DIY - Nåldyna

Här kommer en liten guide på hur ni kan göra er alldeles egna nåldyna! Jag kom på i efterhand att jag borde gjort som kjolhelaveckan-Sabina gjorde med sitt lock... Men det är lätt att vara efterklok. Jag har i alla fall angett två alternativ i det steget så kan ni ju välja själva hur ni vill göra. ☂ En glasburk
☂ Tygrester
☂ Limpistol med tillhörande lim
☂ Lite stoppning
☂ Ev en liten kartongbit
☂ Ev glaslim☂ Klipp ut en cirkulär bit tyg som är typ dubbelt så stor som locket och klipp sedan ut en cirkulär bit tyg som är lika stor som botten på burken. ☂ Limma fast den lilla biten i botten med limpistolen. 
☂ Alternativ 1: Klipp ut en bit kartong som är lika stor som burkens lock. Forma och limma fast stoppningen på karongbiten. Limma fast tyget  på kartongbiten. Limma fast kartongbiten på burklocket. 

☂ Alternativ 2: Forma och limma fast stoppningen på burklocket. Limma fast tyget på insidan av locket.☂ Klipp ut bokstäverna i tyg. Om du inte vill klippa på fri hand kan du ju skriva ut bokstäver från word, klippa ut och rita av på tyget. Limma fast på burken med lämpligt lim. 

 
☂ Klar! ☂
 
Lätt som en plätt! Och hörrni, ni glömmer väl inte bort sypeppen va? Sypeppssammanfattningen är på söndag (19/4)

DIY Doityourself Pin Cushion jar knappnålsdyna nåldyna tuturial
2 kommentarer
Alicia

Det här är en så kul och fin grej! Uppskattar att den är lite som en svamp. Är det svårt att skruva på locket på burken om en vikt över tyget och limmat det på insidan av locket? Tänker att det blir snyggast men kanske är svårt att göra.

Och det var så skitlänge sen jag var med och sypeppade men i april har jag ju faktiskt slöjdat en grej! Är det för sent eller får jag anmäla necessären?

http://aliciasivert.blogspot.se/2015/04/william-morris-necessaren.html

Emilia

Tycker den blev så himla fin! Älskar att det är nålar både i och på toppen :D

Svar: Åh men tack du! <3 Haha ja visst blev det lite festligt. Bra också för jag brukar använda olika slags knappnålar till olika saker. T ex använder jag de med stor knopp när jag ska nåla på provdockan och de utan knopp när jag t ex ska stryka. Så då är det bra att ha båda sorterna nära till hands.
Fredrika