Sypeppen #21- Den somriga soldräkten med solvarma jordgubbar.

Dags för sypeppen #21 va? Har ni några syprojekt på gång? Själv skulle jag vilja klappa mig själv på axeln lite den här gången faktiskt. (Ber om ursäkt till Jante hehe) Men alltså, jag har så himla länge tänk sy en soldräkt. Har haft det som nyårslöfte två år i rad och nu blev det äntligen av!Sen jag kom hem från Wendelsberg har det gått jättedåligt vid symaskinen. Jag har gjort felberäkningar, haft av säkert 6 symaskinsnålar, symaskinerna har krånglat o.s.v. Så när jag förra veckan skulle åka till Becca i England tänkte jag; Nä nu får det va slut på den här oturen! Dags att sy en soldräkt en gång för alla. 

 
Sagt och gjort. Jag letade fram mitt jordgubbstyg och snokade lite bland de tyger Becca lämnat hemma och hittade det här prickiga. 

 
Så jag klippte sönder ett gammalt solliv från hm som jag aldrig använder och gjorde ett nytt mönster av det.
 
 
I ryggen har jag sytt smock så jag slapp dragkedja.
 


Kjolen är en gammal hederlig halvcirkel-kjol. Bästa ju <3 Vill ni sy er egna kan ni kika in det här inlägget. Superenkelt!

 
Fick en förfrågan i önskeninlägget om vi inte kunde ha tema på sypeppen snart igen. Självklart kan vi ha det! Mina två förslag är att vi under sommaren ska ha en solpepp, alltså en sypepp där vi syr massa somriga saker och en utmanarpepp där vi syr något som vi inte sytt förut, tycker känns lite svårt eller inte vågat oss på. Hur låter det? Har ni några fler förslag på teman vi kan ha på sypeppen? 


Pst... Fortsätt gärna att komma med önskningar om vad ni vill läsa om här på bloggen i önskeinlägget

Undrar ni vad sypeppen är? Läs om det här!

Vill ni va med i sypeppens facebookgrupp? Ni är supervälkomna, vare sig ni syr eller inte!

Tjoflöjt!
40-tal 40´s Fredrikapåvinden Hur man syr Sy själv Sypeppen, cirkelkjol halvcirkelkjol soldräkt sollinne solliv
7 kommentarer
Daniella 🌙

När man klickar på länkar ibland kommer det istället för en annan sida upp "http://fredrikapavinden.com/static/tiny_mce/det%20h%C3%A4r%20inl%C3%A4gget" så du vet 3: verkar bli någon fellänkning på blogg esse

Svar: Oj det var ju inte alls bra... Ska kika upp det.... Tack snälla du för att du sa till. Kramis!
Fredrika

Annika

Herregud vad du syr bra! Den där var ju fantastiskt vacker!

Svar: Men åh tack Annika! Du ska bara veta vad glad jag blev av din kommentar! Jag sken upp som en sol. Många Kramar!
Fredrika

H

Vad fin! Hur sys smock?? Ser mer avancerat ut än dragkedja tycker jag :p

Svar: Själv tycker jag att dragkedja är lite klurigt och att smock är betydligt enklare men det är nog olika från person till person kan jag tänka... Man kan sy smock på två olika vis, antingen genom att byta ut undertråden mot elastisk tråd och ändra trådspänningen eller genom att sy på ett resårband. Lite svårt att förklara helt kort... Kan ju göra ett inlägg om det! Kram!
Fredrika

Amanda [SPONTAN]

Alltså så fin!

Svar: Tack sötnos!
Fredrika

Ewa med bloggen tygochgarn

Vilken jättesöt soldress! Jag hoppas solen kommer att skina jättemycket på dig i sommar :). Jag gillar också cirkelkjolar, men till min senaste klänning fick det bli halvcirkelkjol, för tyget räckte inte till mer.

Svar: Tack Ewa! Jag hoppas att solen kommer skina minst lika mycket på dig! Många kramar!
Fredrika

Emilia

Superfint! Har sytt min första kjol någonsin och använt din cirkelkjol beskrivning! Glad midsommar!

http://themountainsound.blogspot.se/2014/06/sypeppen.html

Svar: Hej Emilia! Kjolen är verkligen superfin! Den känns lite cheerleading på ett väldigt bra sätt och vad fint det var att du satte en resår i midjan på kjolen. Jättekul att du är med i sypeppen, hoppas det blir många fler gånger. Kom ihåg bara att länka tillbaks till sypeppen så fler hittar dit. Ju fler desto roligare ju!Hoppas du hade en fin midsommar! Kram!
Fredrika

Alicia

Du är bäst. Det här är den finaste sommardress jag sett i mitt liv.