Sypeppen #25

Här kommer sammanfattningen av sypeppen #25! Klicka på bilderna för att komma till bloggarna och se fler bilder! 

 
Vill passa på att fråga några frågor nu när det är så många nya här, både till er nya läsare och ni som har varit med ett tag. Vad gillar ni mest med sypeppen? Är det något som borde ändras? Vad skulle få er att vara med oftare? Skulle ni jämt vilja ha teman? Skulle ni vilja att sypeppen var mer regelbunden eller mer sällan? Dela gärna med er av era tankar! 


Vad är sypeppen?
Sypeppens facebook-grupp
Häng med på sew along!
Häng med på knit along!
Sypeppen,
6 kommentarer
Alicia

Jag gillar när det är regelbundet (i just det här fallet) för då vet jag vilken deadline jag har att förhålla mig till. Varannan vecka tycker jag är ultimat tidsspann - oftare är nog svårt att få ihop bidrag till (just nu) och mer sällan vill jag inte vänta på :P

Jag saknar en kort beskrivning under bilderna. Det är inte alltid det framgår vilket plagg/vilken grej i fotot som är sypeppat och även om en kan se det när en klickar på bildlänken tänker jag lite på användarvänligheten, samt de som inte bloggar själva. Det kan till exempel stå "Tygkasse med broderi av Alicia" eller "Solliv och kjol av Fredrika".

Funderar även på om du kan ha med bidrag från Facebookgruppen? Tror du skrev och frågade medlemmarna om det innan, men vet inte vad utfallet blev. Det är ju betydligt fler än vad som syns här som engagerar sig i peppen.

Teman är dödsbra, men inte jämt! Utmanarpeppen kan gärna bli ett återkommande fenomen för den kan engagera vem som helst!

Och slutligen: Jag blir superpeppad av sypeppen. Så himla bra initiativ!

Amanda Jonsson

Håller med Alicia här ovan, det vore bra med en kort beskrivning under varje bidrag så en vet vad som är sytt och av vem. Ibland orkar en inte klicka sig in på varje bilds blogg liksom. Annars tycker jag det är superbra! Jag är lite ledsen att jag inte kan vara med, men som sagt så har jag ingen symaskin sedan jag flyttade. Det är önskning nummer 1 på önskelistan dock, hehe. Puss!

Hanna

Jag tycker sypeppen är en så himla bra grej. Dels är det inspirerande att se vad andra gör och dels sporar det en att göra klart projekt osv. Jag är lite tankspridd av mig så en extra påminnelse om att det närmar sig skulle nog hjälpa i alla fall mig;) sew along är ju också världens bästa idé! Jag hoppas jag hinner va med, men i annat fall ska det bli kul att se vad andra har gjort!

Freja

Jag hann inte med på sypeppen, så jag kan inte utvärdera den... Jag hade fullt upp med A-linjeklänningen som blev klänningar, och som nog blir en klänning till dottern med... Men peppad blev jag även av den, nu jäklar ska här sys!

Emilia

Tycker sypeppen är det som inspirera mig mest till att sy! Är så himla bra att kunna få inspiration av andra på det här sättet. Varannan vecka är ett bra tidspann och kanske ett tema per månad? Teman är ett så bra sätt att utmana sig själv på! har tyvärr inte hunnit sy något denna månad alls, mitt uppe i att försöka lära mig plugga på universitet och läsa massa massa kurslitteratur. Usch att det ska ta så mycket av den kreativa tiden. Sybingo är också kul! Kanske att teman också kan vara att prova något bortom själva sömnaden, som att brodera eller virka, sticka eller skapa något mer inrednings orienterat :)

Världs bäst grej det här med sypeppen i alla fall!!

Svar: Tack fina du för ditt utförliga svar! I morgon kommer ett inlägg med lite ny information om sypeppen! Hoppas att det går bra med universitetspluggandet! Kanske har du också lov just nu? Själv blir jag nästan sugen på att plugga något som är mer teoretiskt just nu när jag läser teater där vi nästan bara arbetar praktiskt. Funderar på att läsa lite kurser nästa år. Om du nu har lov hoppas jag att du kan vila huvudet från pluggandet lite och istället får lite tid till symaskinen, mysiga tekvällar och höstiga promenader. Många kramar!
Fredrika

EvaP

Jag har beställt och betalat en symaskin idag - jag är så spänd på att sy. Hoppas det blir lika roligt som jag tror det är.

Du borde få en sponsor när det gäller symaskiner. Jag läste i den här bloggen att en annan tjej också köpt en ny symaskin för att vara med på din pepp. http://themountainsound.blogspot.se/2014/10/sista-septemberdagarna.html?showComment=1413448211977#c7892935860829276935

Kul!

Svar: Åh vad roligt att läsa Eva! Blir så glad när jag ser hur folk vågar hugga tag i tygsaxen och skapa något. Hoppas du får massor med glädje av din maskin! Många kramar!
Fredrika