Sypeppen i ny skrud.

Hej alla fina! I Sypeppen #25 bad jag er att tycka till om sypeppen. Megasupertack för alla kloka svar, tips, förslag och peppande ord jag fick! Det är så kul när ni engagerar er, ni ger mig så mycket energi! Nu har jag äntligen hunnit sätta mig ner och sammanställa era önskemål och det här blev resultatet: 

Jag kommer att sypeppa varannan tisdag (ojämna veckor) och publicera det på bloggen. Ni kommer att i vanlig ordning att länka i detta inlägg till era bidrag, maila bilder till mig eller lägga upp bilder i facebook-gruppen. 


Varannan söndag jämna veckor kommer jag att sammanställa alla våra bidrag i ett inlägg på min blogg. I dessa inlägg kommer det nu bli tydligare vem som gjort vad, så jag kommer skriva ut namn, vad som är sytt och om skaparen till alstret har blogg klickar en på bilden för att komma till dennes blogg. 

Alla bilder som läggs upp på färdiga alster i facebook-gruppen kommer automatiskt komma med i nästa sypepp om en inte utryckligen ber om att bilden inte ska va med i sypeppen. 

Jag ska bli bättre på att slänga ut påminnelser på bloggen och i facebook-gruppen när det är dags att lämna in bidrag. Detta får ni såklart gärna hjälpa mig med, ju fler som påminner desto bättre!

 
Jag ska även göra ett mer regelbundet system med teman, men den karamellen suger jag på ett tag till. 

All denna information har jag lagt in i det stora sypeppsinlägget där det står precis vad sypeppen är och hur det går till! Tycker ni att allt är tydligt? Fortsätt gärna att fråga och tyck till om ni har idéer eller om något är otydligt. 


På söndag är det alltså sista dagen att skicka in bidrag till sypeppen #26 och på tisdag kör vi igång med sypeppen #27. Massor med sypepp och kärlek till er, ni är bäst!


Vad är sypeppen?
Sypeppens facebook-grupp
Sypeppen,
3 kommentarer

Om att ta sig tiden.

Det här lovet har jag verkligen försökt att boka in så lite som möjligt och istället bara jobba ikapp med lite saker och ta det lugnt. 



Jag har försökt ta mig lite tid till att sy, öva monologer och sång, sticka och kolla på serier och fixa med bloggen. Igår åkte jag in till stan och satt på ett fik och pillade med bloggen i nästan fem timmar. Det kändes så skönt att få jobba i fatt lite. Jag försöker att svara på så många kommentarer som möjligt men ibland räcker tiden inte riktigt till... Men ni ska veta att jag läser allt ni skriver till mig och det peppar mig så himla mycket! Fina ni ♥



Resten av lovet ska jag fortsätta att i lugn och ro jobba med det jag behöver. Så skönt att känna att en har tid till allt det en vill göra. Det hade ju inte varit fel med en veckas lov till... Tur det är så kul i skolan att det inte gör något att den sätter igång på måndag!


Något annat som jag funderar på är varför 75% av alla mina helkroppsbilder saknar fötter? Jag upptäcker det inte förrän jag sitter och redigerar. Så irriterande! 

Tjoflöjt!
2 kommentarer

Sew along- A-linje klänning, del 3.



Om du syr i ett stumt tyg ska du sicksacka (söm nummer 0) kanterna och sedan sy ihop delarna med raksöm. Om du syr i ett strechigt tyg ska du sy ihop delarna med en elastisk söm(t ex söm nummer 3) , annars kommer sömmarna att spricka. 

 
Såhär ser min A-linjeklänning ut just nu! 

Pst, om du vill ha insnitt på din klänning kolla här ↓

A-line dress A-linje klänning DIY DIY A-linje klänning Göra eget mönster Hur man syr insnitt sy insnitt
3 kommentarer