Pastellkjolarna

Fin lördagsmorgon på er alla fina bloggläsare. I natt har jag sovit första natten i vår nya lägenhet och det känns SÅ. HIMLA. BRA!!!  Ni ska snart få se hur fint det är men vi väntar lite tills jag kommer i ordning. Nu när jag har en lägenhet igen hoppas jag att jag hinner fota mina sista alster till sybingon. Ni kommer väl ihåg att skicka in erat resultat innan den 1 september? Maila antingen mig på Fredrikapavinden.com eller Josefine på 
josefinefolkesson@gmail.com.
IMG_3115

Från en lägenhet till en annan. Denna lördagsmorgon tänkte jag att vi skulle ägna oss lite åt pastelliga kjolar. För alltså i våras fyndade jag så jäkla mycket fina kjolar på loppis så jag tycker att de förtjänar ett eget inlägg. Den uppmärksamme läsaren ser att vi i detta inlägget fortfarande befinner oss i den gamla lägenheten. Men bara här på bloggen förstås.

IMG_3116
 
Först ut kommer denna kortkorta rosa 90-talskjolen som jag fyndade för en liten slant på röda korsett här i Göteborg. Känner mig alltid som en kickass spicegirl i den. 

IMG_3120
IMG_3123
 
Min fantastiska braiga mintgröna manschesterkjol som i somras fick jättemycket rödvin på sig :( :(  Tur jag hann fånga den på bild i alla fall! Köpte den på second hand när jag var i Luleå i våras och så sydde jag in den lite. Gör lite ont i mig att se den så vi går kvickt vidare till nästa kjol!

IMG_3125
IMG_3128

Denna käcka 60-talsinspirerade, lila veckade kjolen inhandlade jag på samma second hand i luleå och den kortade jag av och fållade upp. Ett så enkelt knep för att få kjolen att kännas perfekt. Här har jag visat i ett inlägg hur jag gör när jag kortar och fållar upp kjolar. 

IMG_3129
IMG_3131
 
Den här är väl inte så pastellig men helt jäkla fantastisk ändå så då fick den va med trots allt. Den här köpte jag på Nordhemsskolan megaloppis (heter det så? Minns inte) För en väldigt liten peng. Även den är avkortad som de flesta av mina kjolar. Jag gillar att ha svängrum för mina lurviga, sprattliga ben. Jag tror den här kommer va så fin i höst tillsammans med min sextiotals-kappa, basker och knästrumpor.

IMG_3144
IMG_3145

Sist ut har vi denna mintgröna jeanskjol som jag fyndade på majornas jätteloppis i maj. Så bra sommarkjol, så bra färg och så klart avkortad den här med. 
 
Det var allt på kjolfronten för den här gången. Hoppas ni får en finfin helg. Det tänker jag ha!
5 kommentarer

Virka på ett café i Leeds

Efter resan i Leeds kan jag även kryssa för rutan "Sticka/virka/sy på ett café" i sybingon! Min syster är min absoluta, bästa stick-kompanjon. När vi träffas brukar vi sticka konstant och kombinera det med god mat, te eller godis och serier.   

Untitled

Fast just denna gång var det mest virkningen som fick hänga med. Jag brukar mest hålla mig till stickningen men så fick jag en så fin virkbok av min mamma så nu har även virkfingrarna i mig vaknat.
 
Untitled

Något annat som också har vaknat är mitt stick-flow som jag eftersökte i början på sommaren. Den kom tillbaks när jag fick virkboken och visade den för min moster när jag mellanlandade innan Leeds och hon tryckte ner pastelliga garn och en virknål i väskan för att jag skulle ha nått att göra under resan. Jag kunde liksom inte motstå att sätta igång på en gång då. Och i samma veva som jag började med virkningen började det klia även i stickfingarna och nu stickar och virkar jag för fullt. Så härligt! (Lite motsägelsefullt att jag sitter med mobilen på den här bilden. Men en måste ju varva virkandet med lite instagram)

Untitled

Den här fina bilden som Matilda tog (hennes instagram hittar ni här. Följ!) tycker jag symboliserar så fint hur det känns att skapa och att få befinna sig i ett skapar-flow. Det är liksom en sugande känsla som får mig att känna mig levande och inspirerad. Har ni några roliga stick eller virkprojekt på gång?

9 kommentarer

Recept: Blåbärssoppa

En av sakerna som jag gillar med hösten är att det verkligen är en mysårstid. Tid till att mysa in sig i filten, dra på sig raggsockorna och ta fram stickningen. Vad passar inte bättre att dricka till än varm blåbärssoppa? För den hurtiga och skogsnära personen kan soppan kanske rent av kokas direkt efter en dag av blåbärsfrusna fingrar ute i skogen. För oss övriga går det ju bra att köpe bären.

Untitled
Untitled

Du Behöver:

☂ 5 dl färska bär eller frysta blåbär
☂ 7 dl vatten 
☂ 1 1/2 msk potatismjöl
☂ 1/2 dl socker

Gör så här: 
 
Untitled

☂ Häll vattnet och blåbären i en kastrull

Untitled
 
☂ Tillsätt sockret

Untitled

☂ Ställ kastrullen på spisen att koka.

Untitled
 
☂ Blanda potatismjölet med lite vatten

Untitled
 
☂ Tag sedan av kastrullen från plattan och strila ner potatismjölsredningen i soppan samtidigt som du rör om
 
Untitled

☂ Koka soppan en stund tills den blivit lagom tjock och go
 
Untitled

☂ Klart! ☂ 
 
Blåbärssoppa blåbär koka blåbärssoppa
1 kommentar