Om menskoppen

Jag fick just precis hem min nya menskopp! Den var så efterlängtad ska jag säga er. Min förra menskopp är nämligen borta... Jag har verkligen ingen aning om vart den tagit vägen, det är ett riktigt mysterium. Ska bli intressant att se om den dyker upp igen och vart den faktiskt befinner sig. 

 
Hur som, efter två cykler med tamponger beslutade jag mig för att nä, nu får det vara nog. Jag köper en ny, inte en till lingonvecka med tamponger. En gång flitig menskoppbärare alltid menskoppbärare.Dessutom så köpte jag en rosa den här gången, det kändes som en uppgradering. Min förra menskopp köpte min storasyster åt mig från en sån ekologisk/fairtrade-shop i Leeds och skickade till mig när jag gick på Hola. 


Efter första dagen med menskopp var jag djupt besviken. Den levde inte alls upp till min systers hyllande av den. Den skavde, var krånglig, läckte och jag ville mest spola ner den i toaletten. Efter lite rådgivning och peppning från min syster gav jag den ännu en chans och det gick lite lättare och bättre för varje gång. Första cyklerna varvade jag menskoppen med tamponger. 
 


Jag bestämde mig också för att klippa av "piggen" på den. Först klippte jag av halva och sedan hela eftersom jag tyckte att den skavde. I början var jag lite rädd att det skulle bli svårt att få ut den men se efter lite övning var även det lätt som en plätt. 

 
Min första menskopp och jag spenderade 1,5 år tillsammans och jag trodde att det skulle bli många fler år. Men tydligen tyckte den att det var dags att gå vidare. Nu ser jag faktiskt framemot min nästa cykel så jag får bekanta mig med min nya följeslagare. Må vi få många fina cykler ihop!
 
 
Om ni inte har provat menskopp så tycker jag verkligen att ni ska ge den en chans, det kan kännas lite läskigt och svårt i början men alltså, den är så himla bra. Förutom mensvärken så märker jag typ inte att jag har mens när jag använder den. En kan ha den i väldigt mycket längre en tamponger och en kan ha den när en badar och sover. Dessutom spar en en himla massa pengar och så kan en ju döpa den om en vill. Det vill jag göra vid närmare eftertanke, min ska få heta Doris!

Jag köpte Doris på den här hemsidan och tyckte att det gick väldigt smidigt. Använder ni menskopp? Hur tycker ni att det fungerar? Om ni undrar över något är det bara att fråga på, jag svarar gärna! Jag älskar att prata menskoppar! ♥
hur fungerar menskoppen? mens menskopp menskoppen.se mooncup
7 kommentarer
Becca

Ååååååh menskopp! Nån gång ska jag skriva ett ode till den. Mina bästa menskopps-videos, kan du inte länka dom Freddan?

https://www.youtube.com/watch?v=6Nhm5Y0iRp4

https://www.youtube.com/watch?v=9zj4NhC8ahM

Ida

Menskopp är ju det bara så himla obeskrivligt bra! <3
Köpte min för sisådär 2 år sen kanske, ångrar det inte en sekund.

Har en organicup som jag köpt billigt via en deal på groupon, 149 kr.
De dyker upp emellanåt, så är bara att hålla ögonen öppna för dem som vill prova :) Jag ska ge två stycken i julklapp detta år tänkte jag :)

Svar: Supersmart julklapp ju!!!
Fredrika

H

Ja asså menskoppar förtjänar att hyllas i all evighet. Jag har haft min i 5 år :)

Fröken H

Jag är också en stolt menskoppsbärare! :) Haft min i ca 2 år (om jag inte minns fel) och är helnöjd, mycket trevligare att ha mens nu :)

Svar: Eller hur! Håller verkligen med!
Fredrika

Ellen

Vill gärna testa menskopp men är lite rädd för den... Använder inte heller tamponger, hade en skräckupplevelse med en av de första tampongerna jag använde och sen dess har jag inte använt tamponger utan bara bindor. Tycker det är läskigt med allt som man stoppar upp i fittan, får panik och tror att jag inte ska få ut tampongen, tycker det gör ont att ta ut den osv :( Har egentligen inga problem med bindor, tycker inte det är ofräscht eller opraktiskt, det är bara miljöaspekten jag tänker på. Så skulle vara kul om jag vågade testa menskopp någon gång kanske.

Svar: Hej Ellen! Kan absolut förstå din känsla och tycker du ska använda det du känner dig bekväm med. En har ju ändå mens en hel massa dagar i sitt liv och då tycker jag en ska unna sig att ha ett mensskydd en tycker om. Men om du skulle känna dig bekväm med att prova menskopp kan jag ju verkligen rekommendera den och om du har frågor och sånt så verkar det som menskoppen.se är väldigt tillmötesgående. Hoppas att du kommer över menskopp-rädslan om du skulle vilja prova den <3 Massa kramar <3
Fredrika

Joy Malou Schubert

En vän till mig berättade lite om menskoppen. Hon hade testat har jag för mig. Jag trodde hon skämtade först eftersom en kopp låter så konstigt att föra in, haha men nu fattar jag när jag ser ditt inlägg. Är det inte väldigt obekvämt att tömma den? Jag förstår inte hur allt fungerar. Jag är så känslig för blod så skulle nog inte vara bekväm med att tömma den men det låter ändå avdramatiserat när du beskriver den. Jag har haft så mycket fördomar innan. Tack för inlägget ♡

Svar: Hej finis! Haha jag var också mycket skeptiskt till menskoppen första gången min syster berättade om den. Själv tycker jag inte att det är särskilt obekvämt att tömma den. Den är väldigt mjuk liksom... Men kan förstå att det blir knepigt om en är känslig för blod ;) Vad fint att du tycke det var ett bra inlägg. Det gör mig jätteglad ska du veta! <3 Många kramar! <3
Fredrika

nicolinda.blogg.se

- Åh, tusen tack för ditt svar! Jag blir så glad. Okej, jag förstår. Tack för att du delar med dig :) Massa kramar! Önskar dig en fin fortsatt helg.

Svar: Klart jag delar med mig! Fint att du frågar! <3 Kram på dig!
Fredrika