Saker att se fram emot

Hej finaste ni! <3 I helgen har jag varit hemma och myst en massa med min familj. Dessutom har jag fått låna en kamera på prov som jag kanske ska köpa så jag har tagit en massa bilder som ni ska få se snart! 

Tre saker jag ser fram emot just nu:


1. Jag upptäckte just att fina Emily ska ha sin bloggjulkalender även i år. Woop, woop! Den senaste veckan har jag varit inne på hennes blogg nästan varenda dag och kollat efter inlägg och till slut trodde jag nästan inte det skulle bli någon :( Men så när jag slog igång datorn nu på tåget såg jag att hon ska ha den även i år. Årets tema är "Året som gått" och här kan ni läsa mer om hur en gör för att medverka. Det är superkul! Jag ser extra mycket framemot att få skriva lite mer textbaserade inlägg. Det betyder att jag kommer va med i två julkalenderar i år. För jag har ju anordnat en sykalender här på bloggen för alla sytokiga bloggläsare. Jag kanske inte kommer öppna luckor i båda kalendrarna lite beroende på hur mycket jag hinner. 


2. Att gå till skolan i morgon! Vi ska fortsätta att repetera och sy inför vår revy och det är SÅ kul att va med i en stor produktion igen! Längtar!
 

3. Julen! Att få ta tåget hem tillsammans med Tojan när vi slutat för terminen. Att träffa mina syskon och äta massa julmat. Att handla julklappar och mysa ner sig i soffan med en julklappsbok. Att fira nyår och dansa hela natten. Åhhh!
1 kommentar

Om nytt på tapeten

Har ni sett att jag fått en ny header? ↑ Visst är den fin! Det är fantastiska Helene som har gjort den åt mig. Kika in på hennes blogg vet ja! 
 
 
Jag är verkligen supernöjd med den! Vad tycker ni?
7 kommentarer

Sykalender med Fredrikapåvinden

Finaste läsare! Längtar ni som tokar efter julen? Eller kanske tycker ni den mest känns pestig och stressig? Oavsett vad, tycker jag du ska va med i Fredrikapåvindens sy-kalender! Här bojkottar vi stressen och överkonsumtionen och myser istället ner oss  med te och pepparkakor i våra projekt!

 
Så här kommer det gå till;

→ Varje dag öppnar vi en ny lucka som innehåller något skapar-relaterat. Det kan vara allt från att berätta om ett minne, skapa något eller visa upp sitt favorit-tyg.

→ Sedan skriver en och kanske knäpper en bild och lägger upp på bloggen, instagram eller i vår facebook-grupp.

→ Om du gör ett blogginlägg, länka tillbaks till min blogg. Om du instagrammar hashtagga med #Fredrikapåvindenssykalender och/eller #fredrikapåvinden

→ Lämna en kommentar på min blogg med länk till ditt bidrag. 

→ Kolla in de andras bidrag i kommentarsfältet!

 
Detta gör vi för att peppa varandra i vintermörkret, mysa ner oss inför julen och för att få massor av skapar-inspiration av varandra! En behöver självklart inte va med på alla luckor utan endast de en känner för och hinner med. Ingen julstress eller press här!

I julkalendern har jag även bakat in ett litet julprojekt. Jag har gjort det ganska difust just för att en ska kunna anpassa det till sig själv så så många som möjligt kan va med. Projektet får gärna va julrelaterat och kan t ex va: Jukoftan, nyårsklänningen, julbonaden, mellandagars-sockorna, julbordslöparen eller något helt annat. 

 
Här kommer luckorna: 

Lucka # 1 Planera ditt projekt. Leta inspiration, mönster och material. 
Lucka # 2 Sy om ett plagg till något nytt.
Lucka # 3 Berätta om hur ditt intresse för handarbete började.
Lucka # 4 Laga ett plagg.
Lucka # 5 Berätta om ditt värsta sy/stick/virk/broderi-minne.
Lucka # 6 Berätta om ditt bästa sy/stick/virk/broderi-minne.
Lucka # 7 Ha på dig något du själv skapat.
Lucka # 8 Klipp ut mönsterdelar, tyg eller förbered ditt lilla julprojekt.
Lucka # 9 Vilka är dina favorittyger/garner i förrådet? Vet du vad du ska sy av dem?
Lucka # 10 Visa dina bästa "skapar-böcker" du har hemma i bokhyllan. 
Lucka # 11 Visa vilka projekt du drömmer om att skapa just nu.
Lucka # 12 Drick en kopp te och skapa något.
Lucka # 13 Vad har du för skapar-relaterade julklapps-önskningar i år?
Lucka # 14 Sy färdigt ett UFO.

Lucka # 15 Sy ihop delarna till julprojektet eller just keep going
Lucka # 16 Sortera dina tyger/garner/mönster.
Lucka # 17 Lyssna på julmusik medan du skapar något. 
Lucka # 18 Vad skapar du på just nu? 
Lucka # 19 Slå in dina julklappar.
Lucka # 20 Fixa med detaljerna på ditt projekt
Lucka # 21 Drick varm choklad och skapa något.
Lucka # 22 Skapa något framför julkalendern.
Lucka # 23 Ha på dig något juligt och egengjort.
Lucka # 24 Visa ditt färdiga resultat!


Eftersom det här är första gången jag gör en julkalender får ni supergärna komma med tankar, idéer och förslag eller påpeka om något känns otydligt eller så. Jag hoppas verkligen ni vill va med mig!
 
 
Jul Julkalender
5 kommentarer