Sypeppen #27- Den med Dalahästar och farmors spets

Här kommer sypeppen #27! Den här klänningen har jag sytt på ganska länge, mest för att jag inte riktigt kunde bestämma mig hur jag skulle göra med detaljerna. 
 


Tyget har jag köpt i den lilla lokala tygbutiken hemma i Avesta. Det var för fint för att motstå! När jag väl skulle klippa ut alla delar blev det lite trixigt. Jag hade en ganska klar bild i huvudet hur jag ville ha den, var bland annat inspirerad av Lillys fina klänning, men improviserade ganska mycket och fick chansa en hel del. Jag brukar ju oftast sy saker som sitter tight upptill och visste därför inte riktigt hur jag skulle göra överdelen för att den skulle bli bra. Tyget räckte preeeecis till. Egentligen hade jag velat ha ¾ ärm men det räckte inte tyget till... Om ni kollar noga ser ni att ena ärmen är upp och ner, det var inte riktigt meningen om en säger så. 


Ryggen gjorde jag ganska djupt urringad och kantade med en gammalt handknypplat spetsband från farmors gömmer. 


Framtill gjorde jag tre stråveck (heter det så?) och en krage även den gjord av finaste spetsen. Ärmarna och fållen nedtill fållade jag för hand. Jag är riktigt nöjd med hur slutresultatet blev!


Vad syr/virkar/stickar/handarbetar ni på just nu? Skicka in erat sypeppsbidrag senast 16 november!
 
9 kommentarer
sara

gud vilken fin! min sypepp kommer i morgon bitti! <3

Freja

Så fin, och vilket fint tyg! Jag hoppas bli klar med min kjol till nästa sypepp!

susannes blogg

Jag gillar ditt dala tyg. Jag älskar dalahästar! Kläningsmodellen ser fin ut. Du är duktig på att sy.

Svar: Visst är det fint?! Så kul när en hittar lite annorlunda tyger. Tack <3
Fredrika

Anna

det blev suuuuperfin Fredrika! Och ärmen märks inte, du kan ha ett pris i fickan för den som ser att ärmen är upp och ner. Tror inte du kommer att behöva dela ut priset :-) Kram

maria

Riktigt fin tycker jag att den var

Svar: Tack Maria <3
Fredrika

Alicia

Fy sjuttsingen så fin!!

Ingvor

Så gullig klänning.

Svar: Åh tack <3 Kul att du gilla den!
Fredrika

Siri

Den här klänningen är så fantastisk! Du passar himla fint i den. Fullkomligt älskar urringningen i ryggen och alla fina detaljer.

Och så motivet på tyget såklart. Är du också dalkulla? Det enda jag har som påminner mig om det är en massa gamla vackra fotografier och en dalahäst i bokhyllan. Var nästan i Dalarna för ett tag sedan, fick sån lust att åka dit, har inte varit där sen jag var bebis!

Och som sagt, himla fin och inspirerande klänning. Kramar och pepp!!

Svar: Åh tack finaste Siri! Jajjamensan, det är jag! Du är också det alltså? Vad fint <3 Jag skulle också vilja ha en liten dalahäst att ha i bokhyllan... Men helst en gammal sliten en då. Kramisar och peppisar!
Fredrika

lilly

wow va kul att jag kunnat inspirera till en så fin klänning!

Svar: <3 Saknar dig på bloggen och hoppas att du snart är tillbaks! Hoppas livet är fint för dig. Kram!
Fredrika