Zero cancer

För ett par dagar sedan fick jag en förfrågan från forlife om jag ville hjälpa dem att sprida sin verksamhet. Så klart ville jag det! Forlifes grundidé är att sälja enkla, smarta och användbara produkter till förmån för cancerforskning.

 
Det här fina armbandet skickade de till mig. Om ni har 100 pix över tycker jag ni ska gå in och köpa er ett "Zero cancer" armband. 

Tjoflöjt!
forlife zerocancer
0 kommentarer

Hybris på tyger, knit a long, måttband och sytråd.

Idag har jag haft en riktig sydag. Ofta när jag syr så är jag på ett visst humör rent systadie-mässigt. Ibland vill jag bara overlocka, vissa dagar njuter jag av att sy för hand medan andra dagar vill jag inte alls sy utan bara sitta och välja tyg och mönster. Väldigt sällan kommer jag på rita-mönster- och klippa-ut humör. Det är liksom nått jag måste tvinga mig till att göra. 

Men kors i taket! Idag har jag varit jätteladdad just på att klippa till en massa projekt. Så nu har jag en hel hög som bara väntar på att få hamna under symaskinen. Bland annat har jag klippt ut tyg till ett par trosor i tunt spetstyg, en halvcirkelkjol i blommigt loppistyg, en soldräkt i tyget ni ser som bakgrund och en högmidjad bikini.

 
Bikinin är nästan klar. Bara lite småfix kvar som att fålla kanter (säger man så?) och sy dit axelband. Bikinin kommer va mitt bidrag till solpeppen*! Överlag är jag jättetaggad på allt som har med sömnad, projekt och blogg att göra! Jag håller på att planera Knit a longen för fullt och är lite sugen på att även göra en sew a long... Men jag kanske ska lugna mig lite med sew a longen, eller vad säger ni?

Tjoflöjt!


*Solpeppen är nästa sypepps-tema! Man ska alltså sy något sommrigt som för tankarna till solvarma stenar och nyklippt gräs. Om ni undrar vad sypeppen är, kika in här vetja
40-tal 40´s Fredrikapåvinden Hur man syr Muminsax Retro Rita eget mönster Vintage
9 kommentarer

Helgmysa

Älskar helgdagar när man inte har något inplanerat och man får tid att ta det lugnt och bara göra vad man känner för. Idag är precis en sån dag. Jag har hunnit vara ute och springa och äta långfrukost med DN.Sedan åkte jag och handlade och spontansvängde in på två loppisar. Den ena är en riktig fyndarloppis där allt ligger huller om buller och man får rota långt ner i lådorna för att hitta godbitarna. 
 


Resultatet ser ni ovan. Jag har superlänge letat efter en fin kastrull som jag kan koka menskoppen i på internatet (är inte säker på att alla skulle gilla att jag kokade den i vanliga spagettikastrullen hehe) och idag fick jag med mig denna äppelprydda kastrull hem för endast tio kronor. 
 

Resten av dagen ska jag bara sy och pyssla och kanske ta en läspaus då och då. Vad ska ni göra i helgen?

Tjoflöjt!
 
 
1 kommentar