Vad sägs om en knit along?

God morgon på er! Idag jobbar jag min första dag på sommarjobbet, jag jobbar på bokhandeln här hemma precis som förra året. Jag har föresten en idé att vi skulle kunna ha en knit a long tillsammans här på bloggen. Jag fick nämligen en kommentar på det här inlägget, där en läsare undrade om jag inte kunde lägga ut mönstret på den hallonröda koftan på bloggen. Då tänkte jag att det skulle ju va jättekul om vi var ännu fler som stickade i hop. Det är koftan som är på bilden som jag tänker mig att vi ska sticka. Det är ett gammalt 40-talsmönster från min farmors gömmor som sitter som en smäck! Mönstret är väldigt enkelt, så man kan vara med även om man aldrig stickat förut. Hur låter det?


Nä nu ska jag ta och cykla iväg till jobbet. Ha en fin dag!

Tjoflöjt!
 
40-tal 40´s Vintage Vintagekofta knit along vintage mönster vintageknitting vintagestickning
2 kommentarer
Martha

Det hade ju varit jättekul! Tycker koftan ser jättesöt ut. Lägg gärna upp fler bilder så man ser detaljer och sånt. Tänkte på storlek också, för jag har nog några storlekar större än dig och vill såklart helst sticka till mig själv :) hoppas det går att ordna! Har länge tänkt på att sticka en "nätt" kofta till svala sommarkvällar men aldrig kommit till skott. Tror du den funkar att sticka i ett lite tunnare bomullsgarn? Kram!

Svar: Hej Martha! Förlåt för ett lite segt svar. Vad kul att du känner dig sugen på att vara med på knit a longen! Jag är supertaggad! Det kommer dyka upp fler bilder på koftan så man ser detaljer och sånt (är ju viktigt när man ska sticka något, det tar ju sin lilla tid och man vill ju va nöjd med den!) Jag kommer även lägga ut lite guider och sånt hur man kan tänka kring storlekar. Ett lite tunnare bommulsgarn tror jag skulle passa alldeles utmärkt. Skulle va superkul om du vill va med!
Fredrika

Martha

Va kul! Det kommer bli helt perfekt tror jag :D
Har tänkt på en annan grej, om man får önska? För du har liksom visat lite ibland nu på hur du bor. Jag vill gärna se mer, om du vill visa! Hoppas hoppas du kan göra ett "hemma hos"-inlägg, för du verkar bo så härligt trevligt och avslappnat :)

Svar: Du, det tror jag med! Ska bli superspännande och kul!
Åh vad kul att du vill det! Självklart får man önska sånt, tycker det är så roligt när ni berättar vad ni vill läsa om. Är ju så svårt att veta det när man sitter här på andra sidan skärmen. Har ganska mycket jobb just nu, men ska skriva upp det i min blogglista så jag kommer ihåg det. Kramar!
Fredrika