Sypeppen #22- Solpeppen

Här kommer mitt bidrag till solpeppen! Mitt första egensydda badplagg och jag är supernöjd! Nä, vet ni vad? Jag är inte ett dugg nöjd faktiskt....Det var som en helt ny teknik och det krävs nog lite mera träning innan jag kommer va nöjd. Men skam den som ger sig! Planerar redan hur nästa badplagg ska se ut och vad jag ska ändra på den. Den ser ju rätt fin ut på bild ändå, men det är inget man vill bada i. Känns liksom inte 100 % säkert så att säga. 


Första men definitivt inte sista! Och tack för alla fina tips ni gav! Kommer lusläsa dem till nästa gång! Har ni någon solpepp på gång?

Tjoflöjt!
Fredrikapåvinden Retro bikini Sypeppen, Vintage Vintage bikini vintage mönster
4 kommentarer
Martha

Jag har faktiskt planer på att sy en baddräkt, men har inte börjat än (är väldigt upptagen med att ta körkort i alla fall någon vecka till). Lyckades nämligen tappa min fina loppisfyndade vintage-baddräkt häromveckan. Så typiskt, plötsligt var den och handduken bara borta från pakethållaren. Jag är inte jätteledsen, för den satt inte så bra upptill. Nertill var den dock en dröm. Har min "backupbaddräkt" nu som är precis tvärt om, usel nedtill men bra upptill. Tänkte ta vid lära av dessa två och sy en som är bra hela vägen så att säga :)
Förresten, försvann knitalongen, eller är det jag som är blind?
Kram!

Svar: Åh jag hoppas verkligen att det går bra med körkortet! Håller tummar och tår! Bästa är ju när en kan kombinera två halvbra plagg och sedan sy ett episkt eget! Du får jättegärna maila bild om du syr en! Kan ge dig lite secret information att knit alongen börjar i morgon! Så pepp!Många kramar!
Fredrika

Petra

Den ser dock riktigt cool ut! Gillar att det är olika färger på överdelen. Tänker att det är det som är det härliga med att sy, att göra om och om igen tills man blir nöjd samt att hela tiden lära sig av gamla misstag =) Jag tänker att min virkade topp får bli mitt bidrag till solpeppen!

Karin

Jag håller med Petra om att bikinin ser bra ut. Så den kanske kan vara det där du byter till när du kommit upp ur vattnet och inte vill frysa i våt baddräkt? Inte för att det är någon risk för det just nu...
Själv har jag inte sytt något soligt ännu, men jag har ett klänningsufo liggande. Hur lång tid har vi på oss innan du lägger upp bidragen?

Svar: Hej Karin!Förlåt för segt svar... Ja, jag tror baddräkten får bli en sån där snyggdräkt som en bara har på sig i det torra liksom. Men är desto mer taggad på att sy nästa! Kommer nog sammanställa solpeppen nästa vecka, men är ju inte omöjlig att skuta upp det nån dag om det skulle va så ;) Annars får du ju jättegärna ha med den på sypeppen efter det. Kram!
Fredrika

Alicia

NUUUUUUU Ä N T L I G E N har jag balanserat kameran på skrivbordet, tagit fram fjärrutlösaren och dokumenterat mitt senaste sydda plagg. Jag FATTAR inte att det ska vara så svårt - allt jag vill är ju att delta i din sypepp varje vecka hela tiden jämt.

Och den här gången kan jag det! Med en solgul sommarkjol: http://aliciasivert.blogspot.se/2014/08/citron-och-saffran.html

Vad gäller bikinin tycker jag du är så fantastiskt duktig. Blir alltid oändligt inspirerad av allt du lägger upp här, för du är så skicklig, men också så ödmjuk med det du kämpar med, och så pedagogisk att vem som helst kan känna att vad som helst är möjligt. Jag beundrar dig väldigt.

Svar: Åh vad roligt Alicia! Du är efterlängtad och välkommen tillbaka till sypeppen ska du veta! Heja dig! Vet ju själv hur motigt det är att ta fram den där himla kameran och ta några futtiga bilder. Men känns ju så himla bra sen när man väl gjort det! Så fint att du är med på solpeppen! Alltså så fina ord och sånt fint beröm <3 Tackar och bockar och blir några centimetrar längre! Tack kära du! Nu taggar va massa höstsypeppar! Massor med pepp och solsken till dig!
Fredrika