ska bli så kul att se glimtar från ert hem. Hoppas att det fylls med örter nu då ;)

Svar: Åh men tack Sandra! <3 Du, det kan du ge dig på! Vi ska ha örter så det kryllar av dem. (och så ska jag verkligen försöka hålla dem vid liv också...) Ha en fin helg!
Fredrika