Hybris på tyger, knit a long, måttband och sytråd.

Idag har jag haft en riktig sydag. Ofta när jag syr så är jag på ett visst humör rent systadie-mässigt. Ibland vill jag bara overlocka, vissa dagar njuter jag av att sy för hand medan andra dagar vill jag inte alls sy utan bara sitta och välja tyg och mönster. Väldigt sällan kommer jag på rita-mönster- och klippa-ut humör. Det är liksom nått jag måste tvinga mig till att göra. 

Men kors i taket! Idag har jag varit jätteladdad just på att klippa till en massa projekt. Så nu har jag en hel hög som bara väntar på att få hamna under symaskinen. Bland annat har jag klippt ut tyg till ett par trosor i tunt spetstyg, en halvcirkelkjol i blommigt loppistyg, en soldräkt i tyget ni ser som bakgrund och en högmidjad bikini.

 
Bikinin är nästan klar. Bara lite småfix kvar som att fålla kanter (säger man så?) och sy dit axelband. Bikinin kommer va mitt bidrag till solpeppen*! Överlag är jag jättetaggad på allt som har med sömnad, projekt och blogg att göra! Jag håller på att planera Knit a longen för fullt och är lite sugen på att även göra en sew a long... Men jag kanske ska lugna mig lite med sew a longen, eller vad säger ni?

Tjoflöjt!


*Solpeppen är nästa sypepps-tema! Man ska alltså sy något sommrigt som för tankarna till solvarma stenar och nyklippt gräs. Om ni undrar vad sypeppen är, kika in här vetja
40-tal 40´s Fredrikapåvinden Hur man syr Muminsax Retro Rita eget mönster Vintage
9 kommentarer
Elin

Wow vilken fin bikini! Har du gjort mönstret själv eller går det att köpa?

Svar: Hej Elin! Vad kul att du tycker det! Dessvärre har jag gjort det själv... Men det är inte så svårt faktiskt, särskilt inte om man har nått annat mönster eller klädesplagg att utgå från. Kram!
Fredrika

Daniella 🌙

Du är så fantastiskt duktig!

Svar: Åh tack fina Daniella! <3 <3 <3
Fredrika

Siri

Åh, så otroligt härligt! Ser riktigt snyggt ut :)
Jag skulle också haft en hel helg framför symaskinen men var tvungen att avbryta igår eftersom min resväska inte kunde stå tom ända till sista sekund, det blir solpepp när jag är hemkommen från Almedalen igen.

Ser galet mycket fram emot knit alongen, har varit och köpt mig garn och alltsammans.
Du är så underbart inspirerande Fredrika, Heja dej! Kärlek till dig, nu måste jag springa iväg och packa det sista! <3

Svar: Men en resa till Almedalen låter ju inte heller helt fel! Lite avis är jag faktiskt!
Åhhhh så himla kul att du är så pepp på knit alongen Siri <3 <3 <3 Har en liten annan grej på gång som jag tror att även den kommer falla dig i smaken.

Hoppas du har en superfin vecka i Almedalen! I höst får vi se till att slå våra kloka huvuden ihop och sticka och sypeppa ihop en helg tycker jag. Massor med pepp och kärlek till dig sötnos!
Fredrika

Ester

Å, vilken tjusig bikini! Tänk om såna gick att få tag i handeln. :)

Svar: Ja eller hur! Mer högmidjat, färgglatt och vintageinspirerat till handeln röstar jag på. Kram!
Fredrika

H

Så himla cool bikini! Säger du till innan vi ska skicka iväg länkarna till sypeppen?

Svar: Tack! Är själv ganska nöjd med den faktiskt. Det är bara att skicka när som helst, så sparar jag länk och bild. Kram!
Fredrika

sofia

Hej!

Jag har precis börjat följa din blogg, och ÅH, vad jag tycker om den! Och sypeppen, vilken himla bra ide!

Jag syr en del, och har precis färdigställt ett par sommarshorts som jag har lagt upp på bloggen. Jag har också själv printat tyget till dom. Kommer lägga ut både mönster till shortsen och anivisningar hur man printar tyget inom kort. Skulle vara kul att ha med det i solpeppen :)

Kram och tack för en fantastik blogg!

( shortsen finns här: http://www.sofiaevers.com/2014/07/melon-x-3/ )

Svar: Alltså åh vad shortsen är fina! Och jag blir SÅ HIMLA GLAD att du vill va med på sypeppen! Blir superglad att du gillar min blogg och sypeppen och hoppas innerligt att du blir med på fler sypeppar. Välkommen hit! <3
Fredrika

Alva

ÅÅHH!! Har du nått mönster!?!?!? :D så fint!

Svar: Hej Alva! Jag har gjort mönstret själv genom att rita av plagg från garderoben. Men skulle ju kunna försöka hinna få till ett inlägg där jag beskriver hur jag gjorde om du vill? Puss på dig!
Fredrika

Alva

Om man hade kunnat få låna det? (mönstret) :)

Siri

Ohja, det ser jag otroligt mycket fram emot! Så fort jag slagit mig till ro i Malmö och stabiliserat mig, inte varje dag en börjar gymnasiet och flyttar hemifrån. :)
Kärlekskramar till dig!